fredag 1 juli 2016

Arbete som lönar sig

Det måste ju medges att när den personliga älsklingen Sköldpaddsört visat sig komma även i år 11:e året i rad måste man ju bara göra jobbet med att rensa ur lite runt omkring den det är den ju värd! Det gjordes 12:30-13:30 med grässaxarna och det visste man att det skulle vara påtagligt krävande. Flugor, bräms och annat underlättade inte heller precis. Klart blev det och nöjd är man. Med tre veckor kvar av semestern blir det fler turer och rensa ut mer, där man anser att det behövs. Nu känner man att kroppen måste återhämta sig.

Redan i förrgår upptäckte man den men först idag lyckades man fotografera den. Ja, den syns på undre bilden. Skapligt lång tall vars rot vält upp och själva barr delen eller kronan ligger i diket strax innan vägen. Någonstans efter Klintsjö i ett kalhygge och visst är det viktigt att dokumentera tycker man åtminstone själv. Skogen som är det mest naturliga och intressanta i vårt land - men hur länge till? Det kan och vågar knappast någon varken ägare eller experter svara på.

1 kommentar:

  1. Så har första veckan passerat, exakt som den gjort under de 20 år man varit hos den arbetsgivaren. I princip, somliga år har varit bättre andra sämre men ingen har varit bäst eller sämst. Arbetet ger en fyra veckors långledighet per år, betalar hyra och andra räkningar, framtill detta år när semesterlönen blev bra mycket mer än man hade förväntat sig och med den erfarenhet man har får det garanterat motsatt effekt inom kort framöver. Lycka är ett liv utan en massa socialt umgänge, det har man levt nästan sedan barnsben med psuedo kamratskap och tagit långt mindre skada fysiskt och mentalt än många andra som vissa perioder i livet funnits men som passerat och finns ej längre. Många var de som hade en framtid framför sig men inte finns vid liv idag. De hade skaplig till stort socialt nätverk och kopplingar ändå föll de genom allt på något sätt och försvann. Visst var det kul och givande de stunder man umgicks med dem men efter gymnasiet valde man att ta sin egen väg och det är nog främst därför man lever idag och andra inte.

    SvaraRadera