lördag 31 december 2016

Dårars Påfund!

Hur i all sin dar är man funtad när man sandar eller bekämpar halka som översta bilden och inget alls uppför en trottoar???

Det borde vara straffbart. Antagligen bryr de sig inte. Katastrofalt!

fredag 30 december 2016

Kan bli intressant...

Tragiskt hur mycket psykfall det tyvärr finns. Bättre lösning finns ju för att få bort dessa från samhället. Köpte  (tyvärr) en tidskrift. Kan kanske bli underhållande läsning. För övrigt får man vara sparsam när månaden är lång.

Uppdatering  (18:40)

Äntligen hemma! Från ordinarie arbete. Har jobbat sedan i måndags alltså annandag jul och i tisdags-onsdags åkte man på dunder influensa som man hoppas släpper så småningom. Mycket smitta i kombination med ena dagen milt nästa kyligt och mitt i allt idiot vindar. Ja, Mind har man köpt tidigare exemplar av och i morse köpte man den på bilden. Fick något brev där de ville ha ekonomiskt stöd men likt mycket annat finns inte det kapitalet så det uteblir naturligtvis! Som tidigare nämnts är tiden lång  (cirka 32 dagar) mellan utbetalningsdatumen. Man måste se till det egna hushållet för ingen annan gör det åt en! Arbetshelg i helgen så det blir smått snytt år istället för någonting alls annat, och vem hade inbillat sig något alls med  (gravt katastrofalt) befintlig regering allti skam och övriga kappvändare efter vinden!?

tisdag 27 december 2016

ÄNTLIGEN! Fick man det

Började tvivla när man inte nåddes av någon avisering som det vanligtvis brukar vara men OJ! Vad glad jag blev när jag fick paketet e x a k t som jag alltid vill ha det levererat! Det innehöll precis det jag beställt så nu är allt frid och fröjd. Kan bli en del framtida beställningar när det är bra med mineraler och en del ett som annat. De har ju även den fantastiska Ionosil och även MSM och det är mest troligt tack vare intag av dessa två som förkylningar och en hel del annat inte biter på en medan kollegor insjuknar och blir frånvarande längre perioder. Dessutom verkar tillskott och KS samt MSM göra positiv påverkan gällande diabetes typ 2 som man har.

söndag 25 december 2016

Jaha ja...

Vilodagen. Igår var man och firade jul och gjorde bort den. Idag gäller det att ta tillvara på vilodagen för imorgon gäller jobbet. Jo, annorlunda att jobba annandag jul men verksamheten måste fortgå och då gäller det att jobba. Samtidigt är det perfekt för då jobbar man igen helgen man var sjukskriven. Ringde med mobilen och det måste man ju säga att den operatören är bra! Medan andra operatörer har något år som räckvidd för hur länge sim kortet är giltigt är detta sim kort giltigt i cirka tio år! Det är aldrig fel! Nä dags att drömma.

Förutom efterlängtade underkläder fick man en trevlig och STOR sweat shirt, praktiska fina kökshanddukar och något fantastiskt. Ett par riktiga halkskydd! Nedre bild visar den nya, övre den gamla. Såvitt man minns kostade det äldsta paret 89 kronor för ett par år sedan  medan de gul svarta nu ligger på femtiolappen. Märks klar skillnad mellan röd svarta och gul svarta paret.

fredag 23 december 2016

Lurad...igen!

Det var dock ingen större grej, mint snus likvärdig med Odens som man råkade köpa en hel rulle av. Det enda gör den stark är mentol typ vademecum. Tur man inte är utan rätt sort. Den enda riktiga!

Uppdatering

Då hade man laddat så att man kan fortsätta använda den mobilen. Bra att ha en handfull nummer varav tre är officiella medan två inte är. Värdebevisets är inte samt ett gammalt oregistrerat Telia Refill. Man känner sig "låst" när man endast har en Android och ett nummer. Bättre då med två. Imorgon är det julafton. På måndag jobbar man och gynnar det privata kapitalet. Det blir bäst så.

lördag 17 december 2016

Myspys kanske...

Tog fram påsen med elektriska värmeljus och det blev ju en mängd. Cirka 20 stycken som kan vara lämpligare att placera i olika trevliga hållare än levande värmeljus. Glömmer man bort att släcka dem är det endast batterier som tar slut till skillnad från levande värmeljus som om olyckan är framme kan sätta eld på lägenheten och mycket mer. Använde tidigare enbart levande värmeljus men ibland fanns det hållare som inte tålde värmeutvecklingen så då fick de bli utan ljuskälla. Det är bra och säkert med elektriska värmeljus även om levande ger ett starkare sken och kan placeras på balkongen eller annanstans utomhus. Tack och lov har man aldrig råkat ut för någon incident med levande värmeljus eller andra som blockljus, stavljus, flytljus. Kanske för att man är "uppväxt" med dessa och varsamhet som säkerhet alltid kommit i första hand. Så är det nog. Bränt sig har man gjort tillräckligt för att ha stor respekt för levande låga och innehållet i de levande ljusen.

söndag 11 december 2016

Söndag 11 december

Idag har man varit ute en tur med bilen. Främst för att se hur allt står till med gamla goda fordonet. Jodå,  den startade och gick lite småtungt när man skulle ut ur garaget. Med tanke på att det är -15 grader är det kanske inte så märkligt och att den varit inne i en verkstadslokal och sedan ut igen gör väl sitt till. Märkligt är dock att temp mätaren går upp till strax under normal och att kupé utblåset var kyligt även när man ställde om reglagen. Fyllde på kylarvätska och förgasarolja och körde vidare, för att "köra igenom" systemet så det blev en tur till området man har Sköldpaddsörten och tillbaka och temperaturen i kupén blev som högst vad bilden visar. Andra bilder visar snö och ett som annat.

Gjorde en egen test på blank is att jämföra fram bromsar med fyrhjuls inbromsning och det var makalös skillnad. Med fyrhjuls inbromsning stannade bilen nästan omedelbart medan endast framhjuls inbromsning flera meter bort. Det bevisar att ifall förare kunde reglera bakhjuls inbromsning kunde fler olyckor med äldre bilar kanske undvikas. Antagligen är det så rally förare hanterat sina fordon och lyckats häva många sladdningar och andra incidenter. Dessutom är det nyttigt att "motionera" handbromsen då den annars har tendens att kärva eller sluta fungera alls. Det har man gjort på tidigare fordon man ägt och på besiktningen har de förvånats att handbromsen varit så bra nästan bättre än fotbromsen.

lördag 10 december 2016

Bra bättre olustigt

Fick i sedvanlig ordning veckotidningen och tillägg om att kunna beställa en intressant bok (kanske) som behandlar den tid vi lever i för närvarande. Tidningens innehåll är som tidigare nämnts mycket som övriga landets population aldrig får ta del av och därmed får de endast bli informerade i den falskhet som msm  (mainstream media) kokar ihop. Stod och väntade på bussen ut till jobbet igår morse och den som är uppmärksam ser att klockan går men turerna består! Bussarna gick som vanligt men det kändes aningen olustigt när skylten såg ut sån.

Härligt med hel helg Dvs en helg man är ledig och inte är sjuk så att sjukdom förstör helgen. Blir att städa lite och så.

fredag 9 december 2016

Full Tank!

Även om kapitalet är slut är inte bränslet i tanken. Det har blivit en automatisk handling då kondens annars bildas och den vill man sällan ha. Livsmedel saknar man inte heller så det löser sig fram till utbetalningsdatum.

måndag 5 december 2016

Glashalt i samhället

Det var inte bara "schtan" som fick blixthalka, även samhället man bor i fick det men till skillnad från stan är vi  (antagligen? ) färre invånare så några direkta olycksrapporter härifrån har man inte läst, sett eller hört. Tack och lov för det! Idag var man och delbetalade faktura n för reparation av bilen. Det var inga problem när man har en förklaring på orsaken att man inte har kapital att betala hela summan av kardemumman vid en betalning. Det andra orsakar får man lida för vilket kan ses på många andra håll. Tjo följt i isbanan.

                                                   Roma
Systembolaget och gamla Järnaffärn 
Medborgarhuset 
Ö Järnvägsgatan 

Det var bra det!

Bilen fixad och det var generator som gett upp, det provades att byta kol men gav inget resultat så det blev en ny 14 volts 55 ampere generator dessutom justerades kopplingen som av märklig anledning började slira efter att man haft den på en annan verkstad för byte av dämpare och fjädrar.

Att kostnaden blev vad den blev är p.g.a. grundmaterial Dvs generator med bussningar och naturligtvis arbete. Ska man ha något nästan gratis får man göra det själv men tänker man efter blir det ju inte gratis då heller. Den idiot ekonomiske räknar inte det egna arbetet i tid, verktyg och material samt eventuella fysiska skador. Då blir det billigare i slutänden att lämna till auktoriserad verkstad. Främsta anledningen till att man inte skaffade generator, bussningar och gjorde det själv är att man inte har tid, utrymme eller lust så som man hade i yngre år. Då bytte man kylaren på 140:an på 20-30 minuter och bromsbelägg på någon timme trots bromsok som kärvade och en hel del annat man genomfört som besparat större utgifter. Det var då och den tiden är passerad med 20-25 år och då hade man inte värk och krämpor som man har idag! Trots allt är man relativt nöjd ägare av ett 40 årigt fordon som man satsar mer på när det gör att man problemfritt tar sig till och från helgjobbet och dit man avser samt att utgifter är betydligt lägre än många med nyare fordon som kan tvingas betala femsiffrigt belopp för reparationer och åtgärder!

lördag 3 december 2016

Då var han på tapeten igen...

För cirka 26 år sedan blev en man känd som "lasermannen" och dömdes till fängelse. Nu är han aktuell genom något mord i Tyskland. Två DVD filmer finns i ens samling, de två nedan. Den ena är dokumentär och den andra är spelfilmen på två skivor. Det var intressant att se dem liksom dramatiseringen av Norrmalmstorgsdramat där Janne Olsson ville frita Clark Olofsson och begick bankrån. Dramatiseringar på film kan vara stjärnskott, någorlunda eller rent avfall beroende på vem som fått för sig att skapa och regissera. Dokumentärer däremot är alltid bra när det faktiskt är så att det hände och händer i verkligheten, utan manus eller rekvisita vad som syns är vad som finns och inget påhittat eller redigerat. Ibland är somliga filmer så bra gjorda att man kan tro att det är dokumentär.

fredag 2 december 2016

Intressant läsning och lite Gottigott

I onsdags fick man i vanlig ordning veckotidningen. Till och från är det mycket intressant läsning som man vet att icke prenumeranter aldrig får veta ett knyst om. Många faller för billiga skräp tidningar och dessa finns det ju alltför överdrivna volymer av. Dessutom erbjuder veckotidningen litteratur som oftast är både het och otillgänglig för allmänheten, ibland tom otillåten. Åtminstone skriver annonser det, om det sedan är försäljningsknep är antagligen för läsaren och beställare att avgöra.

Köpte lite gott som kan "rensa ur systemet" i bästa fall. När man nu tyvärr insjuknat p.g.a. nånting. Tider av förkylning, influensa och andra sjukdomar tycks vara inne nu. Tack och lov har man en del "botemedel" som kommer väl till pass. Passpartou? Antagligen inte.

Det var väl klart att man skulle åka...

På något. Sjukdomstider och förutom diabetes typ 2 så har man råkat ut för något som plötsligt kändes av igår. Yrsel, tappar balansen, tittar neråt känns det som när man var yngre och befann sig på något hustak flera våningar upp. Kan ha med blodtrycket att göra men det har man inte haft några problem med de sista åren. Nåja, med lite cykel och annat kanske man kommer "tillbaka" och lyckas bekämpa eventuell influensa eller vad det nu är.

Märkligt att allt och alla är kopplade till alla dessa "såssiala medier" Facebook, Twitter, snapchat, Instagram mm. Förvisso har det mesta med barn och ungdomar att göra. Många vuxna och de flesta kändisar finns på kanske inte Facebook men väl Twitter och Instagram och som person uppvuxen under 1970 talet känns det overkligt att ha kontakt med någon eventuell "kändis" när man där och då samt under 80 och 90 talet främst kunde läsa om diverse kändisar och så. En av fyra har man ja egentligen två men mikrobloggen besöker man sällan! Med erfarenhet av andra "såssiala medier" så känns inget relevant eller nödvändigt utan mer som en förförelse från internetjättar att locka till ett liv baserat på och kopplat till detta gigantiska internet. Många faller för frestelsen och kan inte leva utan ständigt uppkopplade ledas till mentalt haveri! Själv har man denna blogg som förutom nyheter och väder, alternativ media och lite annat är fullt tillräckligt. Sedan finns det sånt i verkligheten och det har varit, är och förblir det enda - det verkliga livet!