måndag 5 december 2016

Glashalt i samhället

Det var inte bara "schtan" som fick blixthalka, även samhället man bor i fick det men till skillnad från stan är vi  (antagligen? ) färre invånare så några direkta olycksrapporter härifrån har man inte läst, sett eller hört. Tack och lov för det! Idag var man och delbetalade faktura n för reparation av bilen. Det var inga problem när man har en förklaring på orsaken att man inte har kapital att betala hela summan av kardemumman vid en betalning. Det andra orsakar får man lida för vilket kan ses på många andra håll. Tjo följt i isbanan.

                                                   Roma
Systembolaget och gamla Järnaffärn 
Medborgarhuset 
Ö Järnvägsgatan 

2 kommentarer:

  1. Halkbekämpning kräver förståelse för klimat. Är det fruset glider gruset ovanpå isen är det plusgrader sjunker gruset ner i isen så det gäller att finna bra metoder för att göra gruset effektivt. Blir det kallare och snöar lägger sig snön på isen och det blir värre än blixthalka. Detta har man erfarenhet av sedan tiden som fastighetsskötare. Bra erfarenheter men man gick vidare när det inte blev någon fastighet längre utan tråkiga och monotona uppgifter istället. Sån tur att man gick ut idag och fick i dagsljus syn på otäcka isfläckar och längre isbanor för i morgon som kvällsmörkret med kass gatubelysning är det svårt att se isbanorna även fastän man har halkskydd kan man halka och det vill man undvika. För bara 10-12 år sedan cyklade man även vintertid men några dubbdäck fanns inte att tillgå då så det gällde att hålla balansen och cykla så bra man kunde och för det mesta gick det vägen. Den "övningen" genomförs absolut inte idag! Sedan man fick diabetes typ 2 har det mesta förändrats gällande balans, syn mm.

    SvaraRadera
  2. Från och med ikväll är ALLA idiotgrupprr på trams media bojkottade! Det ska satan heller ältas i gammal skit för att hålla folks gnista vid liv!!! Satans idioter!!! Alla grupper som går ut med gamla händelser ska bannlysas omedelbart!

    SvaraRadera