fredag 2 december 2016

Det var väl klart att man skulle åka...

På något. Sjukdomstider och förutom diabetes typ 2 så har man råkat ut för något som plötsligt kändes av igår. Yrsel, tappar balansen, tittar neråt känns det som när man var yngre och befann sig på något hustak flera våningar upp. Kan ha med blodtrycket att göra men det har man inte haft några problem med de sista åren. Nåja, med lite cykel och annat kanske man kommer "tillbaka" och lyckas bekämpa eventuell influensa eller vad det nu är.

Märkligt att allt och alla är kopplade till alla dessa "såssiala medier" Facebook, Twitter, snapchat, Instagram mm. Förvisso har det mesta med barn och ungdomar att göra. Många vuxna och de flesta kändisar finns på kanske inte Facebook men väl Twitter och Instagram och som person uppvuxen under 1970 talet känns det overkligt att ha kontakt med någon eventuell "kändis" när man där och då samt under 80 och 90 talet främst kunde läsa om diverse kändisar och så. En av fyra har man ja egentligen två men mikrobloggen besöker man sällan! Med erfarenhet av andra "såssiala medier" så känns inget relevant eller nödvändigt utan mer som en förförelse från internetjättar att locka till ett liv baserat på och kopplat till detta gigantiska internet. Många faller för frestelsen och kan inte leva utan ständigt uppkopplade ledas till mentalt haveri! Själv har man denna blogg som förutom nyheter och väder, alternativ media och lite annat är fullt tillräckligt. Sedan finns det sånt i verkligheten och det har varit, är och förblir det enda - det verkliga livet!

1 kommentar:

  1. Facebook känns väldigt irrelevant när man medvetet valt bort "vänner" som aldrig varit, är inte och kommer aldrig att bli några vänner, åtminstone inte över internet! Verkliga bekanta finns men de flesta har inte internet, absolut inte facebook eller annat internetbaserat fantasium. Det enda som gör att man har det är att man följer med i tiden, har internet för att leta upp sånt man minns från förflutna tider och naturligtvis underlätta betalning av räkningar då de gamla metoderna i princip är bortkopplade från verkligheten när det mesta måste ske digitalt. Lite trist för människor som helt motsatt sig och avskärmat sig från internet när tjänster och annat idag till 95% sker digitalt och dessa tvingas in i det fullständigt främmande. Har de tur finns släkt och/eller vänner som hjälper gratis i sämsta fall tvingas de betala dyrt för assistans och utbildning för att klara vardagen och de år de har kvar.

    Lyckliga är de som slipper uppleva dessa tider av digitaliseringar som de förstår lite eller ingenting av. Pensionärer och andra utsatta grupper blir ofrivilligt "utfrysta" och de gamla, säkra och i deras sinnen fungerande sätten och metoderna upphör i giltighet. Oro och mardrömmar blir till verklighet varje dag. Ibland händer det dock att undantag görs. Tur för de utsatta grupperna.

    SvaraRadera