lördag 17 december 2016

Myspys kanske...

Tog fram påsen med elektriska värmeljus och det blev ju en mängd. Cirka 20 stycken som kan vara lämpligare att placera i olika trevliga hållare än levande värmeljus. Glömmer man bort att släcka dem är det endast batterier som tar slut till skillnad från levande värmeljus som om olyckan är framme kan sätta eld på lägenheten och mycket mer. Använde tidigare enbart levande värmeljus men ibland fanns det hållare som inte tålde värmeutvecklingen så då fick de bli utan ljuskälla. Det är bra och säkert med elektriska värmeljus även om levande ger ett starkare sken och kan placeras på balkongen eller annanstans utomhus. Tack och lov har man aldrig råkat ut för någon incident med levande värmeljus eller andra som blockljus, stavljus, flytljus. Kanske för att man är "uppväxt" med dessa och varsamhet som säkerhet alltid kommit i första hand. Så är det nog. Bränt sig har man gjort tillräckligt för att ha stor respekt för levande låga och innehållet i de levande ljusen.

2 kommentarer:

  1. Med otalet (okänt antal) värmeljus, flytljus, blockljus, stavljus och tema ljus samt formade ljus och doftljus är det kanske märkligt att man rekommenderar elektriska värmeljus men det finns alltid en brytpunkt där man vissa år tappar känslan för levande ljus. Egentligen har man nog bara glömt dem detta år pga situation man befinner sig i. Bot och bättring kan bli något annat år. Kul jul nä bara ful.

    SvaraRadera
  2. De fyra värmeljus med motiv pepparkakor ligger på fönsterbrädan i köket. Har tidigare haft inlägg med bilder så detta får bli utan bilder. Det är knappast nödvändigt att allt ska vara med bilder. Lite fantasi får läsaren ha. Blixthalka igår och idag får se hur man tar sig fram då.

    SvaraRadera