lördag 30 december 2017

Bara en tidsfråga innan man lämnar Fakebook!

Alla sociala medier som jävlas det minsta med dumma jävla medlems tramserier borde klippas direkt från internet! Fakebook är en av dem. Letar man ett företag och öppettider och finner det på Fakebook ska de jävlarna tillåta visning UTAN tvång om satans medlemskap! Det bör skrivas som lag. Likaså alla övriga sociala medier skall samma lag gälla. Kan de inte hålla sig till lagen klipps de automatiskt bort från alla länders internet.

Vilken vecka!

Arbetsmässigt slitsam vecka. Från juldagen och annandag jul till onsdag och åka med utbytesmaterial och lite hämta använt som skulle tvättas och torsdag med dess kaos så fredag blev ordinarie arbetstid. Äntligen helg och lördag.

Lite trist att man inte kan ladda upp filmklipp via mobilen men bilder går i alla fall att ladda upp. Så ser grottan ut där man upptäckte att Gabon räkan befann sig och "kastade" eller sparkade ut en av Mountain Rock räkorna men även de gillar att "husera" i och i bakgrunden syns mossan som amanoräkor mfl tycks gilla.  Ja, det ser då rätt okej ut så nu återstår väl bara att önska en själv ett riktigt Gott Nytt År och hoppas att 2018 inte blir så bedrövligt som 2017 varit ur olika perspektiv.
Uppdatering:
Gabon räkan infann sig på ett blad till Anubias växten och man fick fram kameror även om det inte blev de bästa bilderna kan man urskilja att det kan röra sig om en Gabon. Det den har gemensamt förutom vänligt sinnad är det vita strecket på ryggen. HÄR kommer bilder och videoklipp i alla fall. 

 För den som ser kan man urskönja två Mountain Rock på bilden
På denna bild syns Gabon räkan så klart och tydligt som Doro mobilens kamera kunde få fram.

Här kan man klart se Gabon räkans "fluffiga" filter vispar. Doro Liberto 890 Mini

söndag 24 december 2017

Efter jul kommer jobb

Så hade man sett den personliga klassikern Karl-Bertil Jonssons julafton och det med det de senare redigerade bort - flaggorna på taxibilen däribland swastikor. Att redigera så hade varit detsamma som att redigera bort gengas aggregatet! Årets julvärdar? Man ser aldrig på Sveriges vinklade television sedan över 15 år tillbaka! För 13 år sedan blev man internet användare och sedan dess har radio och TV blivit glömda. Det tråkiga är att fler äldre som borde få tillgång till internet och dess utbud är så mycket färre. I synnerhet pensionärer som annars  isolerar sig, har endast vanlig telefon eller mobil, tv och radio och är på så sätt begränsade att få information någon annanstans ifrån än tv och radio. Därmed blir det per automatik desinformation och påhittade, vinklade och rent absurda lögner istället för nyheter!

Var och satte i kabeln samt kollade upp så att allt stod rätt till med kupéfläkten inför morgondagens tur till jobbet. Nu är det mesta som det ska. Snart dags att sova så att man orkar upp imorgon.

Nej då inte narrad 4 Mountain Rock finns

Nu i akvarium två varvid en njuter av rotationen i vattnet på ett av Anubias växtens blad. Var de andra tre är vet man aldrig men de kan vara i den nersänkta dekorationen och Gabon räkan tycks gilla Anubias växten då den huserar närmast stammen på baksidan så man ser den aldrig egentligen. Någon på djuraffären sa att Gabon räkan lever upp till 4-5 år i jämförelse med de vanliga småräkorna hur länge Mountain Rock räkorna lever vet man för närvarande inte men kanske det kan finnas information om det på nätet? Kanske somliga undrar "inget julfirande för undertecknad?" Svaret blir NEJ! När man jobbar juldagen och annandag jul så infinner sig ingen känsla eller stämning för det så man gör som många andra s.k "högtider" firar med akvarierna och sig själv. Det går minst lika bra om inte dubbelt så mycket bättre.

lördag 23 december 2017

Blev man narrad igen? (Som så många gånger tidigare)

Man drog en repa till schtan då Kapten (snuset) var helt slut och det behövs till kommande Arbetsvecka from måndag. Så det blev två rullar sedan gick man till djuraffären intill och skaffade en bubblis så att fjärde baljan fick rotation. Det man misstänker att man blev narrad på är Mountain Rock räkorna. En stor som det inte råder minsta tvekan att det är en Mountain Rock men den andra ser ut som en Amano men det är aningen tveksamt. Det kan ju också vara en Mountain Rock modell yngre om det var och är två Mountain Rock räkor innebär det att man har fyra totalt. En är dock kvar i akvarium ett. Lyckades håva över en till akvarium två i morse men den äldre lyckades smita ur håven så den får väl vänta tills tillfälle ges att håva över även den. Baktanken är att kanske kunna locka fram någon Gabon räka, ifall det nu finns någon där vid liv. Det är i alla fall trevligt inslag med större räkor och funkar utmärkt som komplement till de mindre amanoräkor man har. Det kan dock bli väl trångt när det finns fem koppartetror, fem svart neontetror, sju neontetror, sex guppys och sniglarna. Man får väl se framöver hur det ter sig.

fredag 22 december 2017

Vinterlandskap

Nyfiken på hur det såg ut närmare blomsterytan åkte man dit och möttes inte alltför förvånande av blockerad väg. Fotade vägen innan och de av snö men mest is ansträngda och nedbrutna träden där ett av ett träds översta grenar plötsligt slog emot vindrutan. Projekt vinterlandskap följer.

Fyndat? Snarare nödvändigt

Utgifter, utgifter och åter...nä inte riktigt så illa. Ibland är man tvungen att handla och det gjorde man igår och idag. Igår var det Sega Råttan och Pressbyrån. Idag blev det en fyra T-röd och K-skydd till bilen samt full tank och man passade på att införskaffa fördelar lock och rotor samt en utomhus timer. Därefter blev det lite artiklar som en skylt, två LED lampor, en liten burk, en 6-pack svarta värmeljus och två påsar kaffe arom smörkola. Det är ju jul en gång per år så då kan det få kosta lite. Dessutom har man inga laster såsom alkohol, mängder av julmat eller nyårsfyrverkeri. Naturligtvis blev det de nödvändigaste livsmedlen också. Man kan ju inte vara utan då arbete följer efter julafton.

Samhällsnytt är rövhål!!!

TA FÖR HELVETE BORT ALL REKLAM FRÅN SIDAN ELLER LÄGG NER SKITEN NU!!! Vem fan är intresserad av en reklam och tiggeri finansierad kalkon Nättidning? Nej, somliga skall jobba för pengarna annars ska de inget liv få leva. Samhällsnytt var okej i början men nu har de gått för långt. Alla Nättidningar skall vara GRATIS! De som skriver kan gott sitta med EU migranterna och tigga och sedan skriva intressanta artiklar men sedan ska de hålla käft. Det är den enda sanna demokratin med all rättvisa till det verkliga folket! Detta gäller a l l a blaskor. Man har bojkottat den sidan då de är värre än EU migranternas tiggeri utanför affärer! Man klarar sig gott och väl utan!

onsdag 20 december 2017

Glädje och Funderingar

Beställde en dunk Ionosil, en burk Probiotika och en super zinc i söndags. Paketet kom ikväll cirka 18:20!

Ytterst glädjande, efterlängtat och en blixtleverans man sällan tidigare varit med om! Det man funderar över är hur det kommer sig att Svensk Hälsokost har blixtleverans och alltid oslagbart, bägge de senaste leveranserna har hållit tiden, inga förseningar eller uteblivna leveranser. Ändå är det SAMMA leverantör som Snusbolaget Norden AB - Best. Det är knappast så att förstnämnda har mindre antal kunder än den andra. Det måste vara något annat, som gör detta. Man misstänker det som inte klarar leveranser två inom avsedd tidsram medan den som klarar utan problem har säkrare förhållningssätt. Så kan det vara. Nåja, nu är verkligen jul och nyår räddad med nyttiga kosttillskott och silvervatten för hälsan och friskhetstillstånd medan kollegor och allt möjligt folk insjuknar och är frånvarande. Det har man främst Fakebook gruppen Kolloidalt Silver 2.0 att tacka för alla tips och mycket bra information, mängder med länkar till webbplatser med volymer av information. Naturligtvis är vi alla i denna grupp ett jätte hot mot läkemedelsindustrin liksom alla andra som förändrar kost och livsstil och överlever. Sedan finns alltid motsatsen som litar blint på sjukvården, kvacksalvarna till läkare och allt som har med vad de kallar "hälsovård" eller liknande. De är de nyttiga idioter som frivilligt faller offer för den mastodontiska kapitalindustrin även namngiven läkemedelsindustrin inklusive vacciner med ofta dödlig utgång.

Den enda last, om man nu ska kalla den det, är snus. Det är då bra ifall alla instanser kan sköta sig och skicka som leverera inom tidsramen.

Ny sort bläh!

Köpte ny sorts snus och den var okej, var en dosa kort och fick nödköpa denna. Inte alltid lyckat ibland har det smakat illa eller luktat illa. Den här var dock okej. Inte som Taboca men den duger. Vette tusan hur många sorter som provats men åtskilliga har det blivit under 30-33 år. Upptäckte att det är Skruf som tillverkar den åtminstone finns länken på etiketten på baksidan sedan kände man den där bismaken som av andra äckliga sorter som finns i varje Pressbyrån och andra butiker som säljer snus. Bläh! Tack och lov! Har man tre rullar Taboca Blå i kylen och några dosor Taboca röd. Småländsk Brukssnus var: BLÄH!

Snus är för MÄN! Giftpinnar och pipa för kvinnor och Mindre bemedlade!
 

söndag 17 december 2017

Söndag 17 december

Jaha vad säger man. Veckan som gått i bilder. Så många mil blev det med tidigare körningar p.g.a. KR Trafiks sölkorvar till busschaufförer. Hade man inte haft bilen hade man varit sen till jobbet alltför satans många mornar och inte heller kunnat vara kvar tills dagarnas arbete varit klart.  Detta p.g.a. en omogen och vilt störd yngling som är på jobbet 1-2 dagar per vecka då denne egentligen har 40 timmars Arbetsvecka! Ledningen med sk "chefer" är misslyckade som låter detta pågå i oändlighet. Nåja, den röda med vitt streck på är Mountain Rock räkan och den har antagligen insett att fiskarna bara är nyfikna och därmed inget hot så då kan den  (och den nya) röra sig fritt i akvariumet. Så mörkt det kan bli och utan belysning ute och inne hade alla bilder varit likadana. Igår var det cirka minus sex grader när man tittade på termometern. I morse var det desto svalare då termometern visade -17 nästan -18 grader. Då får man hoppas att det inte är svalare imorgon bitti för då lär bussfan vara sen. Då spelar det ingen roll för man tar ingen bil utan då får det bli SEN ankomst till jobbet. Det räcker med att man ska jobba juldagen 25:e och annandag jul 26:e. Dessa är röda dagar och då går inga bussar så då blir det att köra bilen. Hoppas klimat är med så att man slipper stå en timme för att få igång den pga dåliga tändkablar.

lördag 16 december 2017

Räkorna

Kollade i akvarium två ifall man skulle få syn på Gabon räkan men än så länge syns den inte till. Amano räkorna trivs utmärkt och det vet man aldrig ifall det är förökning. Ska nog göra i ordning lite "bräckt vatten" så man kan hälla ner. Det mår nog de flesta bra av. Såg i alla fall tre av amanoräkorna. I akvarium ett syntes faktiskt röda Mountain Rock räkan medan dess artfrände inte syntes till. Det är alltid trevligt att se dem då vet man ju att det funkar med ancistrus, sten och dalmatiner molly. Det kan hända att man framtida kanske köper två Gabon räkor som får samsas om utrymmet i akvarium ett tillsammans med de befintliga två ancistrus, en sten, någon red Onion snigel några Malaysiska sandsniglar och otalet dalmatiner molly. Skillnaden tidigare och nu är att man får rengöra cirkulationspumpen mer ofta i ettan och tvåan än tidigare. Filterräkor behöver cirkulerande vatten för att kunna filtrera vattnet. Humlafisken lever tillsammans med dalmatiner molly och Malaysiska sandsniglar i akvarium fyra.
För den som vill kan man i android tumma eller ta på bilden för att kunna förstora den och därmed kanske se tre av Amano räkorna. En syns tydligt trots dålig bild de andra två syns lite längre upp på ett av Anubias växtens blad 

Lördag 16 December

Ja, sista dagen och busseländet kom 06:50! Så man gick och tog som vanligt bilen. Kaos på jobbet som vanligt och efter 10:50 var man ensam. Sista timmen var stressig då man skulle hinna så mycket som möjligt på någon timme och det blev 20 minuter över. Det märkliga var SMS:et man fick ifrån BEST att de funnit paketet ifrån snusbolaget. se och 18:20 20 minuter efter hemkomst dök en person upp och levererade paketet med vars innehåll var tre rullar Taboca. Får se ifall de skickar ny faktura eller vad som händer. Höll på att göra missen att räkna denna beställning EXKLUSIVE ordinarie tobaksinhandling, det är tämligen mindre bra för den personliga budgetkalkylen. Nåja, nu har man nästan all tobak man behöver för december/januari. Julklappar? Det får man väl se om. Som den impulsmänniska man är blir det antagligen något till åtminstone två kanske någon fler. Man ska jul leva också efter jul och nyår. Får se hur det blir kommande vecka och mellandagarna ekonomiskt. Det löser man som den man är.
 BILDEN NEDAN FRÅN ETTAN OCH DATOR ÅR 2001-2005
 NEDRE BILD TVÅAN DATOR 2005-2012 (BRUKANDE)
BILD 3 TVÅAN OCH LAPTOP 2009- FÖR NÄRVARANDE

fredag 15 december 2017

Sicken tur

Att man tog bilen i morse. Bussen var sen som vanligt, gick och tog bilen till jobbet, började lite tidigare 07:35 och det gick utmärkt fortsatte till det mesta var klart och lämnade jobbet cirka 16:47. Hade hört att det var halkigt längs vägarna i hålan och att lokaltrafiken stannat. Tänkte "sicken tur" såg kollegor som slutade klockan 16:00 stå och vänta i en busskur vid E4:an vilket förvånade en själv. När man närmade sig hemmaplan var det vitt av kladdsnö medan hålet hade +11 grader! Och snöslask.

Nu förstår man varför Willys toapapper Eldorado är så billiga per förpackning. Det framgår av bilden. Två av åtta rullar var så, ja Willys där man tidigare jobbade var fjärde helg hade bra priser på en del varor medan andra låg på liknande nivå som (R)Ica och Coopiöst dyra Konsum butiker. Som tur är finns Lidl och de har alltid haft bra och lämpliga prisbilder på det man ibland behövt och ännu handlar när man är dit. Även om det är långt att åka från orten man bor är det värt kostnaden med bil. Nåja, en kaos dag återstår på jobbet sedan är det helg.

måndag 11 december 2017

Ännu mera snö och ännu mer...

Det tycks knappt finnas något slut på snöandet. Från och med i morgon blir det dock minusgrader och på onsdag tilltar det till lägre än -15 grader. Hoppas det funkar med bussarna då. För närvarande ser det ut som följer.

söndag 10 december 2017

Och ute är det traska i snöslask

Gick ut till affären och handlade. Visste det och inte blev man förvånad - snöslask så man traskade till affären sedan till postlådan och postade julkort för ovanlighetens skull! Ack vad dyra frimärken är!  7 kronor styck. Nåja, det är jul en gång per år så det kan man stå ut med. Sedan jobbar man juldagen och annandag jul då dessa infaller på måndag och tisdag. Eländes elände männ hä få löschninga te slut.

Vanlig söndag 10 december innan...ja

Så var det söndag och man känner sig trött och sliten men lagom laddad för måndag. Ska strax gå till affären och handla det man missade. Sjukt är bara förnamnet på allt man kan och läser. Ändå tur att man är bosatt där man är. I södra Sverige händer mycket sjukt, obehagligt, helt snurrigt och ibland rent absurt. Märkte att någon man helst inte vill veta av följde en på avfallet Instagram. Även om man inte har något alls som foton eller klipp gjorde man det till privat. Avinstallerade avfallet från både android (denna) och laptop. Ser ingen poäng att ha något som är sämre utvecklat än allra första Windows operativsystemet. Det är den bästa beskrivning av avfallet Instagram! Man har knappt tid att scrolla bland allt möjligt på Fakebook, så hur skulle man ha tid med lika avfall som twitter, Instagram, snapchat och allt vad de heter?. Det får framtidslösa barn och ungdomar sysselsätta sig med. Allt är inte nöjen i livet och egentligen räcker det med nyheter, bloggen och det verkliga livet. Mer räcker inte 24 timmar till. Avinstallerade även en ren jävla avfallsapp. Jå hä ha blitt myttje installere å avinstallere på töcke androjda. Satans skit mä applikationer!!!

lördag 9 december 2017

Gabon och Mountain Rock räka

Slutade tidigare igår så att man hann handla mat, tobak och en sväng in på djuraffären. Där blev det en Gabon räka och en Mountain Rock räka samt två växter och en mossboll. Denna gång överlevde Gabon räkan och även Mountain Rock räkan naturligtvis. Mossbollen hamnade där den bäst hör hemma, i akvarium två. Höga växten fick plats i akvarium ett och andra växten i akvarium tre. I påsen där räkorna var fanns även något märkligt som såg ut som en spindel. Vet inte alls vad det var men den fick komma till akvarium fyra. Kanske det är något som kan komma att utvecklas till något oväntat? Hoppas att det inte är någon parasit som tar kål på humlafisken. Nåja, så var man nöjd med det och sedan återstår att se när Gabon räkan kanske kommer fram.
Gabon räkan i en röd plastskål. Då man avsåg att separera den och Mountain Rock räkan. De skulle till skilda akvarium, men man höll huvudet kallt och hanterade situationen inte bra men bäst! 
En riktigt fin närbild på nya Mountain Rock räkan. Kan bli intressant att se hur de kommer att trivas i akvarium ett. Det går säkert bra. 
Elefantsnigel avkomma, nummer fem eller sex. Ser bra ut. 
Höga växten i akvarium ett, lämpligen roströd till vinröd i färgen. 
Andra växten lämplig i akvarium tre. Kan nog sniglarna komma att gilla. 
Mossbollen i akvarium två. Till Amanoräkorna och kanske Gabon räkan ifall den skulle komma fram och våga visa sig. Kanske det finns två? Det vet man aldrig. 

Såg att djuraffären hade glödbandstetra och Svärdbärare vilket i så fall bli en fråga närmare juletid. för just för närvarande är det inte så gott om kapitalet. Bra pris på komplett 54 liters akvarium men inget för den som redan har fyra stycken. Finns ingen plats helt enkelt!