lördag 23 december 2017

Blev man narrad igen? (Som så många gånger tidigare)

Man drog en repa till schtan då Kapten (snuset) var helt slut och det behövs till kommande Arbetsvecka from måndag. Så det blev två rullar sedan gick man till djuraffären intill och skaffade en bubblis så att fjärde baljan fick rotation. Det man misstänker att man blev narrad på är Mountain Rock räkorna. En stor som det inte råder minsta tvekan att det är en Mountain Rock men den andra ser ut som en Amano men det är aningen tveksamt. Det kan ju också vara en Mountain Rock modell yngre om det var och är två Mountain Rock räkor innebär det att man har fyra totalt. En är dock kvar i akvarium ett. Lyckades håva över en till akvarium två i morse men den äldre lyckades smita ur håven så den får väl vänta tills tillfälle ges att håva över även den. Baktanken är att kanske kunna locka fram någon Gabon räka, ifall det nu finns någon där vid liv. Det är i alla fall trevligt inslag med större räkor och funkar utmärkt som komplement till de mindre amanoräkor man har. Det kan dock bli väl trångt när det finns fem koppartetror, fem svart neontetror, sju neontetror, sex guppys och sniglarna. Man får väl se framöver hur det ter sig.

2 kommentarer:

  1. Vid närmare granskning fann man dels att de "nya" räkorna ÄR Mountain Rock räkor! För en stund sedan upptäckte man VAR Gabon räkan huserar - på baksidan av stammen till Anubias växten. Där tycks den känna sig trygg och är man i närheten med ett finger så upphör den att röra sig. Kan se att det är Gabon på de tjocka, ludna benen. Den kanske fastnat där eller så filtrerar den när ljuset är tänt för att komma fram när det är mörkt i akvariet. Då vet man det och fler kan det komma att bli framöver när lusten faller på att köpa någon eller några. Det räcker med Amano nu. Hädanefter blir det Mountain Rock och Gabon räkor 😊

    SvaraRadera
  2. Ha ha ha "så mycket pengar läggs på klappar" inte ett rött öre!!! Ja 69 kronor då men inget f.ö. omslagspapper fanns sedan tidigare år likaså klisterlappar och en av två klappar fick man från ink club för otalet år sedan den andra var Kronblom album man köpte på Pressbyrån. Sedan struntar man i julafton då den är på fel dag så att man kommer till jobbet i tid i morgon och kan starta maskiner under dagarna två för något firande blir det inte. Äta som vanligt och sedan i säng. Julfirandet var när man var barn och det är 43 år sedan. Åt flanders med jul, nyår, förödelsedagar, midsommar, höst, allhelgona. Onödiga utgifters firande.

    SvaraRadera