lördag 30 december 2017

Vilken vecka!

Arbetsmässigt slitsam vecka. Från juldagen och annandag jul till onsdag och åka med utbytesmaterial och lite hämta använt som skulle tvättas och torsdag med dess kaos så fredag blev ordinarie arbetstid. Äntligen helg och lördag.

Lite trist att man inte kan ladda upp filmklipp via mobilen men bilder går i alla fall att ladda upp. Så ser grottan ut där man upptäckte att Gabon räkan befann sig och "kastade" eller sparkade ut en av Mountain Rock räkorna men även de gillar att "husera" i och i bakgrunden syns mossan som amanoräkor mfl tycks gilla.  Ja, det ser då rätt okej ut så nu återstår väl bara att önska en själv ett riktigt Gott Nytt År och hoppas att 2018 inte blir så bedrövligt som 2017 varit ur olika perspektiv.
Uppdatering:
Gabon räkan infann sig på ett blad till Anubias växten och man fick fram kameror även om det inte blev de bästa bilderna kan man urskilja att det kan röra sig om en Gabon. Det den har gemensamt förutom vänligt sinnad är det vita strecket på ryggen. HÄR kommer bilder och videoklipp i alla fall. 

 För den som ser kan man urskönja två Mountain Rock på bilden
På denna bild syns Gabon räkan så klart och tydligt som Doro mobilens kamera kunde få fram.

Här kan man klart se Gabon räkans "fluffiga" filter vispar. Doro Liberto 890 Mini

1 kommentar:

  1. Man gör vad man förmår arbetsmässigt. Sedan finns totala imbecilla som medvetet eller ej saboterar men de vet inte vad de försöker att ge sig in på.
    Man är så slut i kropp och knopp så idag har man endast varit inne och tagit det lugnt. Det gäller att ta vara på friheten och ladda upp inför kommande vecka.

    Har återsett den gamla klassikern "Fyra män i en bil" härligt bra! Sedan eller dessförinnan rengjordes pumpar till akvarier. Nu när man köpte en bubblis så bytte man pump och filter från en tjock kontakt som fick den halvtrasiga filterpumpen och den normala plattan kontakten fick den hela filterpumpen. Den kompletta cirkulationspumpen Eheim sänktes ner till akvarium två medan den halvtrasiga cirkulationspumpen med tjock kontakt hamnade i en tillfällig tillbringare vatten och några Malaysiska sandsniglar. Dessa är lite som "ohyra" när de förökar sig lavinartat. En military helmet satt på undersidan av en av cirkulationspumparna som man upptäckte innan man spolade av den med hett vatten som man alltid använder vid rengöring av cirkulationspumparna. Det gör inget ifall de Malaysiska sandsniglarna går åt, däremot är det katastrof ifall någon av de mer exklusiva dör. Det kan de göra av hett vatten liksom fiskar och räkor gör. De är dessutom betydligt dyrare i handeln än de Malaysiska sandsniglarna. Special cirkulationspumpen med rör med fyra eller fem utblås hål fick plats i akvarium tre då nyaste bubblis hamnade vid akvarium fyra. Ettan och tvåan har både cirkulationspump och bubblis. Trean har cirkulationspump och fyran har bubblis. Bubblis = bubbelpump för de som inget begriper. Egentligen kallas de för extern (bubbelpump) och intern eller filterpump (cirkulationspump). Så kan det vara.

    SvaraRadera