lördag 16 december 2017

Räkorna

Kollade i akvarium två ifall man skulle få syn på Gabon räkan men än så länge syns den inte till. Amano räkorna trivs utmärkt och det vet man aldrig ifall det är förökning. Ska nog göra i ordning lite "bräckt vatten" så man kan hälla ner. Det mår nog de flesta bra av. Såg i alla fall tre av amanoräkorna. I akvarium ett syntes faktiskt röda Mountain Rock räkan medan dess artfrände inte syntes till. Det är alltid trevligt att se dem då vet man ju att det funkar med ancistrus, sten och dalmatiner molly. Det kan hända att man framtida kanske köper två Gabon räkor som får samsas om utrymmet i akvarium ett tillsammans med de befintliga två ancistrus, en sten, någon red Onion snigel några Malaysiska sandsniglar och otalet dalmatiner molly. Skillnaden tidigare och nu är att man får rengöra cirkulationspumpen mer ofta i ettan och tvåan än tidigare. Filterräkor behöver cirkulerande vatten för att kunna filtrera vattnet. Humlafisken lever tillsammans med dalmatiner molly och Malaysiska sandsniglar i akvarium fyra.
För den som vill kan man i android tumma eller ta på bilden för att kunna förstora den och därmed kanske se tre av Amano räkorna. En syns tydligt trots dålig bild de andra två syns lite längre upp på ett av Anubias växtens blad 

1 kommentar:

  1. Synd att det inte finns bilder på Gabon räkor någonstans på internet så att man kunde kolla, jämföra och fastställa ifall man tagit bild på den eller Amano räka. Då man klickar på en bild på nån jävla sida kommer bara skit om medlem fram. JÄVLA IDIOTERRRRRR!!! Som Eddie Meduza skulle ha uttryckt det. Nåja, Amanoräkorna är trevliga krabater och tuffa, fräcka och det ser roligt ut när de tar för sig medan de går över Malaysiska sandsniglar som ligger i högar och mumsar i sig av algtabletter. Läste om Gabon räkan och vad de äter och det finns det ju i massor så den kanske äter för närvarande bakom Anubias växten och kanske längs botten på bakre långsidan av akvariet och då är det omöjligt att få någon glimt av den eller dom. Akvarium är den mystiska undervattensvärlden där mycket märkligt, underligt och i många fall mirakulöst händer. Förr gjorde man flera förändringar utan att tänka på fiskars hälsa eller konsekvenser. Sånt gör man aldrig längre. Då Fiskar dog förstod man inte hur de påverkades. Nu kan man göra två förändringar sedan låter man akvariet vara minst 2-3 veckor.

    SvaraRadera