fredag 31 december 2021

Saxat del 2

Innehåller ganska intressanta artiklar. Tillräckligt intressanta att kommentera i eget kladdblock.
Det räcker med det lilla man kan läsa men nog borde denna avfallstabloid göra allt läsbart när de har såna kopiösa mängder reklam vilket finansierar hela tabloiden, eller är det till koks och alkohol månne?
9 månader räcker skräpet sedan fyller vätskan liten eller ingen funktion! De som tror på tomten, John Blund, vittra och spöken må gå ej upplysta!
Kortfattat, antagligen för dyslektiker och äldre som har svårt att sammanfatta mycket text. Säkert uppskattat.
Naturligtvis låst artikel...
Jo nu ska "magasinen" med skattekronor fyllas och vad passar bättre än på elektriciteten och livsmedel!
Ser liknande ut som i 10 år gamla filmen som är kopia av verkligheten när verkligheten har kopierat filmen! Detaljerat och noggrant så visst har man väntat på det och det ingår som "lösningen" på den pandemin. Den streamades säkert åtskilligt runt om i världen år 2020 när många länder införde utegångsförbud och människor fick gå till affärer för att bunkra (skapa förråd) livsmedel och hygienprodukter...
Filmen är från år 2011 och handlar om det som upplevts år 2020 och 2021, skillnaden med detta land Sverige är att det aldrig varit någon nerstängning, inga utegångsförbud eller värre än vissa sk "restriktioner" där år 2020 följde många dem medan året därpå december 2021 har människor brutit ihop, tröttnat och tycks ignorera befintliga restriktioner. Vi får väl se vad kommande förändringar ger för utslag och hur det tas emot. Cannabis.

torsdag 30 december 2021

Dagen innan Nytt År

Så har veckan lidit mot sitt slut, snart är det över dock knappast med tjut! Inte vin eller annat starkt då föreligger försämrat hälsotillstånd eller hjärtinfarkt! Räcker till  och blir över med livsmedel och sött då det både mättar och söver! Även fastän man på allvar gått in för en hälsosam linje gör man om än mycket sällan sidosteg som i eftermiddags.
Det blev tre påsar med något gott, rea på den till höger, ordinarie pris på dem två andra. Januari månad är mörk, kall och oerhört lååååång!

Nyårsafton bara 1 gång per år och varken supé eller fyrverkerier inte ens lyktor man köpt då kan man kosta på sig lite självvalt godis hur onyttigt det än är!
Efter middagen ikväll blev det en rejäl kopp espresso med tillsats och det ger belöning till en själv efter arbetsveckans slut. Cannabis

tisdag 28 december 2021

Allt Har Tyvärr En Åtgång...

Liksom det enda "onyttiga" man konsumerar, TOBAK. Funderade tidigare  hur man skulle göra för att smidigast kunna köpa den när introverta samhället man bor i i n t e har det man behöver och sk medarbetare på jobbet är rena avfallet. Tog ledigt idag och åkte sonika till Godishuset och handlade vad man skulle ha. Det blev nästan det traditionella
hade någon rulle kvar så det blev 3 av en och 1 av den fjärde så nu har man till
slutet av januari 2022 med råge. Vilket är nödvändigt när bilen får stå i vinter och allt ändå kommer att bli dyrare.
Blev lite drycker där och i 1 annan butik
köpte även några lustiga godis prylar i form av läppar, jo de har mycket ätbart, drickbart, lustigt och märkligt Godishuset
Där man köpte kaffeflaskorna Frappuccino köptes även något man köpte tidigare som är nödvändigt när man åker buss, munskydd eller som de kallas allmänt social mask. Kan inte själv kalla dessa för det utan precis vad de är munskydd!
Visst har man köpt tidigare som den på bilden ovan men den man använder blev tajt efter tvätt så den bör nog bytas ut
Det nya "långfärd" munskyddet precis som det ska vara. Somliga nöjer sig med pappersmodellen men den finns på jobbet,  i apotek och lite varstans i kartonger om 50st eller 100st. Ogillar dem av fler skäl än 1: papper, ej formbar, det blir "fickor" där virus kan komma in! Obehagliga att använda längre tag såsom bussresor tar. Dessutom måste det bli belastning på miljön när de kastas överallt när alla inte bryr sig att kasta i papperskorgar, papperskorgar som sällan töms det såg man vid sjukhuset mfl ställen! Man betalar hellre en slant föe återanvändningsbara som är 100% säkra och dessutom virus godkända till skillnad ifrån de som borde bannlysas - pappers!!! Cannabis.

söndag 26 december 2021

I Dessa Mörkrets Tider...

Är det mysigt och gemytligt att ha värmeljus och hållare. Har till och från i julklapp och köpt själv hållare i olika former som föreställningar glas, plast, metall, keramik, tomtar, fåglar, kyrka, julgran, lyktor mm. Den som spar den har är ett gammalt välkänt uttryck och det stämmer utmärkt!
Som de nästan antika hållarna i tjockt glas och många är de hållare man av utrymmesbrist inte har hunnit ta fram när man jobbar på veckorna och kvällar tillägnas rehabilitering så blir mycket sparat till helger och när ledighet infaller
Den julbocken är sällsynt, ett original sedan 50, 60 eller 70 talet vilket framgår av de blekta banden. Håller gör den ännu och man tar fram dekorationer allt eftersom tid och lust finns och infinner sig. Naturligtvis står dekorationer framme när man förvånat fann dem...
Har inget direkt minne vart den kyrkan är köpt men sannolikt från loppis, vet i alla fall att dekorationen till adventsljusstaken köptes hos järnaffären år 1990 och ska alltid finnas tillgänglig! Sedan får tiden utvisa vad som blir. Tänker ofta att det är ju bara en själv man dekorerar för och så är det. Cannabis.

Antal hållare för värmeljus cirka 25 och det får knappt plats. Hade ytterligare några som är bortskänkta till anhörig. Samling värmeljus fyller årets traditionella "högtidsdagar" med råge. Det hela började med handmålade motiv på värmeljus för 15-20 år sedan därefter har det blivit sporadiskt samlande och fyller 2-3 lådor i en byrå. Det fyller vår, sommar, höst, vinter och övriga mellanperioder. Påsk, midsommar, sommar, höst, Halloween, vinter, advent, nyår och bemärkelsedagar. Visst kan det tyckas vrickat och knäppt men andra som smyckar sina hem efter fyra årstider med gardiner, dukar, ljus och dekorationer tycker man själv är dito.

fredag 24 december 2021

Saxat vecka 51

Förvånande eller förväntat. Finns alltid tankar kring mycket och det mesta.
Otacksamma IQ nollor...
Pga rådande omständigheter skrivs inte kritik eller synpunkter.
Enkelt för de som inte har det! Trist med låsta artiklar, naturligtvis bojkottas dessa tidningar och artikel avfärdas enkelt som nonsens och kvacksalveri! Det är så i dessa tider av svammel, tidsfördriv, desinformation och klara sensations lögner. Cannabis.

tisdag 21 december 2021

Mer Fattig Än Rik!

Visst är det så, så har det alltid varit trots den grovarbetare man var och tyvärr är. Man kunde ha skyllt sig själv dock inte riktigt. Hel del beror på andra faktorer som man av naturliga skäl men även utrymmesskäl inte tar upp här.
Gjorde i söndags beställning på hygien produkter när man helst inte vill vara utan och som utfyllnad för att uppnå belopp för fraktfritt blev det snacks förutom Agavesirap vilket är sötningsmedel nyttigare än vanligt socker och även Stevia! Man varken använder eller behöver mängder för att känna lagom sötsmak.
Tyvärr kunde leveransföretaget inte läsa därmed fick man hämta det på utlämning plats, vilket man tog naturligt. Super snabb leverans när det fanns att avhämtas vid 12:43 idag!
2 flaskor av den till vänster men annars likt det på bilden. Vad som är det svåra är att finna dessa produkter i livsmedelsbutiken man handlar hos! Vet att delar kunde återfinnas där man städade för drygt något år sedan, slutade där när man fick sjukdomstillståndet man har och har aldrig satt foten där sedan allhelgonahelgen 2020!
Fann inte de goda och nyttiga Hemp seed chocolate så då provade man nya sorter från samma tillverkare. Överraskande goda bägge sorter! 😋
Vad man dessvärre missade kolla var ifall de hade den utsökta läskedrycken Whole Earth. Blir att kolla upp vid annat tillfälle. Cannabis.
Ekologisk Agavesirap från Agavekaktus
behövs inte många droppar för att den ska ge espresso eller kaffe det där lilla extra! Är även superbra som smakförstärkning och kan med fördel användas till naturlig sötning av te utan att ge en med diabetes typ 2 obehag eller konsekvenser! Är utmärkt variation med ekologiskt smör typ Vegan till pannkaka istället för sliskig sockersylt. Duddälbugg.

söndag 19 december 2021

Söndag relativt utvilad

Söndag 19 december. Man känner sig relativt utvilad, det tar tid att rehabilitera kropp som knopp ju äldre man blir. Nej, kan inte hävda att man är gammal men kroppen säger ifrån när den fått nog och det i synnerhet efter att man fick det man permanent har.
Smakligt med en god kopp espresso med tillsats! Precis lagom att avnjuta en dag som denna.

Intressant med städmaterial man köper, som denna mikrofiberduk toalett hos MM i Umeå vid något tillfälle. Där framgår på baksidan en del viktig information som inte framkommit på jobbet i någon form varken inom utbildning eller på förpackningen endast artikel och antal samt streckkod. Klart undermåligt.
På denna prisvärda produkt framgår klar information om hur man viker den där internlärare missvisande sagt att mikrofiberduk har 8 sidor. Det betyder 4 fräscha och 4 för ekonomisk hantering!
Sedan framgår även antalet tvättar i tvättmaskin på 90° man kan tvätta dem efter användning. Även bra allmän information och bruksbeskrivning samt symbol för huvudsakliga användningsområden!
Inga kemikalier behövs likt till de flesta mikrofiberdukar. Vatten i sig är ingen kemikalie om det inte används i  professionella utföranden. Många uttrycker "trasor" vilket är helt fel! Då kan man ta disktrasa, fönsterputstrasa eller poleringstrasa ifall man ska bruka trasor. Mikrofiberduk är ALLTID en proffessionell produkt och bör så betraktas, har åtskilliga användningsområden. Man kallar ju inte exempelvis kökshanddukar för kökstrasor därmed ej heller mikrofiberdukar! Cannabis.

lördag 18 december 2021

Lördag Del 2

Igår eftermiddag efter hemkomst gick man och handlade tänkte imorgon lördag är det inget som säger att man orkar, kan vara glashalka ute trots att man försett sig med halkskydd modell bättre! Så då blev det igår eftermiddag istället. Blev komplement och annat slog till och köpte 
något man sällan och aldrig köper. Frukt clementiner har man köpt tidigare men de har sällan varit till belåtenhet, dessa verkar dock vara okej. Äpplen har man aldrig köpt när man egentligen inte uppskattar dessa samt att kvalitet varierat kraftigt. Var prisvärt så nu passade man på.
Tidigare handling blev det 1 pkt espresso när det föregående var på väg att sina. Mådde inte bra tidigare i morse så man bryggde 1 "6 koppars" kanna med tillsats och för närvarande känns det betydligt bättre än innan. Just den sorten erhåller kvalitet till skillnad ifrån den med hela bönor som av okänd anledning stank urin, mögel och otrevlig arom. Bra med erfarenheter bara trist när det kostar och i det fallet för mycket! Cannabis.

Uppdatering
Fick en praktisk korgvagn som kom utmärkt lämpligt till användning istället för lilla förvaringsvagnen under tvättstället. Nu ryms även toapapper på 1 och densamma. Superbt.
När badrum och toa inte är större är det bra med praktiska förvaringsplatser.

Uppdatering och Rehabilitering

Lördag och helg. Länge sedan om än någonsin man varit så dödstrött och fysiskt slutkörd som denna dag. Svindel, vimmelkantighet och omtöcknad från torsdag fram till idag lördag. Man får se ifall det lättar eller håller i sig. Det blir en helg i rehabiliteringens tecken, så tillvida inget oförutsett inträffar. Man känner sig
så trött och utsliten när man kunde ha
känt sig och varit så vaken, alert och pigg. På grund av rådande situation där åtskilliga är sjukskrivna t.o.m. de som normalt aldrig tidigare för årstiden räknat varit frånvarande är det.

Något gammalt som blossat upp likt nyhetsstoff. Detta visste man förra senvintern/vårkanten alltså mars/april 2020. Finns inget naturligt virus eller annat allvarligt, ALLT är odlat, framställt och distribuerat enligt beställningar. Folk generellt får tvivla bäst det passar dem. Vill man inte veta den bittra sanningen som absurda verkligheten så väljer man att göra så! Svårare är det inte!
Som född, uppvuxen och bosatt i Norra Sverige är det alltid intressant med kunskap och medvetenhet. Tyvärr finns kapitalismen i många medier idag jämfört med för 30-40 år sedan när den inte smygit sig in i medier utan allmänheten skulle obligatoriskt informeras. Så är det inte idag.
Det smycket skulle man aldrig låta sig luras att beställa men...än är inte sista imbecilla födda tydligen. Media oavsett namn borde egentligen aldrig fått skriva om något när de föraktar liksom förkastar sanningen! Så gör vänstervridna kommunister och annat avfall. Ja hur som helst kommer saxningen från en uppenbar sådan. De som inkompetent snortar koks saknar moral, disciplin och respekt för annat än träskets klimat och rykten. Vi andra i verkligheten vet vad vi behöver veta och går således hela vägen. Cannabis.

fredag 17 december 2021

Jaha Veckans Någonting

Tung vecka som vanligt. Mycket jobb, måndag värst mycket ont i ryggen när man hade något skit förra veckan, yrsel likt att man var full men antagligen hjärtsvikten tog kontroll över maskineriet känns ytterst snurrigt men för 4,5 timmar sedan blev det äntligen helg!
När lyckan är kebab 😂
När en pajas är född och kompetens är noll! Har lika mycket som sina föregångare och även noll koll!
Det är inte lätt att leva, ej heller som imbecill. "Är du 1 pucko nä jag är politiker det är ju likställt!" Finns någon med högre IQ än de övriga, den och dess parti sa samtliga andra partiledare att de inte skulle ingå något som helst samarbete med. Hur blev det...mhm. Cannabis.

lördag 11 december 2021

Mindre Lyckade Repriser

Sett dem tidigare, bilderna. Inte i verkligheten och klart står att det måste vara utomlands märks ofta hur klåpare handlar, likt det på det nedan.
Knepig bild, 2 av samma där 1 påstås felaktig hur tänkte illustratör där ?
Trevlig utsikt eller inte.
Böjd skulle vara inte vikt.
Nytt ej anpassat funkar med rör eller slang ifall man tvingas ha kvar don.
Mindre Lyckade inbyggnationer kanske?
Många är klåpares verk frågan är de stolta över sina yrkesskickligheter eller bara ute efter snabba stålar/deg? Inte märkligt alls att omvärlden ser ut som den gör med alla dessa "hellre än bra" utföranden! Detta är IQ nolls förtjänst ändå svamlas om diskriminering när den bittra sanningen är uppenbar. Cannabis.