onsdag 31 januari 2024

Onsdag 31 Januari

Sammanfattning av dagarna hittills.
I måndags blev det labb och prover hos hälsocentralen inför läkarbesöket måndag 5/2. Vilken man vet på förhand kommer att bli sedvanligt samt bakslag som alltid! Blev tvungen att efter labb åka till verkstaden när bilen återigen drabbades av bränsleläckage! För tredje gången och mindre än 6 månader som det höll tätt. Passade på att ta bilder på hur "fint" det är med möjligheter i hålan man bor i.
Tala om ett enda idiotiskt spektakel för mindre bemedlade, familjer som "familjefest". Något miljöaktivister kunde total sabotera tycker man men det är inte tillräckligt "stort och mediebevakat" så att de skulle få lika stor uppmärksamhet som i storstäderna.
Halkbekämpning har varit ordentligt eftersatt och lär bli permanent hela senvintern när snålheten bedrar visheten och latheten har starkt fäste i företag.
Mer ofta möts man av detta. Som tur är är man försedd med rejäl lykta som lyser upp där det dessutom är gropigt, ojämnt isigt som läge att bryta armar och ben av sig. Tyvärr har man bott i hålet över 45 år och mängder av försämringar har man reflekterat över som kommunen använder skygglappar mot.
Ginza hade leverantör av vevradio man kunde hoppas att det varken var norrbutik eller beredskaps kompaniet när sannolikheten att få dessa levererade öht kan bli lika troligt som att inflationen upphör, bedrägerier minskar eller att kriget i Ukraina aldrig har hänt. Can a biz tro.

söndag 28 januari 2024

Handlat 27:e post 28:e

Inte för att ha lite att göra utan var sak har sin tid och utrymme. Aldrig för att det skulle bry någon levande själ.
Basdryck används som frukost tillägg när man helt slutat med mejeriprodukter.
Utmärkt till kaffe eller dricka som den är! Mycket givande och god passar utmärkt som ersättning till mejeriprodukt.
Utmärkt alternativ till kaffe, väl kyld smakar den delikat och det går några förpackningar därför blir det inköp av tillräckligt många för att slippa åka och handla för ofta.
Som det kan se ut när iced coffee saknas
Det blir flera små påsar när ekonomi påsarna verkar ha slutat tillverkas (?) Helvetes illa om så är fallet!
Gul lök kan bli bra komplement till mycket sedan vet man inte om klimpar tagits med tidigare (?) Vegobullar däremot har blivit en personlig standard när det blir lämpliga lunchlådor på jobbet.
Klart man behöver kaffe för något annat är det ju inte att somliga affärer tror annat får stå för dem. 2 burkar räcker länge nog när man inte är någon pimplare utan dricker kaffe främst hemma så åtgång har minskat markant! Även om det är under 500 gram som det var förr så räcker dessa länge när det är komplement till annat mörk som mellanrostat kaffe. Can a biz tro.

Naturligtvis har man kommit på hur man bäst använder LaVazza Rossa kaffet som smakförstärkare till mörk och mellanrostat kaffe och det blir utmärkt.

Söndag 28 Januari Bilen

Visst blev det batteri skifte för bilen slutligen efter alla dessa år av omöjliga provstarter utan resultat varvid man tvingats använda sig av 2 stycken Jump start apparater och det pga något så idiotiskt som för litet avstånd i brytar spetsar! Skiftade i alla fall batteri där det gamla ersattes mot det nya, dra igång bilen har man gjort åtskilliga gånger och då har det varit det enda som varit nödvändigt.
Det var nätt och jämnt den startade ändå! Slog flera slag utan att starta men slutligen startade motorn. Kanske dags att försöka sälja bilen när det man behöver är ett underhållsfritt fordon som startar när man behöver det! Utan problem eller komplikationer, underhåll eller dryga ekonomiskt blödande reparationer! Tanka, fylla på olja och skattebefriad som besiktingsbefriad. Då hade man kunnat ha något år 2024!
Tacka satan för att polskydd satt fasttryckta så att det sa plopp när man lossade dem för att kunna trä på kabelskor och skruva fast dessa. Den röda för pluspol ligger antagligen i skyddet under motorn medan den blå sitter på minuspol på gamla batteriet.
Kan bli större åtgärder närmare sommaren för att se ifall man lyckas komma åt delar av problemen som är nu.
Så vad är meningen med några som helst åtgärder alls när det mesta visat sig vara bortkastad tid att genomföra. Allt emballeras ändå och förbränns! Det vet man. Naiva idioter kan tro att de gör någon som helst nytta men självbedrägeri är mångfacetterat och världsvida utbrett. Can a biz tro.


lördag 27 januari 2024

Hå hå jaja 27 Januari 2024

Sammanfattning av dagens göromål. Försökte starta bilen men den slog 1 slag sedan var strömmen slut i batteriet. Gick efter jump starten och gav det hela en sista chans. Motorn startade! Därefter åkte man till Batterilagret och bytte
Det nya batteriet köpt 19 Januari när det visade sig vara fel sida polerna satt vilket såg ut såhär monterat på plats
jord kabel nådde gränsfall medan plus kabel inte nådde alls! Åkte och bytte batteriet och nu ser det ut såhär istället
Gamla batteriet sitter kvar ännu idag i alla fall. Blir antagligen skifte i morgon så att man vet att bilen antagligen startar på måndag när det är viktigt!
Sedvanligt blev det handling på Klockarbäcken och man fann dessa vilka såg lockande ut, liksom vaniljkräm semla som faktiskt var helt okej så bild #2
Det var den absolut! Knappast nyttigt med så mycket socker eller sötningsmedel men man åt inte upp bägge utan endast 1 såsom med vaniljkräm semlan tidigare idag. Bägge var riktigt goda 😋
Varianter har blivit flera tack och lov! Förr i tiden var det endast enligt traditionen bulle, mandelmassa, grädde och vanilj socker på "locket" tiderna förändras
till det bättre när andra tider kvarstår oförändrade och några tider försämras (inflationen). Den verklighet vi lever i.
Ganska lagom summa vilket gjorde att man fyllde frys och kyl (samt skafferiet) tillräckligt för att det räcker 2-3 veckor kanske längre. Can a biz tro.
Föga förvånande när man upplevde först försenat paket sedan att det inte kunde levereras utan nämnd orsak vilken man fann men Early Bird som tidigare levererat felfritt återkom endast med att paketet ej kunde levereras och de visste inte varför! Så kvickt väljer man bort misslyckade leverans företag och kommer endast anlita pålitliga leverantörer för optimal säkerhet och lösning vid nästa beställning.

Lördag 27 Januari 2024

Reflektioner av vad man läser på diverse sidor på nätet. Volymer av bluffar och bedrägerier, urusla stavfel och mycket annat som man ibland skrattar åt, ibland bläddrar förbi i ren irritation.
Skärmdump från HP Probook 430

Sicken helvetes tur att man varken är ansluten till några som helst "såsiala medieplattformar" (medvetet ironi stavat!) eller skaffat några som helst streaming tjänster. Som antisocial livet igenom har man inget som helst behov av de förstnämnda man får tillräckligt nog av sociala kontakter via jobbet och i stad och samhälle! Orkar se nyheter och eventuellt något program så länge man har kaffe i koppen eller avnjuter någon dessert, fika eller glass men det är allt!
Skärmdump från Doogee S59

Exakt vilken av dessa växter är Silver kalla egentligen!?!? Har 2 liknande växter varav 1 hade blomma medan den andra ingen blomma hade alls. Hade varit intressant att få veta av någon expert.
En butik man handlade i för cirka 14 år sedan och aldrig satt foten i, den är belägen i ett gytter område man helst undviker. Så enkelt kan det vara.
Blir intressant att se ifall bilen startar idag när man har för avsikt att skifta till nya batteriet. Det befintliga hade vid hel laddning 12,29 volt vilket innebär kraftigt mindre än 50% kapacitet vilket kan förklara att motorn inte startar. Intressant även vad RC betyder. Ju mer man vet desto mer har man förklaringar till olika händelser som ögonblick. Can a biz tro.

torsdag 25 januari 2024

Nya Tidningar 25 Januari 2024

Man kände att det kunde gå an trots allt fastän det blir att försöka spara slantar till kommande kärvare tider.
Scan: HP Deskjet 2723 red: HP Probook

Hade sett senaste numret tidigare i veckan men då var det inte ekonomiskt läge att köpa den. Nu blev det av istället och man lyssnar för närvarande på CD skivan, vilken visar sig vara sämsta innehållet någonsin!. Kan bli att grovskumma den till helgen.
Scan: HP Deskjet 2723 red: HP Probook

Sedvanligt scannar man även baksidan, dock inte alltid någon innehålls-förteckning absolut inte ikväll! Vad som blev det blev kvitton får bli senare kapitel alltså senare skede.
Scan: HP Deskjet 2723 red: HP Probook

Upptäckte att senaste numret hade dykt upp, känns lite kluvet personligen när temat för numret är barn när man inte har några själv. Det kan ändå bli intressant läsning för naturligtvis har man för länge sedan accepterat att ens egen tid är över och att man lämnar platsen åt det man för 15 år kallade "framtiden" för det är ju det barnen är. Antar att det kan kallas mognad.
Scan: HP Deskjet 2723 red: HP Probook

Böcker är oftast intressanta, är det special inriktning blir de per automatik dyrare. Många har man av intresse även om det är en hel del tunglästa och man har tappat om än temporärt en del av det energiska finns alltid intresset att läsa någon av dem. Nackdelen är att tiden sällan räcker till. Can a biz tro.

Kvitton kommer senare när man redigerat dem så som man ämnar att de ska se ut. Sedan gäller det att ha ork att läsa musik Magazine och tidskrifter man köpt tidigare tillika nu. Till helgen kan det bli att handla beroende på huruvida bilen startar. Det känns att man blir äldre.

Uppdatering (Stund senare)
Det är antagligen inte speciellt många som köper musik Magazine och tidskrifter numera när det ser ut som att de flesta nummer står kvar på hyllorna där man köper dem. De allra flesta prioriterar helt annat medan många står i värmen och väntar på Ultra bussar de ska åka med.
Härligt god pizza sitter alltid rätt även om man har livsmedel så tänkte man steget längre när man ska till dentist imorgon.
Klart det var värt att unna sig lite middag på kvällskvisten i undantagsfall när man relativt sällan köper färdigt.
Den åtgärden får dröja tills man har tid och det lär bli sommarens prioritering vad som var tvungen att hända 16 december 2023, katastrofalt olycksår! Nåja, förhoppningsvis kan man komma att lyckas även om det känts bittert.

Korrekt Rätt! 25 jan 2024


PROBLEMSKAPARE!!!
PROBLEMSKAPARE!!!
BLUFFBUTIK!!!
Produkts verkliga pris 699 kronor! Dessutom 1 stjärna leverans.
Mer finns inte att tillägga. Can a biz tro.

lördag 20 januari 2024

Lördag 20 Januari 2024 Korrekt Temperatur!

All gissning om temperaturen på en ort är så missvisande som det kan bli! Tur man har egna termometrar istället för lögner från diverse appar.
Sovrummet och ute temperatur
Köket och ute temperatur
Trådlös termometer och ute temperatur samt korrekt klockslag
Gamla trådtermometern samt klockslag
Enda appen som stämmer med verkligheten är yr.no övriga får alla övriga appar tillhandahålla och tjäna extra på all reklam de kompenserar med.

Idag görs inga försök att starta bilen (förmodligen) när funktionen av doppvärmare förblir ett frågetecken. Tack och lov! Att man gjorde bort både inköp av nytt bilbatteri som tobak och livsmedel så idag blir en dag i Lugnets tecken och inte ens städning blir av! Dessutom är man inte frisk nog att genomföra den handlingen. Can a biz tro.

fredag 19 januari 2024

Fredag 19 Januari 2024

Igårkväll provade man att starta bilen utan resultat, tog loss batteriet in till värmen för att ladda lång laddning och provade starta bilen i morse.
Naturligtvis startade den inte vilket berodde på olika faktorer när batteriet hade 12,29 volt. Har gjort vad man kan för att få ut kondens ur tanken vilket bidrar till att den inte startar. När man med hjälp av motorvärmare och Turbo laddaren fick igång motorn gick den ytterst ojämnt.
Första turen blev till Batterilagret och köpa helt nytt, fräscht och ffa laddat som redo batteri. Om befintliga gamla (minst 15 år) batteriet inte klarar av att starta motorn blir det att byta imorgon. Sedan
för att handla tobak, som man blev utan tidigare i veckan pga idiot hantering!
Åter hemma blev det att köpa k-skydd vilket inte blivit tillfört sedan före jul.
Därpå tankade man full tank vilket aldrig gjorts på något år och därmed har mängden kondens naturligtvis ökat i tanken! Det blev långa turer men det är klart värt det, att "lufta" bilen vilket tyvärr blir sällan. Efter att ha tankat åkte man och handlade för att kunna fylla på i kylen och frysen vad som är konsumtion på.
Så denna dag blev ganska fullbokad trots allt. I morse var det tandläkare och få tag på bettskena som är nödvändig tills man fattar beslut om åtgärder av betydligt dyrare kostnader. Can a biz tro.
"Fick"? naturligtvis får man betala för allt ÄVEN LUFTEN! Som förr var gratis men har den någonsin varit det!? Som barn har man ingen inkomst endast barnbidrag men för att få möjlighet att andas så tvingas människor runt om i världen betala för det. Länder vars befolkning inte har råd att betala tvingas uppleva/utstå "naturkatastrofer" och nederlag. Tyvärr går det inte att kommentera inlägg numera pga sabotörer/terrorister därav skriver man extra långa inlägg som kompenserar och ersätter onödiga kommentarer!