måndag 28 november 2016

Härligt mysigt med ljuset!

Var bara tvungen att kolla belysningen på ballis, i vardagsrumsfönstret och sovrumsfönstret och det...lyser så vackert.

söndag 27 november 2016

Bajs är nästan all media!

Det är ytterst vridet när vanlig media spyr floder av avföring däremellan reklam och reklam i filmklipp samt mb som ska kommentera och berätta vad som händer i klippen. VEM BEHÖVER DET!?!? Nä håll käft!!! Eliminera all reklam och låt klippen rulla. Kör inga repriser gör aldrig om samt sparka de mest gravt hjärndöda dårarna omedelbart! Enda sättet att hitta vad som är bästa lösningen. Skönt med sovmorgon natti natti alla barn.

lördag 26 november 2016

Första advent...eller nåt

Anser att det känns för tidigt med advent och den brukar väl normalt infalla i början av december men man kan ha mindre rätt när man sällan något år de senaste tjugo åren brytt sig nämnvärt om det. Satte upp stjärnan och adventsstakarna och förra söndagen satte man upp slangen den röda fina på balkongen och imorse letade man fram timern, kanske får skaffa en annan när den befintliga tycks vara defekt. I övrigt har det varit likvärdig vecka med föregående.
Uppdatering kommer.

12:54

Då var man hemma igen. Dock inte utan problem. Bilen suckade in och vägrade starta och en tanke var soppatorsk men det uteslöts när det var minst 20 liter kvar. Instrument lampor hade börjat glimma tidigare under veckan när man lånat ut bilen. Antagligen kan laddningsreläet ha upphört fungera eller en kombination av det och kondens issörja och då gav bilens motor upp. Nåja, nu är den lämnad till verkstad så sedan får man höra vad som ska ha varit fel. Idag är det glashalt ute så det var tur att man hann göra bort handling i stan (HELVETES skithål man bor i!!!) Och igår handlade man det nödvändigaste i livsmedel så slipper man ut och släpa hem en massa sånt. Bilder nedan visar något man köpte som tillbehör för 20-25 år sedan. Dessa gör att ljusen på adventsstaken "tindrar" vackert. Har dem till en av stakarna. Fixade en överbliven timer så nu kommer stjärna och stake att lysa upp fönster ikväll och kommande aftnar fram till januari. Det bästa och enda med jul och nyår.

torsdag 24 november 2016

Grövsta tiggeriet!!!

ALLT sånt här går omedelbart till strimlaren! Groteska tiggeri från dessa. Det är uppenbart skamlöst. Här betalas inga snyltare eller bidrag till egen företagare! Självständighet betyder aldrig tiggeri eller bidrag det är att vara ekonomiskt oberoende och kunna stå för det. Det räcker med en prenumeration.

onsdag 23 november 2016

Sämsta månaden hittills!

Avfall AB fortsätter sitt imbecilla korståg med värre och än värre dårskap! Detta ser man tyvärr inte förrän fredag kväll när man kommer hem. Om man halkat ner en nivå eller rent idiotslarv (som vanligt). Beställde låsbart tanklock från skruvat.se men det passade INTE! Klantskallar att inte kunna skicka rätt! man får se ifall det blir retur eller varning för detta företag.

Man lever i alla fall och har dårarna på avfall AB gjort fel blir det tvärt klippt med helgjobbet för det straffet är de skyldiga!

Så ser hålet ut och så skall tanklocket se ut invändigt!

söndag 20 november 2016

Bra skådespelare sämre handling

Har nyss  (18:15) sett "en man som heter Ove". Filmens handling är mest en upprepning av sånt man själv varit med om och även sett resultat av. Skådespelarna däremot gör utmärkta prestationer men filmens handling är mest en gäspning och knappt underhållande. Rolf Lassgård är bra och Bahar Pars liksom Ida Engvoll, Anna-Lena Bergelin är utmärkta och professionella. Däremot är handlingen ljusår ifrån "100 åringen som klev ut genom fönstret och försvann". Vissa perioder tycks vara tider för sämre handlings filmer andra är de fenomenala. Antagligen hänger det ihop med den verklighet som gör sig gällande. Smaken är väldigt delad och tur är ju det! Annars hade inte så många filmer kommit upp på dukar och DVD skivor. Vet att någon höjde "Trainspotting" till skyarna medan man själv såg den som en film i mängden om än något skruvad.

För cirka 25 år sedan visades en film på bio som hette "Salaam Bombay!" som man såg. Totalt var vi cirka 10-12 personer som såg den. Efter den filmen visade biografen "Die Hard 2" och man kunde se folkmassa som slöt upp och skulle se den. Så smaken är mycket delad gällande film, musik och mycket annat.

onsdag 16 november 2016

Fy fan och åter!

Är tillbaka på dårhuset. Inget har förbättrats endast försämringar tycks vara ett signum för denna skit! Somliga snorungar inbillar sig att de är något mer än ouppfostrade snorungar men det blir de aldrig. Att en struts är oc är katastrofalt bedrövligt. Vad man gör? Inget annat än arbetsuppgifter och vad man klarar av. Sex dagars sjukfrånvaro sätter sina spår och tjugo år inom institutionen med alla förslitnings uppgifter ger kroppen än mer smärta än på många andra arbetsplatser. Fy fan är väl ett rättvist uttryck. Tycker man åtminstone själv. Dårar är de flesta i och utanför institutionen. Lika katastrofalt som nu har det antagligen aldrig varit sedan begynnelsen 1952. Grundaren vänder sig åtskilliga gånger i graven om han visste vilka dessa mb var.

måndag 14 november 2016

Allt hittar de då på

Fick något oväntat med posten eller nord som det numera heter. Så elleverantör sedan 2001 har ordnat barnsäker el. De va som...arton.

söndag 13 november 2016

Gamla goda sjuttiotalet!

Svenska och utländska låtar som Björn Skifs "Michelangelo", "hooked on a feeling", "i mörkret med dig", "Sally var en reko brud" och Svenne och Lotta "bang a boomerang", Harpo och "moviestar", "rock'n'roll clown" Ted Gärdestad "sol, vind och vatten", "Eiffeltornet", Norrbottens Järn "konserverad gröt", "mode-Frank", Tomas Ledin "det ligger i luften", "inatt är jag din", "just nu", ABBA med "ring ring", "knowing me knowing you", "dancing Queen", "gimmie gimmie gimmie", "money money money" och otalet flera artister som Landslaget, Forbes, Secret Service för att nämna några. Det skulle bli en näst intill oändlig lista ifall man nämnde de utländska artister och band man gärna lyssnar på ibland och bara har positiva minnen av! Vilket betyder att musik alltid varit,  är och förblir livet. Åttiotalet har man det mesta ifrån musikmässigt oavsett stilar och genrer. Det var tider det!

Övre bild datum: 25 december 1967 Nedre: Juli 1985. Vart? Gissa...

Passerat bäst före datum

Köpte en pumpa som blev vit ovan. Antar att den skulle ha förvarats i kylen eller frys fram till "Halloween" förvarades däremot i rumstemperatur vilket nog gjorde att den blev lite vit. Erbjudanden kommer och går ibland är det de gamla korten som består, som i fallet On Off och även Audio Video. Aldrig hade man "ekonomiska resurser" att nyttja eller ens använda dem. Korten däremot finns kvar lite som påminnelse om forna sämre tider. Ja, dessa tider när man lurades att köpa första datorn med skrivare för 15000 och sedan blev det en scanner med utökning av avbetalning. När så dator intresset inte räckte till blev det en DVD spelare för 6500 och dessförinnan en VHS Stereo video med Longplay för egentligen 5000 men av någon anledning meddelade man inte så slutsumman landade på - skrämmande! - 12000!!!

Så är det när man inte ser helheten utan betalar för ingenting. De betalade inte tillbaka något, därmed har man avböjt alla erbjudanden från dem. Det mesta man köpt har på ett eller annat sätt varit bluff och båg vilket lett till att man makulerar ALLT man finner misstänkt bluff och båg! Dator nummer två var också ett bluff företag som endast ville tjäna klöver. Så det som framgick av astrologi horoskop lappen från 1988 "regent: mars  (den lilla olyckan)" stämde alldeles för utmärkt. Det har dock gett erfarenheter man aldrig vill vara utan och man är sannolikt en på tusentalet som drabbats. Nåja, tider att minnas tider att förtränga. Bra med erfarenhet olyckligt att det kostat väl mycket.

 

lördag 12 november 2016

Godare än gott!

Köpte en personligen ny sort och den är utmärkt! Har provat röd, blå, svart, grädd och nu cheddar och tre av dem är favoriter. Tyvärr finns oftast endast röd men man hoppas affärer tar hem de två andra också.

Somligt är så bra

Somligt är så bra att man måste spara det. Den personliga betydelsen står alltid högst i affektion. Besökte socialt media och fann lite bra grafiska objekt som förklarar vad som ibland kan vara svårt att framföra men som tur är finns det människor som på distans förstår hur man ibland känner. Förr när man var yngre fanns det mycket man uttryckte överens stämmande med tiden men man behöll det oftast för sig själv och tur var väl det! Nu kan man blicka tillbaka i backspegeln och se hur rätt man hade. Texter man skrev men inget mer av det det blev. Många av dem verkar ha varit framtida händelser skrämmande nog. Somliga handlar om händelser där och då. Tack och lov har man kvar det mesta och ibland är det rätt intressant att läsa gammal skåpmat.

torsdag 10 november 2016

De va då själva satan!

Så förbannat typiskt! Då hade man röjt lite snö och fixat skulle bara göra sista finjustering så brände det till bak i ryggen. Trots att man tog en Ibuprofen ja de har bytt namn från klassiska Ibumetin så hjälpte inte det någonting. Härdade dock ut dagen men det värkte hela dagen och blev värre efter nattens sömn. Så till det positiva så fick man veckans nummer av veckotidningen och det blir intressant läsning och däremellan kommer boken och lite annan läsning. Tjolahopp tjolahej en smäll i nyllet på dig.

Bojkotta sociala medier!

Man har svårt för att inte säga omöjligt att förstå hur allvarligt gravt sjuk människor generellt är. Beklagar sig i diverse media hur de blivit illa behandlade på avfall som Facebook och Twitter och andra sociala medier. Det finns en nära och mycket enkel och snabb lösning på sådana problem: BOJKOTTA DE SOCIALA MEDIERNA genom att icke besöka dem, ladda varken upp bilder, filmklipp eller ens text, gör inga uppdateringar och gilla inget alls i diverse grupper som andra sammanhang! Man finns på twitter, Facebook och diverse strö sajter men engagemang är noll när man upptäckte att falskhetens boning är just på dessa sociala medier!

Google och Youtube, Twitter och Facebook, MySpace och Snapchat, Instagram ja, namn och regler och somliga får vara kvar andra blir utkastade. Själv bryr man sig noll om alla dessa sajter när de inte existerar i verkligheten bara via datorn, Android eller vilket man nu använder. Som den eremit man alltid varit från cirka 16 års ålder och ännu är man nöjd med livet som det är och har inga bekräftelse behov. Det är tillräckligt bekräftat att man förblir impopulär och det känns fantastiskt för då har man den utmärkta kontroll över livet i verkligheten och på denna stela, konstgjorda och i många fall absurda webb!

måndag 7 november 2016

Förrådet påfyllt och en god bok

Då hade man varit ute och handlat lite apoteksvaror. Det enda tänkbara och en provförpackning Strepsils citron men den kändes aromen åt diskmedels hållet. Bra att veta. Återvände hem och en god bok låg i brevinkastet. Ja, den nedan. Är tveksam att man hört talas om den men den kan bli intressant att läsa. Tids nog blir det att beställa mer böcker så att man har variation och som den man är blir det bra att "förkovra" sig i rent allmänt "otillåten" och förbjuden litteratur sedan får övriga "omvärlden" anse, tycka och göra vad de vill - det struntar man i!

Förblir märkligt

Att snöfall och kyla orsakar halka och elände är sedan urminnes tider välkänt. Märkligt är att det tycks ta de boende söderut "på sängen" i princip varje vinter, att vänta med däckskifte och gasa på som att det var sommar verkar vara deras metod. Redan nu har många fordon åkt av vägarna och samma visa varje år man undrade tidigare "lär de sig aldrig?" svaret är enkelt: Nej! Det finns inte i deras värld lika lite som i jänkarnas värld. Lördag och söndag körde man de cirka sju mil per dag det är till och från jobbet och visst kände man att det är blixthalka på vissa ställen men då gäller att anpassa hastighet och körsätt efter klimat och väglag! Hellre prova sig fram och ankomma än stå på och förlita sig på att däckens dubb är perfekt och att alla medtrafikanter håller sig undan och i sämsta fall omkomma.

lördag 5 november 2016

Innan var han bäst!

En artist som var bäst på 70 och 80 talet var Freddie Wadling. Rukorna riktigt chyssta trots skiten där de förstör nationalsången. Liket Lever men främst genom medverkan i Blue For Two. LP'n "something wicked this way comes" var kul BFT albumen "featuring Freddie Wadling & Henryk Lipp" och "songs from a pale & bitter moon" var mästerverk. Vad som hände sedan är mindre intressant men dessförinnan hann han medverka med Fläskkvartetten och de var bra. Minns inte titeln på tredje albumet men det är väl därför man inte minns det, det var och är ljusår från de två första. Nej, programmet med de två damerna Nancy och Carina  (Anna Lena Bergelin och Lill Marit Bugge) i Daily Live var en av 80 talets höjdpunkter på TV och där uppträdde bl a Blue For Two, Fläskkvartetten med flera. Hade hoppats att det skulle släppas fler DVD med material från det fenomenala program men tydligen inte, så trist och tråkigt.

En personlig favorit från BFT album 2 är "Alaodin" ja, den poppiga "don't look now" är ju också trevlig. Freddie blev 64 år. Ja, efter 1988 "slocknade" intresset för honom men musiken lever alltid vidare. Liksom med det mesta man lyssnar på.

fredag 4 november 2016

Åker och kommer - mörkt!

Så är det. Man åker hemifrån och det är mörkt man åker från jobbet och det är mörkt. Många är de som står ute i stånden och många besökare är det nog men hur många "lättar" på plånkan förutom barnfamiljer? Sannolikt inte många om inte, till knallarnas fördel, trenden vänt. Man är nog en av de få som handlar på sommaren när det är marknad då. Man känner ingen saknad av att inte kunna vara med, snarare tvärtom.

Allhelgonahelgen arbete

Ja man slipper ju stå ute och frysa i alla fall samt inte mer än fyra timmar per dag. Någon "marknad" hinns inte med och inte gråter man för det.

onsdag 2 november 2016

Antingen eller

Märkligt är att busshelvete inte tar "nya" vägen bakom kapellet när den nu är "invigd". Har full förståelse ifall tung trafik är förbjuden då finns inga frågetecken men om så inte är fallet beror det på  (som vanligt) mindre bemedlade chaufförer som kör "rutinmässigt" för att slippa tänka själv. Märkligt är det i alla fall.

tisdag 1 november 2016

Sjukt var vad sjukt förblir!

När sjuk någon är ser det oftast ut som den förblir sjuk. Kycklingar är fega men inga kräk sk mänskliga individer som är det är oftast födda kräk. Varför föddes de alls? En fråga som förblir obesvarad men det bästa hade varit om de dog inom kort så att andra, intelligenta människor, slapp ha med dessa hopplösa strutsar att göra alls! Meningslösa liv i sin egen lilla värld alltså idioter med CPCP kunde gott ha "knackats i mynningen" de ska vara döda och inga som helst "utmaningar" för de intelligenta människorna! Likadant med politiker, byråkrater och annan ohyra - utrota dem alla likt parasitangrepp! Ingen behöver några "utmaningar" när det finns tillräckligt av dem i verkligheten.