lördag 5 november 2016

Innan var han bäst!

En artist som var bäst på 70 och 80 talet var Freddie Wadling. Rukorna riktigt chyssta trots skiten där de förstör nationalsången. Liket Lever men främst genom medverkan i Blue For Two. LP'n "something wicked this way comes" var kul BFT albumen "featuring Freddie Wadling & Henryk Lipp" och "songs from a pale & bitter moon" var mästerverk. Vad som hände sedan är mindre intressant men dessförinnan hann han medverka med Fläskkvartetten och de var bra. Minns inte titeln på tredje albumet men det är väl därför man inte minns det, det var och är ljusår från de två första. Nej, programmet med de två damerna Nancy och Carina  (Anna Lena Bergelin och Lill Marit Bugge) i Daily Live var en av 80 talets höjdpunkter på TV och där uppträdde bl a Blue For Two, Fläskkvartetten med flera. Hade hoppats att det skulle släppas fler DVD med material från det fenomenala program men tydligen inte, så trist och tråkigt.

En personlig favorit från BFT album 2 är "Alaodin" ja, den poppiga "don't look now" är ju också trevlig. Freddie blev 64 år. Ja, efter 1988 "slocknade" intresset för honom men musiken lever alltid vidare. Liksom med det mesta man lyssnar på.

2 kommentarer:

  1. Jävlar vad trött man var. Har sovit nästan konstant 15:30-03:30 med mellanrum för tv någon timme och vaknat för att vända på i sängen. Det fanns bara en Freddie Wadling och ingen kan "tolka" hans energi, ambition och allt med samma frenesi, kraft och allt som Freddie Wadling gjorde. Dräggelpottor är de som avbokar på hotell pga att Sveriges huvudparti varit där. Det är bara så att ingen annan förtjänar äran att boka in sig varken före, samtidigt eller efter! De avfallen gör allt för uppmärksamhet men är lika avfall som regeringen, 7 klövern och 70% av den mindre bemedlade befolkningen som valde sitt eget öde!!! Må de plågas till döds!!!

    SvaraRadera
  2. Ja då hade man gjort dag två av två och underbar ledighet i dagarna två väntar. Blir att fixa medicin och Ibumetin så man klarar sig ett tag. Tog som slut i veckan ja inte medicin men Ibumetin. Sedan får man se vad man ids göra. Tjo uppå Backamo som någon brukade säga.

    SvaraRadera