söndag 20 november 2016

Bra skådespelare sämre handling

Har nyss  (18:15) sett "en man som heter Ove". Filmens handling är mest en upprepning av sånt man själv varit med om och även sett resultat av. Skådespelarna däremot gör utmärkta prestationer men filmens handling är mest en gäspning och knappt underhållande. Rolf Lassgård är bra och Bahar Pars liksom Ida Engvoll, Anna-Lena Bergelin är utmärkta och professionella. Däremot är handlingen ljusår ifrån "100 åringen som klev ut genom fönstret och försvann". Vissa perioder tycks vara tider för sämre handlings filmer andra är de fenomenala. Antagligen hänger det ihop med den verklighet som gör sig gällande. Smaken är väldigt delad och tur är ju det! Annars hade inte så många filmer kommit upp på dukar och DVD skivor. Vet att någon höjde "Trainspotting" till skyarna medan man själv såg den som en film i mängden om än något skruvad.

För cirka 25 år sedan visades en film på bio som hette "Salaam Bombay!" som man såg. Totalt var vi cirka 10-12 personer som såg den. Efter den filmen visade biografen "Die Hard 2" och man kunde se folkmassa som slöt upp och skulle se den. Så smaken är mycket delad gällande film, musik och mycket annat.

2 kommentarer:

  1. Ja allt från gamla Helan&Halvan filmer från 1930 och 40 talet fram till Svenska filmer bortom 2010 finns i filmhyllorna. Det finns de som ogillar svensk film men det kan röra sig om att de inte sett något nytt sedan 80 eller 90 talet eller bara ska serveras utländskt. Drama, komedi, action, thriller, vinklad humor, dokumentär, skildringar, musik finns i filmhyllorna. Rysare har man haft och för länge sedan tröttnat rejält på så den kategorin är begränsad. Film är kultur och historia, engagemang och utbildning. Så är det bara. Liksom med böcker och olika former av litteratur. De som matas med Tv må ha sina torra och fattiga liv. Film och böcker och tidningar och tidskrifter är komplement till livet. Musik är en annan del av livet.

    SvaraRadera
  2. Melodier i reklam som gäller 80 talet tar man aldrig miste på: Dacia har Queen "another One bites the dust", pension är Baltimora "Tarzan boy", Ikea reklamen är Bronski Beat "Smalltown boy" för att nämna några. Ja, hits och mycket annat från slutet av 70 talet till slutet av 80 talet slår ingen en på fingrarna! Så är det bara. Helt utan skryt!

    SvaraRadera