söndag 13 november 2016

Passerat bäst före datum

Köpte en pumpa som blev vit ovan. Antar att den skulle ha förvarats i kylen eller frys fram till "Halloween" förvarades däremot i rumstemperatur vilket nog gjorde att den blev lite vit. Erbjudanden kommer och går ibland är det de gamla korten som består, som i fallet On Off och även Audio Video. Aldrig hade man "ekonomiska resurser" att nyttja eller ens använda dem. Korten däremot finns kvar lite som påminnelse om forna sämre tider. Ja, dessa tider när man lurades att köpa första datorn med skrivare för 15000 och sedan blev det en scanner med utökning av avbetalning. När så dator intresset inte räckte till blev det en DVD spelare för 6500 och dessförinnan en VHS Stereo video med Longplay för egentligen 5000 men av någon anledning meddelade man inte så slutsumman landade på - skrämmande! - 12000!!!

Så är det när man inte ser helheten utan betalar för ingenting. De betalade inte tillbaka något, därmed har man avböjt alla erbjudanden från dem. Det mesta man köpt har på ett eller annat sätt varit bluff och båg vilket lett till att man makulerar ALLT man finner misstänkt bluff och båg! Dator nummer två var också ett bluff företag som endast ville tjäna klöver. Så det som framgick av astrologi horoskop lappen från 1988 "regent: mars  (den lilla olyckan)" stämde alldeles för utmärkt. Det har dock gett erfarenheter man aldrig vill vara utan och man är sannolikt en på tusentalet som drabbats. Nåja, tider att minnas tider att förtränga. Bra med erfarenhet olyckligt att det kostat väl mycket.

 

1 kommentar:

  1. En TV Grundig för totalt 19000kr funkade bra fram till åtta år senare när bilden blev smal och sedan försvann. Positivt med den var att det var 33 tum och brandsäkerhet på fjärrkontrollen. Ett tryck så slog den av till stand by, ett till tryck så kom knappen ut! Dessutom Stereo Tv. Anledningen att man aldrig handlade varken på Audio Video eller On Off var att man frekvent kände sig lurad. Köpte en inspelningsbar CD Audio spelare år 2000 vilken tvingades in på service fyra månader efter inköp! Svinet som tog emot menade när man hämtade den att det var kundens fel! Nåja, den funkade ett par år efter detta. Det hade varit ett "demo ex" så någon kartong blev det aldrig. På den gjorde man åtskilliga överföringar från vinylskivor till CD-R Audio skivor. Direkt eller från vinyl till kassettband därefter vidare till CD-R Audio. Skaffade ett redigeringsprogram till datorn för redigering av vinylskivor och kassettband. Billigt men utmärkt fungerande. Där gjordes än mer redigeringar av CD-R Audio skivornas innehåll. De skivorna finns kvar än idag! Nåja, detta kunde blivit oändligt men någonstans måste man avsluta.

    SvaraRadera