lördag 26 november 2016

Första advent...eller nåt

Anser att det känns för tidigt med advent och den brukar väl normalt infalla i början av december men man kan ha mindre rätt när man sällan något år de senaste tjugo åren brytt sig nämnvärt om det. Satte upp stjärnan och adventsstakarna och förra söndagen satte man upp slangen den röda fina på balkongen och imorse letade man fram timern, kanske får skaffa en annan när den befintliga tycks vara defekt. I övrigt har det varit likvärdig vecka med föregående.
Uppdatering kommer.

12:54

Då var man hemma igen. Dock inte utan problem. Bilen suckade in och vägrade starta och en tanke var soppatorsk men det uteslöts när det var minst 20 liter kvar. Instrument lampor hade börjat glimma tidigare under veckan när man lånat ut bilen. Antagligen kan laddningsreläet ha upphört fungera eller en kombination av det och kondens issörja och då gav bilens motor upp. Nåja, nu är den lämnad till verkstad så sedan får man höra vad som ska ha varit fel. Idag är det glashalt ute så det var tur att man hann göra bort handling i stan (HELVETES skithål man bor i!!!) Och igår handlade man det nödvändigaste i livsmedel så slipper man ut och släpa hem en massa sånt. Bilder nedan visar något man köpte som tillbehör för 20-25 år sedan. Dessa gör att ljusen på adventsstaken "tindrar" vackert. Har dem till en av stakarna. Fixade en överbliven timer så nu kommer stjärna och stake att lysa upp fönster ikväll och kommande aftnar fram till januari. Det bästa och enda med jul och nyår.

2 kommentarer:

  1. Idag är det traditionellt "skyltsöndag" och visst får affärer och annat ha öppet för att gynna kapitalet. När bilen nu behöver service är det prioritering och att kapitalet fallit privat är tillräckligt förödande. Det blir ändå aldrig som det var när man var barn och åkte spark runt i byn och tittade i dekorerade skyltfönster men inget var öppet. Det var tider det! Klimatet var helt annorlunda och helt i sin ordning! Vår var vår, sommar var sommar, höst var höst och vinter var vinter! Det stämde utmärkt med månader och årstid. Numera betyder allt det där inte någonting jul och nyår och semester det bästa är och förblir ledigheten och hur man bäst nyttjar den.

    SvaraRadera
  2. Idag (torsdag 1/12) blev bilen klar. Generatorn var slutkörd därmed tog den inte emot eller laddades. Det plus justering kopplingen så nu funkar den tydligen. Blir inget jobb i helgen då man plötsligt insjuknade i eftermiddags. Lyckades dock ta sig hem för egen maskin...

    SvaraRadera