onsdag 19 december 2018

Bland Dyngbaggar, parasiter och blodiglar

Hade varit en knepig, intressant och underlig titel på en film. När man ser ETT enda program på en kabel-TV kanal vore det logiska att endast betala för det! Tyvärr är man i en generalisering som aldrig borde existerat! Rubriken talar sitt tydliga språk för de brister främst kompetens som hägrar hos chefer på "jobbet" och gror likt mögel i ett trasigt kylskåp! När kan en utrensning av området genomföras? När sandlådepolitikerna i alliansen och motparten slutat sprätta sand, stenar, kattskit på varandra, upphört att urinera i varandras stövlar, mockasiner och träskor och upphört uttryck som snarare bekräftar infantil mental invaliditet? Det är kärngrunden i varför Sverige aldrig tillsätts någon ny regering alls! De som icke detta begriper är antingen födda i farstun eller i sank mark under ett mastodont 1000 ton tungt stenblock!



Olyckligt nog gäller det varje land i Europa som handlings och hanteringsförlamats av - mmmm dags att avsluta.
 

tisdag 18 december 2018

Välbesökt trots avfalls innehåll!

Jo, visst är det så. Såssiala medier var är och förblir avfall så ock Fartsbook! Den sämsta på delad plats med Shitter, Minstagram, gayspace och...? Ingen aning om andra och absolut noll intresse av något som helst "därute" ! Frivilligt? Inte direkt, någon hade försökt använda e-post adressen, fick avisering ifrån e-post centralen varvid man fattade beslut sekundsnabbt om att "överta" kontot och på den vägen är det. Detta var för 9 år sedan och därefter har det varit dalgång i Fartsbook som det hela handlar om. Då man i verkligheten har noll bekanta, noll vänner och sedan över 10 år sedan knappt har någon kontakt med släkt så har det fallit sig naturligt att ha noll vänner även på Fartsbook! Enda man har det avfallet till är kontakt mot diverse intressanta butiker, företag som har spännande (kanske?) och intressanta produkter, lite som en samhällsbo av alla i vilket samhälle som helst som går till butik för att handla vad man behöver och lite därtill. Tyvärr, i verkligheten är det ytterst tunnsått med livsmedelsbutiker och intressanta affärer! Antagligen har de flesta affärer och butiker som fanns tvingats slå igen då mer och ännu mer blivit tillgängligt på Internet och den konkurrens affärer och butiker utsätts för påverkar på sikt kraftigt och försäljning försämras avsevärt kraftigt och det slutar med att de tvingas lägga ned verksamheten. Trist men sant och den verklighet vi alla lever i!

Nåja, man är ju inte enda kund så det har inte den betydelsen alls! Vilket det aldrig haft när allt kommer omkring. I vissa fall har man inte ens upptäckt en butik eller affär utan av en slump passerar en lokal som gapar tom oftast utstädad då det är mer sällan än ofta affären eller butiken lämnats vind för våg, när så är brukar det röra sig om konkurs, vräkta eller annat. Nog om det. Man får hoppas att det ankommer vad som beställts och sedan får man leta vidare efter annan leverantör för den svarta oljan som kurerar människor ifrån diverse diagnoser och tillstånd! Tidigare poster beskriver vad det gäller och därefter får mängder av människor avgöra om de sätter sina liv i de vita klädernas moral och känslolösa marionetter eller väljer att leva sina liv som liven skulle ha levts utan gifter, kemikalier, vaccinationer och luftföroreningar!

måndag 1 oktober 2018

Armband? Nä Halsband? Nä Ankare? Nä!

Vad fan är det då!?!? Jo, ett nytt "fenomen" som Egentligen inte är särskilt nytt snarare 25-30 år gammalt och är något som många kräver men inte alla har "tekniken" och kunskapen att tillföra det. Vi som är födda långt innan den digitala teknikens rasande vilda utveckling känner gott och väl till armband och hur de var tillverkade likadant med halskedjor och ankar kättingar med mycket mera. Att man skulle komma att förstå något så komplicerat som digital information och dess märkliga teknik hade man ju aldrig kunnat drömma om på 1970 och 80 talen! Vändningen kom en bit in på 1990 talet när man kom i kontakt med vad som idag styr många arbetsmoment och hela städers sociala funktionsnät av tåg, belysning och mycket annat - dator. För att göra en lång historia kort: länkar är vad som åsyftas. För att komma åt källa till något man läst eller fladdrat förbi kan det vara säkerställt att kunna infoga en länk till en adress på det internationella jättenätverket för just datorer. För människor generellt som sällan alternativt aldrig haft att göra med dessa lådor, knappar, bildskärmar och tangentbord samt musar är det likt en fantasivärld och med senare årens bärbara, plattor, ipads, tablet, Android så är det rena laboratorier för många av den äldre generationen. Att man länkat till olika företag är främst att dessa säljer produkter man själv uppskattar. Tyvärr är man oftast för trött för att orka starta laptopen (bärbar dator) och utforska vad man är ute efter, gällande livsmedel, hygienartiklar med mycket mera. Även om man mer än allt tröttnat på livsmedelsbutiker och att ränna runt i närliggande affärer och butiker så tappar man tålamodet när det kommer upp för mycket irrelevant avfall! Visserligen finns väl uttrycket "den som söker skall finna" och "tålamod är en unik egenskap" men tyvärr har man passerat allt det där med råge och avslutar oftast sökningar i ren förbannelse och irritation!

Tack och lov! Är man medlem i en grupp i sociala medier som tidigare hade mängder med länkar som man kopierade och sparade. Men nu får det ju banne mig vara nog! Inlägget blir för långt för att andra än bokmalar och likasinnade ska finna tjusning i detta dravel. Slut ut!

torsdag 13 september 2018

Böckernas Bok I Bålet

Handfull böcker man har. Fått en del, köpt en del, beställt en del. Vilket som är man allt annat än främmande för vad somliga är livrädda för. Finns ingen anledning att vara livrädd för något annat än skarpa bomber, granater, laddade gevär, pistoler, krig, personer med psykisk ohälsa,  farliga för allmänheten individer och naturkatastrofer!

Kontroversiella och provokativa för de med lägre mentalitet kanske? Visa det offentligt och för fiende och du har förlorat! Så enkelt är det. Sånt går att träna upp. Här kommer bilder! Njut eller förfasas.
























Sedan är det upp till var och en att välja annan blogg eller stanna. Skämmas eller ångra någon av böckerna/häftena? Inte alls! Finns betydligt värre och de finns inte i ens ägo, ej heller tankar på beställa eller inköpa ifall de fanns i handeln.

tisdag 11 september 2018

KubakakaTranklotårta

I   ♿⛔❎®™♠♣♦

Gjorde delvattenbyte i snäckakvariet och det blev uppskattat. Avfallsbladet hade ett gödselklipp med det för 30 år sedan passerade och UTDÖDA "bandet U2 (D2?R2?). efter 1988 självdog detta avfallsband som endast nutida vanskapta och total depraverade uppskattar! Bonohead är få ledfen föl att jag hal tappat löften att jag måfte göla mig löjligale än en 3 åling!" Säkert något miffofan som mejlat sina idooler och är själv med i AFA och röstar F!Fan!!! Nä (förbjudet att skriva) hade varit lämpligt till dem alla och en var!.

Nog om det. Läste något märkligt som kan stämma men inte med verkligheten i den bostad man är bosatt! Att guldfiskar kräver ett akvarium på 100 liter per fisk för välbefinnande, dessutom en massa sjukdomar och helst rektangulärt akvarium och bla bla bla sicket dravel!!!
Det skulle innebära 300 liter för 3 fiskar som ser ut att må prima, inga synliga sjukdomar rör sig fritt och ser ut att funka bra med Dalmatiner Molly och Ancistrus, visserligen är kanske temperaturen väl hög men den kan justeras så att det blir lämpligt. Som en del skrivit "kallvattenfiskar" är nog högst osannolikt för med kallvatten ligger temperaturen runt +5 grader till +10 grader. Både Ancistrus OCH Dalmatiner Molly klarar dessa temperaturer att överleva! Så hur det stämmer med påståendet "tropiska fiskar" vet man aldrig en sak är då säker: Djuraffären håller inga höga temperaturer i alla fall! Dessutom läste man att de kan klara upp mot +30 grader. Så det så!

fredag 3 augusti 2018

Cykeln.......Ja

Tog itu med cykeln och framhjulet. Naturligtvis hade lappen man satte dit släppt i ena änden och när man försökte laga det hela genom superlim så släppte det tydligen på motsvarande sida. Nåja, som tur är har man några slangar till att välja på som man skaffat genom åren. Sagt och gjort så skiftade man till en slang och gick och kollade upp cykeln tidigare ikväll och - Jo, bägge däcken fram och bak såg ut att hålla luften. Nackdelen är den att slangarna behöver flera kilos tryck vilket innebär att laga ett hål eller flera gör att lappämne måste vara flexibelt vilket det oftast inte är och det resluterar i att det släpper eller så händer något annat. Känns i alla fall gynnsamt att bägge däcken är luft i efter mer än ett dygn. Vad som också känns bra är att man fick tag i främre rör till bilens avgassystem så att det förhoppningsvis kan bytas då det gamla hade mer än ett rosthål. Det blir att byta halvsats bakre i september för att inte tala om skivor samt belägg bak, för att avsluta detta med att dubbdäck antagligen blir att skifta till fräschare inför kommande vinter. Utgifter och åter utgifter men vad är annat som gäller för en fattig blå arbetare? Inte mycket!,
 

torsdag 2 augusti 2018

Läget under kontroll!

Så var man inne på sista veckan, av långledigheten och värmen avtar successivt för augusti får det gärna vara mellan +15-+20°c. Det är ganska lämpligt för på måndag börjar man jobba igen och det känns rätt okej efter all denna värme och mindre bra sömn på nätterna då fläktar gått och man har använt fryselement för att "kyla" luftcirkulation i sovrummet. Inga speciella utflykter eller händelser annat än vad som är allmänt känt och antagligen varit ett diskussionsämne för många - skogsbränder och eldningsförbud. Har inte upplevt liknande sommar som denna under de senaste 20 åren! men det är bra och samtidigt har man haft tillgång till friskt dricksvatten som även tilldelats akvarier man har. Ja, vattnat blommor har också gjorts men den gamla Sköldpaddsörten känns inte det minsta relevant numera så den får vara där den är och växa eller inte som den vill kände att man inte orkar bry sig längre om den och övriga eventuella blommor och växter där borta då man har tillräckligt på fönsterbrädor samt på ballis!

Passande bild till mycket! Många sanningar (men även lögner) kan ge miljarder kommentarer på sociala medier så att myndigheter, arbetsgivare mfl gör livet surt och omöjligt för de som tänker noll och låter gapet glappa till det finns något citat: Det är bättre att hålla mun stängd och låta folk tro att man är en idiot än öppna den och bevisa det!

måndag 30 juli 2018

Beskrivningar kan vara A och O!

Nog är det tur att man är så fantastisk som man är! Annars hade det blivit mer av en katastrof när man gör beställningar, vilket det ibland blev när man som yngre gjorde beställningar och man inte hade läst det finstilta eller att det var annat skit som förelåg. Man är ju inte ensam  om att allt inte gått rätt tillväga. Nog om det. I nutid har man hjälpmedel som underlättar ifall synen inte räcker till! Man fotar av mikro eller nano text som är knapp läsbar och förstorar i digitalkamera eller mobilens kamera. Det underlättar vilket man gjort så att man kan läsa dels produktinnehåll som eventuella användningsområden. Det är bra, men ibland borde det skickas med en SVENSK bruksanvisning och/eller beskrivning på minsta lagliga textstorlek typ tio punkter men antagligen är det för dyrt att göra.

Etikett på flaskan för Doftstickor


Etikett på förpackning för Tee Tree Stift


Verkar som att de tror att alla kan engelska och att det ska bara vara internationellt men så är ju inte nödvändigtvis fallet alltid. Fick de RÄTTA tvålarna idag så retur av den felaktiga så är saken ur världen (får man väl hoppas). Beställa därifrån mer? Lär nog inte bli åtminstone inte så länge de har såna ockerpriser på produkterna!

Antar att företaget förlorat och förlorar en hel del kunder på sitt handhavande sätt men det kanske inte gör så mycket - FÖR DEM!

söndag 29 juli 2018

Söndag den sköna

Hörde på radiokanal pop&rock reklam "motorveckan i Lycksele 20 till 28 juli" i morse!!! Ha Ha ha, superklantar! Det är ju 29 juli idag ha ha ha. Så är det när det inte är som det ska vilket det aldrig varit med den kanalen, man kunde tro av svammel och live sändningar att de var på "kanelen" vilket är den som är bästa elektrikern i köket! Kan-elen för de som inte lyckas klura ut det hela.

Ja, ingen har besökt en varken den ena eller den andra och inga för övrigt heller för den delen. Förmodar att man är ensam om mycket i samhället, som att ha och äga fyra-fem akvarier med fiskar i ett, snäckor i ett annat, dvärgklogrodor i ett tredje och fiskar, räkor och snäckor i ett fjärde. Femte står på ballis och är fiskar enbart. Det är ett temporärt tillsatt enbart för sommaren och då semestern. Vänner och bekanta finns kanske men i ytterst begränsat antal vilket underlättar då man varit antisocial i över 30 års tid. Bestämd, kompromisslös, impulsiv, egensinnig, ensamvarg är väl några egenskaper som kan stämma relativt utmärkt. Flänga och byfånar, bysopar och mindre bemedlade är inte önskvärt och då finns övriga kvar men...de är inte mycket eller oftast inte ens något att "hänga i julgranen" som ett gammalt ordspråk lyder. Själv är bäste dräng och det stämmer bra på instrumenten liksom i verkligheten.

Som sagt och kaffe nästan bäst blev tidigare i morse. Fick till det riktigt bra, starkt och aromatiskt men till det krävs tålamod med förberedelser precis som med mycket annat. Hälsosamt eller ej konsumerar man inga mängder eller volymer så någon hälsorisk lär det knappast utgöra igår blev det inget kaffe alls! Så flexibilitet är bra liksom varierat val av lunch (luns enligt Povel Ramel) och middag vilket man gör åtminstone under långledigheten. Alkohol är något man undviker till 100% av anledningen att man har diabetes (ett samlingsnamn) typ 2 och det snurrar bara runt i kroppen men man är likväl klar i knoppen vilket kan ha med den medicin man tar att göra.


Resa? Det har aldrig gjorts sedan 2002 då man åkte till Stockholm någon vecka, visst var det ett bra och då lämpligt "miljöbyte" men det har man varken tid eller möjlighet till sedan man skaffade akvarier sedan trivs man bäst av att vara och vistas hemma samt laddar batterierna bäst med det. Man slipper flyga, resa med bil, vara med om eller bevittna olyckor eller omkomma i någon eller något annat. Så var det är det och förblir det.

lördag 28 juli 2018

Det klickar ibland slinter dock oftast

Vem händer inte det? Att det först slinter och att man inte förstår mycket av hur det är tänkt att fungera sedan när man i lugn och ro kan bearbeta så och översätter så framkommer vad det hela rör sig om. Lördag och tredje veckan långledighet har passerat tack och lov har man kommande vecka kvar och igår eftermiddag åkte man och handlade och passade på att köpa RÅ rödbeta 3 liter bag-in-box den enda affären hade! Så nu har man fantastisk rödbetsjuice ett tag framöver och det känns fantastiskt.

För att återgå till det knepiga, i beställningen från e-handelsbutiken handlades något som kallas doftstickor. Man kan ha kommit på hur det ska kunna användas. Man stoppar ner stickorna i den lilla flaskan då stickorna ska vara vass som är ihåliga eller bra uppsugningsförmåga och efter ett tag kommer så den doft vätskan i flaskan har! Ja, allt är inte klart som solsken utan måste ta tid då det inte inkluderade beskrivning på Svenska! Klart klantigt gjort av e-handelsbutiken men men dessutom var det lite märkligt med att ursprunget alltså tillverkningsföretaget som bara säljer till butiker skickade en följesedel, vilket är lite som en allt möjligt butik som hade en extra butik för vad som inte rymdes i den förstnämnda och antagligen för att de skulle kunna sälja ut så mycket som möjligt. Den förstnämnda finns kvar medan den andra gick i stöpet eller vad som hände de kanske sålde slut på det de hade till övers som det så fint kallas.

Det råder i nuläget tveksamhet om lösningen att få hem de två naturtvålarna man beställde och returnera den äckliga, avfallsstinkande tvålen. Nåja, en vecka kvar som sagt sedan får man se. Har det inte kommit något så är man erfarenheten rikare, och mer är det inte med det!
Doftar ABSOLUT INTE som naturtvålarna men bättre än flytande tvålen och doftljuset med samma namn. Trist när de inte begriper vilka komponenter som ska tillföras för att få fram rätt doft men men det är väl bara att vara nöjd dock blir det inte någon fler beställning! Nu har man sett hur sydfolk behandlar stolta folket i norr och det sätter klart sin spår!

fredag 27 juli 2018

I dess ordning (så långt...)

Enkelt i dess ordning så långt

Naturtvålar: Helt godkända, Doftstickor: märklig kemikalieblandning, Doftljus: stämmer inte och slutligen Flytande tvål: NEJ! inga citronsyror tack!

När det förhåller sig så att ens hud är MYCKET känslig och luktsinnet är kanin gånger en miljard! Så måste det stämma till 100% och inte vara någon som helst miss stämmande komponent någonstans. Ifall nån tillverkar något enbart för försäljnings profit så får nån väl göra så men där stoppar man själv att handla!!! Det är det som många gör, många kan vara de som konsumerar, ibland för vänskapens skull ibland för att följa flockmentaliteten. När man är någon som skiljer sig ifrån mängden uppfattas man antingen som unik eller konstig, provocerande eller att undvika! Det har man upplevt och upplever biljoner gånger under det gångna livet och i realtid. Man handlar, konsumerar, uppfattar missnöje, snålhet, gnidighet och bojkottar med verbal förmåga. Så är det och förblir. Det finns inget att skräda eller uttrycka mindre än den sanning man upplever.

Det är ju INTE billigt med tanke på små förpackningar, vilket kan betyda snabb åtgång. Trist för de som är "storförbrukare" av produkterna de måste bli ruinerade så tillvida de inte börjar tillverka själva. Allt numera verkar vara "små pytte förpackningar till högsta hutlösa priset" Sånt köper INTE gemene man eller kvinna! Så mycket vet man men det är som på restaurang där det serveras mikroportioner till svindyra och hutlösa ockerpriser!


Fick tag på den enda butiken hade så nu har man en tre liters BiB som det kallas, och det är inte något konstigt eller märkligt med det, gjorde en beställning förra året ungefär den här tidpunkten men på grund av Schenker idiotföretag så beställer man aldrig därifrån någonsin mer!!! Så länge de låter detta puckoföretag leverera så beställs absolut INGENTING!!!

torsdag 26 juli 2018

Bra Där! Oj vilket skämt! ha ha ha

Skaplig bild på grodakvariet och för närvarande är det fem växter då man flyttade en av Anubias till Snäckornas hem. Det kan nog bli bra till slut.
Tog bilen och åkte iväg för att besöka och kolla upp ett populärt ställe och visst verkade det populärt mer än något! Man strosade runt lite men fann att det närmaste "producenterna" var uppifrån. Avsikten var att köpa ett antal bägare av produkterna men när man gick in i byggnaden möttes man av - KÖ! Så in i helvetes klantskalligt!!!! De lyckas inte hålla bort köbildning JA! Då fick det vara då tog man några lämpliga bilder och åkte helt sonika därifrån. Sammanfattning: Bilen fick en rätt rejäl luftning och det var väl i princip allt! Där gick de miste om flera hundralappar de klantskallarna och själv klarar man sig GOTT med att ha besparat den summan. Så när allt kommer omkring var det nog uträknat ifrån början det enda minus om man ser det så var att det gick bort några liter bensin men...det gjorde mindre ifall det är en erfarenhet rikare och det är man ju! Ha ha ha, undrar hur mycket förluster de gjort genom folk som liksom en själv hatar köbildningar och KÖER!!! Nej, bäst blev det utan deras produkter. Låååååååååångt var det innan man kom fram och sedan en bra låååååång bit innan asfaltväg igen men det är tur att man har ett gammalt fordon som tål att användas.

Får se ifall det blir något regn ikväll ? som det såg ut på molnen vid tidpunkt för bilderna. Det kan bli intressant men aldrig mer att man sätter foten på marken för "producenterna" NEJ! De får vara för all framtid. Så var det är det och förblir det!

Det har hänt tidigare och kan hända även ikväll att molnen driver vidare och att det inte blir något regn alls, så kallade "bluff moln" som inte innehåller något annat än föroreningar nog nåväl så gjorde man dagen och då återstår väl bara kvällen sedan får man se.


Aldrig fel med en Falaferulle ifrån La Gondola! Satt gott i onsdags!

onsdag 25 juli 2018

Brrraaa lösningar är perfekt!

idag har det varit varmt men nu är det mer lagom därmed är det okej att göra inlägg.
Så var det onsdag och inget märkvärdigt med det annat än att man drog en repa ner till schtan för att handla. Först Lidl och handla livsmedel och lite annat, sedan blev det tobak och lite drycker för att avsluta med djuraffären och två dvärgklogrodor till, tre växter, två blisterförpackningar, en syresten och en mellanstor flaska Aqua Safe. Hade tänkt gå in och höra om slang till cykeln men... när man handlat frysvaror som tinar i bilens bagageutrymme så fanns ingen tid till det. Det får bli en annan(as) gång. Det blev lite mer liv i baljan med två grodor till sedan får man se vad det blir framöver då projektet består av att skaffa växter och åtminstone närmare tio grodor. Växter kommer att sänkas ner i de övriga tre akvarierna allt eftersom behov finns grodorna däremot blir kvar i baljan. Blev någon 6-pack taklök som på Blomsterlandet brukar ha andra namn och kosta betydligt mer, åtminstone liknar växterna dem.

 De två senaste grodorna, satte lite fart på de övriga. Har för närvarande sex nu.
 En av de "nya"  Afrikansk dvärgklogrodorna ser antagligen sin egen spegelbild
 Ett fågelbad där man även handlade livsmedel, defekt men lågt pris gör väl sitt? Två hål i botten så något saknas och ibland är det väl så med billiga produkter. Vad den ska stå på får man antagligen lösa själv.
 Visste att man hade stenen någonstans i förrådet och mycket riktigt
E butiken man beställde en hel del ifrån och det mesta var okej, även om flytande tvålen som innehåller citronsyra går bort omedelbart! Klantskallar att blanda in citronsyra överhuvudtaget i något alls!!! DET BORDE TOTALFÖRBJUDAS i livsmedel och ämnen som kommer i kontakt med hud!!! Det skall endast användas till rengöring av toalettporslin.
Det var två av dessa som missades. De skulle skickas så skickar man den felaktiga tillbaka i retur. Hoppas att det funkar så.

tisdag 24 juli 2018

När tider för evigt försämras!

Hade beställt två paket i fredags varav det ena utlovades att komma igår. Det kom aldrig och man gjorde eftersök manuellt och det visade sig att det var orderföretaget som felat! Så idiotiskt typiskt!!! Visst, ikväll cirka 19:20 kom paketet. Därmed blev det spiken i kistan för den orderfirman, ALDRIG MER!!! Produkterna är det sannolikt inget fel på som bilder visar nedan,



Naturligtvis finns en uppsjö med andra ställen att beställa ifrån så man får väl prova några av dessa. Somliga är lika i priser andra billigare några dyrare beroende på vad man är ute efter. Andra produkter man har hemma som man konsumerar till och från och mer frekvent är de på bilderna nedan.


Medan andra (i omgivning med mera) lever för tillfället vill man själv kanske leva mera sunt eller hälsosamt även om man inte är renodlad makrobiotiker eller liknande så är det aldrig fel att värna om hälsan.

Lyckades ta en av få bilder på åtminstone EN dvärgklogroda och de ser roliga ut och betér sig rätt kul, nu när man vet betydligt mer om dem genom boken man har. Sedan får man se hur länge det varar men man har från gått gamla principer som gjorde att likadana för ett par år sedan dog. Naturligtvis lär man sig (till skillnad från politiker!) av misstag. Bilder nedan var tagna med mobilkamerans maximala pixel och då blev det gott resultat!

För den eller de som vill se lite "levande" kanske, ett klipp lite längre än Minstagram tillåtna gränsen men kanske det tillåter mera numera (mera mera) ?


Nähä, det gick visst tydligen inte p.g.a. att Blogger har en begränsning på 100 Megabyte och klippet som sådant är på 108 Megabyte! (Hmpf skrattretande!) men men...