onsdag 25 juli 2018

Brrraaa lösningar är perfekt!

idag har det varit varmt men nu är det mer lagom därmed är det okej att göra inlägg.
Så var det onsdag och inget märkvärdigt med det annat än att man drog en repa ner till schtan för att handla. Först Lidl och handla livsmedel och lite annat, sedan blev det tobak och lite drycker för att avsluta med djuraffären och två dvärgklogrodor till, tre växter, två blisterförpackningar, en syresten och en mellanstor flaska Aqua Safe. Hade tänkt gå in och höra om slang till cykeln men... när man handlat frysvaror som tinar i bilens bagageutrymme så fanns ingen tid till det. Det får bli en annan(as) gång. Det blev lite mer liv i baljan med två grodor till sedan får man se vad det blir framöver då projektet består av att skaffa växter och åtminstone närmare tio grodor. Växter kommer att sänkas ner i de övriga tre akvarierna allt eftersom behov finns grodorna däremot blir kvar i baljan. Blev någon 6-pack taklök som på Blomsterlandet brukar ha andra namn och kosta betydligt mer, åtminstone liknar växterna dem.

 De två senaste grodorna, satte lite fart på de övriga. Har för närvarande sex nu.
 En av de "nya"  Afrikansk dvärgklogrodorna ser antagligen sin egen spegelbild
 Ett fågelbad där man även handlade livsmedel, defekt men lågt pris gör väl sitt? Två hål i botten så något saknas och ibland är det väl så med billiga produkter. Vad den ska stå på får man antagligen lösa själv.
 Visste att man hade stenen någonstans i förrådet och mycket riktigt
E butiken man beställde en hel del ifrån och det mesta var okej, även om flytande tvålen som innehåller citronsyra går bort omedelbart! Klantskallar att blanda in citronsyra överhuvudtaget i något alls!!! DET BORDE TOTALFÖRBJUDAS i livsmedel och ämnen som kommer i kontakt med hud!!! Det skall endast användas till rengöring av toalettporslin.
Det var två av dessa som missades. De skulle skickas så skickar man den felaktiga tillbaka i retur. Hoppas att det funkar så.

2 kommentarer:

  1. Den fast tvål de olyckligt skickade med sändningen heter "fånga en dröm catch a dream" och hade en parfym man avskyr värre än mögel...nästan. Till och med surströmming har åtminstone en naturlig stank! Fick lov att lägga den äckliga tvålen i en förseglad förpackning för att slippa kemikaliestanken!!! Nåja, övriga produkter verkar skapligt lovande. Pomegranate tvålar har man konsumerat i cirka åtta år cocos lime provat liksom jordgubbstvålen och de är godkända sedan får man se med sheasmör vattenmelon och tea tree stift när de kan komma att bli använda. Doftstickorna verkar smått intressant medan ljuset inte föll en direkt i smaken men så är det nog med mycket. Trist att det inte finns på närmare håll så att man kunde "bila" dit och välja direkt på ort och ställe. Det ser man med samhället man lever i som tyvärr bara försämrats de senaste trettio åren! Näpp, dags att vila och sova då man varit vaken sedan före 06:00 i morse.

    P.S; visst såg man att det finns fler än en själv som beställer kosttillskott. Eller så har de egen försäljning.

    SvaraRadera
  2. Förra veckan och idag blev det att åka och låta Åvc få ta det man själv inte kan ha kvar. Cirka 5-7 gamla lysrör från akvarium armaturer men äv gamla plastdunkar, elektronik skrot samt den 3 år gamla batteridrivna cirkulationspumpen som upphört funka. Bort med det förbrukade in med nytt. Ändå kan man lugnt påstå att man inte har stora släpvagnsfyllor med gammalt skräp som många andra har. Vad som är användbart och brukbart får vara kvar men till och från får man impulser ätt röja bort vad man tidigare år missat och då får det bli så. Kläder har gått till insamling, saker som gått till returcentrum. Det viktigaste är att man blir av med gammal konsumtion så att man inte samlar som somliga stora berg inomhus så att de eller annan tvingas anlita saneringshjälp som främst är effektivt men kan bli kostsamt! Det vill man ju inte uppleva personligen.

    SvaraRadera