söndag 29 juli 2018

Söndag den sköna

Hörde på radiokanal pop&rock reklam "motorveckan i Lycksele 20 till 28 juli" i morse!!! Ha Ha ha, superklantar! Det är ju 29 juli idag ha ha ha. Så är det när det inte är som det ska vilket det aldrig varit med den kanalen, man kunde tro av svammel och live sändningar att de var på "kanelen" vilket är den som är bästa elektrikern i köket! Kan-elen för de som inte lyckas klura ut det hela.

Ja, ingen har besökt en varken den ena eller den andra och inga för övrigt heller för den delen. Förmodar att man är ensam om mycket i samhället, som att ha och äga fyra-fem akvarier med fiskar i ett, snäckor i ett annat, dvärgklogrodor i ett tredje och fiskar, räkor och snäckor i ett fjärde. Femte står på ballis och är fiskar enbart. Det är ett temporärt tillsatt enbart för sommaren och då semestern. Vänner och bekanta finns kanske men i ytterst begränsat antal vilket underlättar då man varit antisocial i över 30 års tid. Bestämd, kompromisslös, impulsiv, egensinnig, ensamvarg är väl några egenskaper som kan stämma relativt utmärkt. Flänga och byfånar, bysopar och mindre bemedlade är inte önskvärt och då finns övriga kvar men...de är inte mycket eller oftast inte ens något att "hänga i julgranen" som ett gammalt ordspråk lyder. Själv är bäste dräng och det stämmer bra på instrumenten liksom i verkligheten.

Som sagt och kaffe nästan bäst blev tidigare i morse. Fick till det riktigt bra, starkt och aromatiskt men till det krävs tålamod med förberedelser precis som med mycket annat. Hälsosamt eller ej konsumerar man inga mängder eller volymer så någon hälsorisk lär det knappast utgöra igår blev det inget kaffe alls! Så flexibilitet är bra liksom varierat val av lunch (luns enligt Povel Ramel) och middag vilket man gör åtminstone under långledigheten. Alkohol är något man undviker till 100% av anledningen att man har diabetes (ett samlingsnamn) typ 2 och det snurrar bara runt i kroppen men man är likväl klar i knoppen vilket kan ha med den medicin man tar att göra.


Resa? Det har aldrig gjorts sedan 2002 då man åkte till Stockholm någon vecka, visst var det ett bra och då lämpligt "miljöbyte" men det har man varken tid eller möjlighet till sedan man skaffade akvarier sedan trivs man bäst av att vara och vistas hemma samt laddar batterierna bäst med det. Man slipper flyga, resa med bil, vara med om eller bevittna olyckor eller omkomma i någon eller något annat. Så var det är det och förblir det.

2 kommentarer:

  1. Somliga ser man andra inte. De förstnämnda är de man eventuellt kunde umgås med i yngre år. Somliga har man per automatik klippt allt med ur det förflutna ifall de fanns då finns de absolut inte nu! Ser man dem men de inte en själv är de absolut ej värda uppmärksamhet eller ens existens! Man lägger noll procent energi på att bry sig, de är alla värda lika mycket som näring finns i katt avföring för växtlighet! Så har det förflutit i över 30 års tid och absolut inget kan ändra eller förändra det.

    SvaraRadera
  2. Härligt när man vet vilka de är alla de man känner till men inte en enda är "låtsasvän" på Fartsbook!!! Precis som man vill att det ska vara! Man är den man alltid har varit med tiden som gör att man förändras. Har man någonsin haft någon nytta, behov eller liknande av att ens känna till de flesta av dem? Svaret blir klart och tydligt rakt och bestämt: NEJ! De gjorde alla sina val man gjorde sina och är mot de allra flestas förvåning, helt nöjd! Bättre kunde det aldrig bli och det visste man redan för 30 år sedan!. Så var det är det och förblir det.

    SvaraRadera