måndag 16 juli 2018

Värmen den goda värmen

Kan göra en tokig. Så är dock inte fallet även om det är mellan +25-30°C mest varje dag ska man inte klaga. Sämre somrar har visat sig. Sist det var något liknande var nog 2014 men då blev det lite för mycket av det goda. Nackdelen är att det blir enormt varmt inomhus och fastigheten man bor i absorberar värme så att lägenheten är stadigt över +25°C vilket blir olidligt att försöka somna i!

Ja, nu har man bytt slang i bakdäcket och lagat slangen i framdäcket på gycklaren cykeln så för tillfället står den i källaren pumpad och klar, men avsikten är att se ifall däcken får behålla luft. Det ser man imorgon. Är luften kvar blir det en liten cykeltur, cirka ett år sedan sist! Måste smörja vajrar och annat då den stått i princip något år. Kan bli intressant att se huruvida man kan ta en skaplig cykeltur. Tidigare idag i förmiddags blev det att lufta bilen igen. Då man saknade lim, klister och mejerivaror. Först ÖoB där man fann super och kontaktlim, dubbelhäftande tejp så kallad No More Nails, lite muffins och gotta därefter blev det Lidl för mejerivaror sedan hem. Jo, tyvärr man en sån som skaffar sånt som är bra att finna när så nöden kräver. Det innebär att andra "utnyttjar" den som har så till slut är man utan själv. Man har däremot minskat drastiskt med att vara frikostig då det aldrig riktigt lönat sig! Sett om sitt hus med tanken "må de vara utan så får de skaffa själv!" så är det.
 Bakhjulet ser helt okej ut liksom välpumpat och bra!
 Cykelns namn plus GT. Fick tidigare veta att de såldes 1995 alltså 23 år i år.
 Framhjulet ser helt okej ut, välpumpat och allt i sin ordning.

Fick veta någonstans att cykeln såldes 1995 så när man själv köpte den var modellen cirka 10 år gammal! Visst var den annorlunda men man fick med det man ställde som krav och sedan har det blivit tillägg och extra detaljer eller föremål. Den har rullat många mil då man tidigare inte hade bilen. Förslitningsmateriel har införskaffats och bytts allt eftersom.

1 kommentar:

  1. Bilder togs cirka 19:00 så nog ser det ut att hålla. När man skulle köpa cykeln saknades skärmar, reflexer, lås. Sånt som skaffats med åren. Nya ytterdäck, kedjeskydd,högre styrstång, högre sadel, belysning, pakethållare fram, ringklocka. Idag har man genom samlande genom åren: ringnycklar, polygrip, två tänger, kedjeolja, ventiler och ventilgummin, special nycklar, flertalet slangar, special skruvare för bilventil, rejäl fotpump med uttag för gammaldags eller bilventil m.a.o. det mesta man behöver och lite till. Så är det att äga cykel som vuxen idag. Har man inte reserver så får man ha fet plånbok eller konto och gynna cykelverkstäder! Så enkelt är det.

    SvaraRadera