söndag 8 juli 2018

Vad man än säger Vad man än gör...

Är det ingen som lyssnar, tittar ser eller hör. Så var det skrivet.

Så var man inne i fyra veckors sammanhängande långledighet. Har man någon sysselsättning då så att tiden inte blir ur led och att det bara är tråkigt? JODÅ, även om det inte är direkt planerat så kommer man sannolikt att ha rätt fullt upp. Förutom litteratur att läsa i form av böcker påbörjade, halvlästa och så vidare finns både det ena och det andra mindre tungläst att varva med. Det blir att läsa ut "den sanna historien om Bilderberg gruppen" och dessförinnan avsluta "Vaccinationer" Militär Historia Special däremellan för att gå vidare till "Dödliga Mediciner" och därefter senaste och sista numret av Råd&Rön som tyvärr blivit för ointressant så därmed avslutas den fleråriga prenumerationen för de sista numren har varit sååå otroligt tråkiga! Höll på att glömma den tjocka pocketboken "Bankerna och skuldnätet". Jaaa, vette la faan om tiden lär räcka till? Det återstår att se.
 Böckerna finns eller fanns att köpa i handel eller beställa ifrån nätet
 Det är bara att söka med valfri sökmotor eller liknande
 För de lata, bekväma eller med handikapp finns en del som film eller video
 Här görs inga länkar någonstans för det ger inget personligt ingen behållning eller liknande så var och en får engagera sig ifall de vill ha kunskap, kännedom eller förkovra sig på något sätt
Fysisk aktivitet då? Jo, det blir praktiska göromål också såsom att putsa fönster i bostaden, städa, kasta och frakta iväg till återvinningscentral det som inte är något att spara. åka och handla när livsmedel börjar sina i kyl och frys och säkerligen andra göromål. Bilen måste ses över inför besiktning med mera med mera.
Så har det varit många "semestrar" och då får man gjort det man inte hinner och/eller orkar utföra när man kommer hem efter arbetet.

2 kommentarer:

  1. Nu kommer värmen! Åtminstone enligt en väder app. +26-+29°C fram till 21 juli, ofattbart att man har långledighet och slippa flyta bort på jobbet!!! Kan bli att uppsöka någon lämplig sjö för att ta sig ett dopp något man inte gjort sedan mitten av 90 talet. Det bästa är att kunna göra vad man vill, när man vill!

    SvaraRadera
  2. När man ser tillbaka från barn och ungdomstiden upptäcker man mycket. Dels förändringar men så oändligt många brister och oändligt fler fel! Allt är inte möjligt att nämna här. Men förr fanns många elaka, onda människoliknande arter. Såna som gärna lurade, ljög för och skrämde barn! Vad man sedermera kunnat konstatera är att psykisk ohälsa som gravt lidande alltid tycks ha existerat och överlevt från äldre till yngre generation efter generation. Dessa ondsinta avarter kunde vara illa omtyckt i städer, förorter, samhällen och byar. Eller så hade de valt ut några "offer" de alltid var onda och elak emot om "offren" var ensamma. Visst har man upplevt det, och överlevt. Elaka, ondsinta eller bara mentalt labila? Det visste man aldrig, aldrig får man nog veta heller. De flesta av dessa har försvunnit på ett eller annat sätt permanent (avlidna) eller flyttat. När man var 16-17 år fattade man beslut om att roa sig på egen hand. Det är i särklass det absolut BÄSTA! Beslut man någonsin fattat. Trots föräldrars envishet om att umgås socialt "ha trevligt i glatt sällskap" har man till denna dag inte låtit sig luras! Visst har man varit med syskon (Sviskon) på diverse utflykter i och med B-körkortstagning och den tiden hade väl sin charm men även baksida. Efter denna tid dröjde det inte länge innan man fann lugnet och inre frid med att vara själv. Många fd bekanta är de man har "överlevt" genom den väg man själv har valt att ta sig fram genom livet på. Ensamhet har gett styrka och mod, erfarenhet och ord. Det är betydligt mer än vad som kan uttryckas gällande många sk medmänniskor.

    SvaraRadera