lördag 14 juli 2018

Odågor undanbedes omgående!

Åkte till Schtan i förmiddags i jakten på cykelslang. Någon CM Shoppen på Teg hade idiotiskt! Lördagsstängt. De kanske har en massa bidrag så att de inte behöver jobba ifall de inte vill? Så är det mest troligt. Åkte vidare till Intersport och de hade! Så man köpte fyra stycken slangar så att man har två  i reserv. Biten var inte lång att åka till djuraffären och där blev det två Anubias växter till fyran samt oväntat fyra små söta Afrikanska dvärgklogrodor helt fantastiskt. Rubriken är tillägnad syskon som uppför sig som sölkorv för tredje påsen innehöll fem dammfiskar! När sölkorvar inte ser till att komma inom kort så sparas inget åt slumpen. Därav bilden på femte baljan som står på ballis och visst är det grumligt men det klarnar så småningom. Mycket sjöstenar och lite sand och grus fick plats i den lilla baljan. Så kan det gå om inte haspen är på och förståndet likaså ha ha ha!




Får se ifall de överlever, de i baljan med röda kanten. Likaså grodorna. Kan bli intressant.

2 kommentarer:

  1. Ja det blir snabba ryck i 1800 knyck! Snabbt in fortare ut. Så är det bara. Anubias växterna var planerade för ett par dagar sedan, grodorna sedan minst ett halvår eller längre tillbaka medan dammfiskarna inte var planerade alls. Får se vad man gör med dem. Tur att det är kallvatten fiskar då baljan på ballis inte har doppis eller belysning eller cirkulationspump. Kan hoppas att någon kanske köper dem då de tydligen ska ha stort utrymme. Färgranna är de även om detta var droppen till det där stolpskottet!

    Nåja, tack och lov var de inte dyra, även om det var en utgift istället för något planerat. Hade nog hellre köpt 3 platy för 69 eller vad det nu var. Det sitter aldrig i pengarna utan principer hur man hanterar andra människor som gör att man slutar bry sig att såna svin över huvudtaget existerar! Nä de får klara sig bäst de vill med sitt.

    SvaraRadera
  2. Komisk kontrast! Afrikanska dvärgklogrodor har en 38 liters balja medan fem guldfiskar har 15 liters. Det tyder på att guldisarna beräknas bli sålda inom kort även om det blir prissänkning. Då man inte hade för avsikt att skaffa några såna alls! Anubias växterna är för närvarande i "karantän" till dess de blir nersänkta i växt och Grodakvariet. Några överlevande Malaysiska sandsnäckor finns där men de är så få till antalet så de utgör inte att bli någon majoritet. Lite regn kom igår kväll och troligen under natten men det är inget att egentligen nämna. Anubias kan bli nedsänkta till veckan så har grodorna lite mer växter att vistas ibland. Så har i princip första veckan gått av långledighet och imorgon kan det bli slangbyte på cykeln så får man se hur den sedan funkar.

    SvaraRadera