onsdag 30 mars 2022

Kulturhistorisk Produkt för Konsumtion

Kulturhistoriska produkter bra mycket trevligare än annat är snus. Portionssnus i det här läget, matjord har man konsumerat mängder av på 80 och 90 talet men cirka år 2000 övergick man till Portionssnus när matjord är för de som uppskattar det helt enkelt!
Efter åtskilliga olika sorter man provat som Taboca, Byron, Camel, Juliet Y Romeo, Lenny, Lundgrens mfl mfl fastnade man för Kapten vit. Upptäckte fler sorter eller smaker med tiden.
Går bra ihop med Vit och åtskilliga rullar har konsumerats under flera år.
Lakrits är helt okej med vit. Sedan har det rullat på och under några år blev det följande som köptes och/eller senare beställdes.
Vit, Enbär, Vit och Lakrits, månad för månad köptes 4 rullar. Ibland kunde undantag göras som prov.
Kan hända att man köpte någon enstaka dosa eller rulle men den sorten passade av 1 eller orsak inte alls den personliga smaken!
Något år (2019?) kom denna då som nyhet. Efter 1 hel rulle var man trött på den så det kan ha blivit 2 rullar totalt.
En sort som tydligen nog aldrig sålts i norr är Café, vet inte huruvida den var något alls eller ett snobb snus?


Melon smakar fräscht och friskt! Så är det med det. Cannabis

Mindre kollage av dosor man har men också hade. För 2,5 år sedan.
Taboca blå och rött blad är plåtdosa för vacker för att avyttra! Duger som prydnad och minne av ett perfekt Portionssnus som försvann! Blå med grönt blad var plastdosa likdom vit med grönt blad och rött med grönt löv, Byron har man till viss del kvar plåtdosa modell lyx! Epok var något vitt snus vilket inte 'slog' igenom och försvann. Kronan vit lika katastrof som hela Kronan sortimentet! Resten och åtskilliga andra ej på bild (Skruf, Offroad, XL och U name it) har oftast varit nöd dosor när man tyvärr blivit plötsligt utan efter jobbet men för lång väntetid på busshelveten och utan är man ytterst sällan!

Apropå busshelveten; varför munskydd som framförare till fordon när vansinnigt många resenärer släpps på? Skadan/ risken är att framförare ändå smittas av annat kanske med dödlig utgång. Hyckleri och trippelmoral modell katastrof! Regeringstackor kommer försätta landet i kaos, misär och ödeläggning! Övrigt äro lögn.


1 kommentar:

  1. Konsumerade matjord mellan 1984-2000 sedan byttes matjord ut mot de mer praktiska och smidigare tepåsarna även kallad portionspåsar eller annat det är verkligen något givande även om det innehåller kadmium ett enligt EB är ett ej nedbrytbart miljögift. Självklart spolas inget ut i toaletten eller kastas i närliggande miljö utan helst där det bäst hör hemma - i distanserade städer! Så löser man en del problem.

    SvaraRadera