lördag 12 mars 2022

Lyssnar på: Deathstars

Minns inte allt från 2002 men Deathstars new dead nation minns man. Köpte albumet "Synthetic Generation" 2002 och det spelades flitigt som frekvent. Skrev t.o.m. ut textrader på etikett vilket sitter på askens baksida.
Helt fantastiskt album! Minns även att de skulle ha spelat på närliggande festival våren 2002 och man hade tänkt skaffa biljett men så fick man veta att de ställde in...sicken tur att man aldrig fick tag på någon biljett!
Sedan dröjde det några år innan någon uppföljare dök upp, närmare bestämt 2005 och i sedvanlig ordning kom en singel "Cyanide" vilken mycket möjligt kan ha fått blandat bemötande.
2 ynka låtar, trist kanske för fanatiker.
2006 kom singeln "Blitzkrieg" inkluderande titeln på full längd skivan "Termination Bliss" sedan dröjde nog albumet innan det slutligen släpptes med 1 extra framsida när kanske originalet var för utstuderat våldsamt?
Folderns bild. Nåja, innehållet mer hit liste betonat, personligt tycke. Visst viss besvikelse men inget man brydde sig om då eller nu. Bara kul att åter höra skivorna. Fann mystiska filer på nätet cirka 2005-06-07. Tongues och ytterligare låtar live.
Bilden liknar den i magasinet Close Up kan mycket väl vara samma...
Kan ha varit låtar från denna singel som fanns på nätet även musikvideo, 2007.
Den hade nog varit intressant att höra hur de utvecklats eller inte. Från 2009.
Sista albumet "The Perfect Cult" 2014 kanske de upplöstes vem vet? Inte undertecknad i alla fall. Kanske för att man släppte genren 2006 och sällan har brytt det minsta. Det blev helt enkelt för grötigt och rörigt, bra, hyfsat och närmast avfall blandades och de flesta "metal" band var mest intresserade av framgång än skapa hållbarhet. Det var känslan man fick och då dog det hela. Cannabis.

2 kommentarer:

  1. Kollade lite på "live" nånstans 2019 och det enda man kallt kan konstatera är att debutalbumet var för bra för att få någon som helst uppföljare singel eller album! Tyvärr känns bandet så avlägset från höjd perioden för debutalbumet dessutom har man passerat ålder 33 år för 20 år sedan och det spelar roll dessutom spelar de endast på klubben i Stockholm öch nåt ställe till i Sverige resten utomlands så likt Dark Fun'ferall och övriga fiskmåsar - bye bye kids!

    SvaraRadera
  2. Usch Puch dusch! Vad värdelöst utbud på dumburken!👿 inget man någonsin saknade under åren man hade stationär dator och senare laptop. Då fanns ingen tid över till att verkligen upptäcka hur avfall det mesta utbudet vsr, är och förblir! Veckokvällar och helger spenderades all tid till dator och sova! Dator 1995-2020 gjorde att man inte är helt främmande för dem men efter att man drabbades av förmaksflimmer har mycket kapital gått åt till hjärtmediciner med åtskilliga biverkningar. Alla olika källor har sannolikt påverkat det hela och man har omedvetet "jobbat" sig fram till ohälsan man har idag. Pandemin och sars/CoV2 har påverkat den personliga situationen även om man trivs i total ensamhet och har så gjort i minst 35 år så hade man gärna undkommit förmaksflimmer. Verkligheten går aldrig att välja bort, det enda som kanske funkar är att försöka leva hälsosammare.

    SvaraRadera