fredag 29 april 2016

Äntligen helg!

God afton!

Fredagskväll och en skön helg framför en. Köpte som sagt en Molin box med nio filmer fyra tidigare sedda fyra kvar då man såg Zoombie i tisdags. Härligt när de är inspelade på 70 eller 80 talet det ger en sån underbar tillbaka blick. Ska bli intressant att se Robin Williams i sista filmen han medverkade i.
Hum-um på återseende.

Uppdatering:

Då hade man sett "Ivar Kreuger" och den var väldigt bra, har inte läst boken men det verkar vara det närmaste sanningen om hans död i alla fall. Bra skådespelare och bra regi, underhållande. Ingvar Hirdwall verkar ha en roll i varje Molin filmatisering och det är inte alls märkligt med tanke på den fenomenala insats han alltid gjort! OM Ivar Kreuger valt att följa Tuula hur hade Sverige och övriga omvärlden sett ut månne? Det finns det säkert någon som räknat ut.
Slutet gott och förutom Molin boxen och Boulevard kunde man inte låta bli att köpa filmen om Cornelis. Kan bli underhållande framöver.

Uppdatering:

Cornelis var schyst där begynnelsen som barn i Belgien vidare till Sverige och därefter vanligt jobb innan trubadurlivet. Privatlivet varvas med framträdanden och det var hyfsade 97 minuter och allt möjligt som kantade hans liv som skandaler men även där han räddades från branden han själv orsakat. Ja, biografier är alltid intressanta även om tolkningar kan vara märkliga ibland.

onsdag 27 april 2016

Fint som

Igår åkte man till schtan då man var utan mat till fiskar och grodorna. Blev fyra förpackningar  (ny modell) röda mygglarver, en burk flagor, en påse sjunkande våfflor och två påsar räk stickor. Levande djur blev två grodor markant mindre än de man hade och två Amano räkor. Ja, en dyr doppvärmare för 10-25 liters med graderna 18-36 a 369kr men den ska vara bra. Handlade även snus så man reder sig. Köpte Tassimo kaffe på hemvägen samt Molin boxen med nio filmer och filmen Boulevard den allra sista med Robin Williams.

lördag 23 april 2016

Jobb kanske sista?

Kom hem för cirka 1,5 timmar sedan efter en av två arbetsdagar. Kan bli sista helg man jobbar om de ska sno en på påskhelgen. Det är som det är men aldrig som det ska!

Människor utan minne är som stenar. De som icke lära skall huvud rulla. Det är bortkastat att slösa tid på de som misslyckas konsekvent! Låt dessa gå i de dödas led de lever av naturen inte många dagar, veckor, månader, år. Är huvud tomt finns ingen mening att fortsätta.

Med sista årens frekventa turbulens kunde man fråga sig om dagens politiker bortsett från några få är födda i farstun och uppvuxna i jordkällare frågan är tyvärr redan besvarad. Egentligen efter 1986 års statsminister har det gått utför men mellan 2006-2014 har det varit lodrätt kamikaze för att krascha så djupt genom marken som möjligt gick 2014 påbörjades avgrundsutgrävningar och snart är de genom i öknen. Sand är väl också guld enligt statsministern och dess bihang.

söndag 17 april 2016

Akvarium ett

Ibland finner man det man glömt som växtnäring till akvarieväxter ja, fyra tabletter fanns kvar så akvarium ett fick dela på en. Huruvida de gått ut vet man inte när det inte fanns något som helst datum på förpackningen. Innehåller järn och viktigaste spårämnen till gynnande av växterna. Får se under dagen om man stoppar ner i akvarium två men akvarium tre får vänta tills man kan köpa mer sand att plantera växterna i. För närvarande är där cirka 0,5-1 centimeter sand och det är för lite för plantering. Annars verkar det mesta fungera och man rensar ut Malaysiska sandsniglar från trean till fyran där de får "sällskap" av Anentome Helena och det verkar gå bra även om de sistnämnda äter sniglar verkar stora volymer relativt skyddade eller så klarar sistnämnda inte kalasa Malaysiska sandsniglar? Det vet man aldrig.

Man är aningen ledbruten idag sedan däckskiftet igår kväll men aldrig i närheten av vad man blir av jobbet. Skönt att ha det gjort så kan man rulla en del i sommar, i den utsträckning ekonomin tillåter, och vem vet kanske man har råd på semestern att fylla upp till full tank. Det hade varit gynnsamt.

lördag 16 april 2016

Funderingar...

God morgon!

Man finner det märkligt att så otroliga volymer beter sig likt psykiskt störda och medfött mindre bemedlade. När man framfört ett fordon på nästan 1000kg genom en stads gator och motorvägar och haft körkort i nästan 28 år anses så inkapabel att man skulle behöva ha "upplärning" på en simpel Skurmaskin i en futtig butik! Funderar starkt på att stämma dessa gravt störda så att de på något sätt fick en permanent näsbränna men tyvärr hjälper aldrig något när allt kommer omkring.

Fanns medmänniskor annat än som parasiter och ohyra hade man kunnat gå väldigt långt med stämningar och skadeståndskrav men i tider som dessa och den bittra verkligheten är det bara att bita ihop och hoppas att askan fälls på mesta möjliga punkter. Man får åtnjuta all frihet man förmår och t.o.m när man är sjuk får man omvandla den tiden som det bästa när man slipper allt från avfall AB! 20 år av slit och 5,5 års elände av dessa 20 år gör att man värdesätter varje ledig sekund högre än diamanter och guld!

Nog om tråkigheter. Idag kan det bli att skifta sulor på bilen. Oavsett kommande väderlek är det nödvändigt, för att slippa böter av blåljus svinen men också att nästa helg kunna ta sig till och från skiten som inte ger något men man tvingats att utföra! I värsta fall får man väl starta i tid så att man kan köra i lägre hastighet och komma fram och tillbaka. Helst hade man fått uppsägning så att man slapp åka till skiten över huvudtaget. Men tyvärr i dessa absurda tider av räkningar och utgifter tvingas man hålla fast vid avfall för att få dessa usla små kronor som betalar hyran och de andra blodsugarna.

Det är som det är men aldrig som det ska! Även om man sålde en del av värde är det alltid snyltare som skulle försöka göra vinst på det. Så det är uteslutet.

tisdag 12 april 2016

Skillnader

Som musiker kan man klart konstatera att världen består av otacksamma lägre arter.  Inte människor och allra minst medmänniskor! Att uppskatta och än värre upphöja någon eller några som inte gjort eller gör ett värdigt jobb utan glider på i gräddfil är att gynna det förkastliga. I denna tid av förvirring och total mental som handlingsmässig kaos med likaledes regering, allians, väljare och bihang är det föga men främst noll förvånande!

Tyvärr är det i princip omöjligt att kombinera skapande med slavarbete så tillvida man inte är supermänniska eller har någon påhittad diagnos men de med det har oftast i n t e något jobb! Sedan är det tyvärr så att ska musik framföras ska den spelas in och spelas upp i etern repeterande några miljoner gånger för mindre bemedlade sombier till lyssnare och ändå begriper ingen något. Det är likt författare som släpper verk efter verk men ingen köper dem när de inte är överreklamerade medan de överreklamerade kan skriva vilken rappakalja som helst och bli masspublicerade. Tack och lov! Är man själv den totala motsatsen och gynnar hellre det okända, trendbrott och det i rent intresse utan att följa något alls. Avund finns inte när man själv inte är törstande efter framgång utan ser bara vad omvärlden går miste om. Så förblir det och det varar till tids ände!

lördag 9 april 2016

Akvarium två

God afton!

Eller nåt liknande. Idag bytte man vatten i akvarium två. En av grodorna var svullen runt ena sidan av magen vilket man upptäckte igår den ville främst ligga vid ytan och det är knappast normalt. När det är så idiotiskt fattigt med fullständig information om dessa krabater blev det som det blev - den dog! Gav grodorna Tubifex i torsdags som omväxling och just den grodan kan ha ätit mera av dem än de andra tre eller så var det en hona som var gravid men när information är så uselt knapphändig i bok som på internet så fann man ingen annan utväg än dumpa den. Satans uslingar som inte kan skriva om just det man råkade ut för!!!

Nåja, då blir det röda mygglarver i fortsättningen och Artemia och man får hoppas att de andra överlever. Akvariet blev klart och fint och samtliga övriga fiskar, grodor och sniglar tycks ha överlevt. Slutet gott trots en förlust men det finns säkert någon att ersätta med.

Hux flux när det sux.

fredag 8 april 2016

Trevliga ting!

God afton!

Efter dagen kommer kvällen och med den mörkret och då är det bra med belysning. Mysigt med lämplig men dämpad sådan och det har man. Rogivande belysning som helar ens sinnen finns. När det kommer till natt kan det vara svårt att ha en lampa på när många slukar mycket energi även om det numera finns lågenergi LED belysning. För ett par år sedan beställde man en nattlampa som tyvärr åkte i golvet av misstag och själva glödlampan slocknade. Man gav dock inte upp letandet efter en ny glödlampa och för något år sedan fann man den. Däremot hade man ingen aning om att sensorn hade klarat sig men DET hade den så nu får den lysa upp i hallen.

Typiska nerköp...

God morgon!

Fredag och en förhoppningsvis skön dag att vara ledig på. Ja, sjuk men fri från skiten på dårhuset. En absolut välsignelse även om man är allt annat än fri för övrigt.

Det är sjukt fel att tobakshandlare inte har smakprover så att man slapp köpa ner sig i avfall som är direkt motbjudande och med ytterst nöd kan användas. Många är sorterna man provat många har man konsumerat och brukat så någon nybörjare är man inte med cirka 33 års erfarenhet av sorter varav många kommit och gått. Karlskrona är en av dem. Förstår inte hur man kan ta fram sorterna på bilden. Den vitröda är överdoserad mentol likt man dränkt innehållet i Vademecum kunde ha varit bra mot förkylning men det känns som att man blir omtöcknad av den. Sorten till vänster är bra som original men motbjudande i enbärsarom. Lakrits är oftast bra likaså bergamott och citrus. Hallon och whisky blir för sött och kladdigt och naturligtvis är smaken olika bara så trist att den bästa Taboca ska de sluta tillverka, dårars påfund!

Snålskitar som ska snåla på snus kan lika väl sluta bruka det! Vi andra som betalar vad det kostar borde få behålla sorterna vi gillar men i den dolda diktatur landet Zoo ( fd Sverige) tyvärr befinner sig i tvingas vi snart ut i krig för att få behålla nödvändiga livsmedel. Fy ballah! Skabbregering.

torsdag 7 april 2016

Sol ute sol inne...

God morgon!

Torsdag och en solig skön dag. På avfall AB märks det aldrig då där alltid är lika grått och dåraktigt sjukt. Man har försökt varva boxen dokumentär med boxen humor och det måste väl erkännas att det är av högsta och viktigaste prioritering när man sett 12 av 13 skivor och fått bästa möjliga insikt hur allt var men det skiljer sig helt från hur det har blivit åtminstone i landet Zoo. Att de flesta länder slåss emot historien att inte göra samma misstag som gjorts men så har vi tyvärr de som föddes i farstun som aldrig hört eller lärt om Europas historia och de vill invadera, massakrera och tillintetgöra landets befolkning, tömma det på kapital och göra om det till öken sand. De blåsta kallar det terrorism men vad det egentligen är heter det total sabotage och evig död.

Nåja, solen värmer varmt och behagligt och snart är det vår och sommar men inget blir någonsin så som förr.

onsdag 6 april 2016

Nya Drycker

God dag!

När man är törstig är det bra att ha något att släcka den med, speciellt när man jobbar hårt eller jobbat hårt. Fann en dryck utan kolsyra som är underbart god, givande och bland det mest naturliga man druckit på länge. Det är flaskorna med röda korkar och innehållet färglöst men i jordgubbssmak. Burken däremot såg okej ut men innehållet smakade någon blandning av päron och jäst tvi vale! Man får väl se det så att hade man inte provat hade man knappast vetat. Volvic är lika utmärkt bäst som bilen man har - OCH DET ÄR JÄTTEBÄST!

Tröttsamt och tröstlöst är man hemma igen för ryggeländet men även leder och muskler som inte är i den ordning det ska vara. Tur är att man inte är bosatt i närheten av jobbet då hade det känts tyngre mentalt för huvudet är det inget fel på det är kroppen som krånglar och någon stålkonstruktur är inte den.

Uppdatering:

Klart man måste ha ett mål mat efter arbetet! Därav kvittot på superskrovmål och det satt bra för sedan blev det hem och sova någon stund för senare påskaftonsmiddag. Jo, det tar på koncentrationssinnena att vara på helspänn när man kör en maskin i en butik. Foldern medföljde boxen Worldwar II collection vol.2 och man fann en del som man aldrig vet ifall man kommer över någonstans. Det känns lite irriterande. Annars är det mesta som det ska utom med kroppen.

Må dä! Som klabbarparn i Åsa-Nisse brukade säga.

tisdag 5 april 2016

Varför?

God dag!

Rubriken ställer frågan och frågorna. Varför hävdar dårar att vi lever i demokrati när allt är kopierat från sjuk diktatur? Hur kunde sk medmänniskor bli motsägande avskum att rösta fram en kommunistregering? Hur kommer det sig att del av gravt störda fick rösträtt och röstade fram en grotesk sverige fientlig fd statsminister? Varför togs dödsstraff bort och inte fick vara kvar med inriktning på myndigheter, makthavare och övrigt slödder? Frågorna är för många för att få plats här men är en ringa del av alla. Det finns ingen lösning på problem som hopar sig idag när det inte finns någon eller några som kan ta sig an dem.

Kompetens är ett nästan substanslöst uttryck när ingen åtar sig någon regelrätt åtgärd. Gäller det däremot svindel, trolöshet, bedrägerier, rån och korruption som hyckleri finns åtskilliga volymer som gärna åtar sig uppgifterna så länge profiten flyter likt kapslade bollar på ett jättelikt världshav. Mer kräver multipelt mer. Mord och skadliggörande blir vardag smat i kampen om överlevnad.

Mer kommer...

söndag 3 april 2016

Världen då världen nu

God dag!

Sju skivor har man sett av boxen. Om ordningen varit korrekt har man inte kunnat utröna ännu men nu har man fått ledtrådar till varför så många länder vill åt USA och varför 11 september 2001 hände. Svaret är nog uppdelat men Hiroshima kan vara 75-95% av orsaken. Makt kräver mer människoliv än de flesta makthavare kunnat fantisera om!

Andra världskriget var en del av alltet. Varför vi i Sverige varit koncentrerade på just det kriget var antagligen pga att det var stort och långt utdraget 1939-45, i europeiska mått mätt. Vad vi aldrig tvingats delta i men fått veta om är de krig som utan längre uppehåll pågått i 20-40 år. Andra världskriget tog inte slut i dess helhet 1945! De som befann sig för långt borta fortsatte kriga för fuhrern i "Adolf Hitler linjen" som pågick framtill 1950 talet. De fick aldrig veta att kriget var slut då kommunikation var katastrofalt bristfällig. De skivor som återstår är Nurnberg rättegångarna och bakom lyckta dörrar.

Det hade varit intressant att ha sett volym 1 av boxen så att man fick en bättre helhetsbild av dokumentären. Den kanske dyker upp så småningom. Det vet man aldrig.

Skön söndag!

fredag 1 april 2016

Första dagen tungt

God afton!

Första dagen i arbetet och kroppen värker  mest pga muskler som inte använts när man varit sjuk och hemma. Var tvungen att handla medicin så man fick ta senare bussen...vad göra i helgen? Ta det lugnt och vila upp för kommande vecka.

Uppdatering

Stel som ett kassaskåp stapplade man av bussen och gick långsamt hemåt. I morgon fyller någon år och man är sannolikt den ende med två presenter men det är det minsta man kan ge en sådan ärofull person! Ojämnt detta år jämnt nästa men det finns en avsikt med det man giver.