söndag 3 april 2016

Världen då världen nu

God dag!

Sju skivor har man sett av boxen. Om ordningen varit korrekt har man inte kunnat utröna ännu men nu har man fått ledtrådar till varför så många länder vill åt USA och varför 11 september 2001 hände. Svaret är nog uppdelat men Hiroshima kan vara 75-95% av orsaken. Makt kräver mer människoliv än de flesta makthavare kunnat fantisera om!

Andra världskriget var en del av alltet. Varför vi i Sverige varit koncentrerade på just det kriget var antagligen pga att det var stort och långt utdraget 1939-45, i europeiska mått mätt. Vad vi aldrig tvingats delta i men fått veta om är de krig som utan längre uppehåll pågått i 20-40 år. Andra världskriget tog inte slut i dess helhet 1945! De som befann sig för långt borta fortsatte kriga för fuhrern i "Adolf Hitler linjen" som pågick framtill 1950 talet. De fick aldrig veta att kriget var slut då kommunikation var katastrofalt bristfällig. De skivor som återstår är Nurnberg rättegångarna och bakom lyckta dörrar.

Det hade varit intressant att ha sett volym 1 av boxen så att man fick en bättre helhetsbild av dokumentären. Den kanske dyker upp så småningom. Det vet man aldrig.

Skön söndag!

1 kommentar:

  1. Somliga inbillar sig att människor ska lämna planeten Jorden. Man själv och säkerligen en tillräckligt stor skara lämnar aldrig planeten då omkommer man hellre!

    Så var det med det. Även om man har noll gemensamt med någon alls, ingen egen familj, ex eller kottar är man Jorden trogen.

    SvaraRadera