söndag 30 oktober 2016

Sommartiden Hej då

Så hade vi gått in i vintertid med skapliga steg. Men redan under september blev det något av en chock med -6 grader! Det tillhör ovanligheter eller om det var oktober minns inte så bra vet bara att det var någon av dessa månader. Märktes väl där solen ej belyste marken var det ännu frysta vattenpölar och ishinna. Får se ifall vintern kommer tidigt i år, hoppas den inte blir alltför sträng med kylan och snön. Snöstyrning är som bekant en uppgift man gärna betackar sig sedan åren i annan arbetsuppgift. Sedan åker man tråkigt nog buss och tidigare inlägg beskriver en resa med djupfryst buss lika kall invändigt som ute. Det var en av alla mardrömmar med busseländen. Nu är det dags att göra annat.

lördag 29 oktober 2016

Hej hej hemskt mycket hej

Det blev däckskifte och det tog någon timme så man var klar före 12:00 idag. Fysiskt var man rätt "färdig" så det blev rast vila fram till cirka 14:00 därefter tankade man bilen och rullade iväg mot Sunt Liv. Efter en hel del letande fann man "butiken" och gjorde de kritiskt nödvändiga inhandlingarna. Tidigare när de  (två damer) höll till på lagom avstånd kunde man handla lite nu och då. Det var andra tider och det kändes bra. Nu råder begränsningar i form av längre avstånd och begränsad "rörlighet" och då får man ta de möjligheter som finns. Tre tvålar, en förpackning lakrits te, ett doftljus granatäpple och en flaska tranbärs dricka.  Jo, sedan man ådrog sig diabetes typ 2 gäller det att vara på sin vakt och värna om den enda kropp och knopp man har därför får det gärna kosta extra för det är i alla fall prisvärt alltsammans. Skönt att ha söndag att vila och rehabilitera sig på även om man haft fyra dagar föregående vecka så värker höger arm nästan konstant. Som tur är har man Linnex värmekräm och den gör susen.

onsdag 26 oktober 2016

Underbart är bäst!

Märklig rubrik? Kanske det men i förmiddags åkte man till stan och fixade tobaken och lite annat. Sedan åkte man direkt hemåt med avstickare för att handla livsmedel och en lämplig måltid som lunch. Man får se ifall man besöker hälsocentralen  (vilket jävla namn vårdcentralen ska det heta för det är det enda rätta!!!) och kolla upp orsaken till sjukskrivningen. Nu rör det sig om något man aldrig berört tidigare.

Uppdatering  (18:31)

Akka, Bataki, Ok, Dunfin, Kwik, Gorgo, Mårten kanske är namn som inte säger något förutom för de som sett filmen i två delar - Nils Holgerssons underbara resa från Skåne i söder till Lappland i norr. Jo, den hade man hört berättas när man var liten och var bara tvungen att se när de nu filmatiserat den. Trevligt att se Bo och Per de två luffarna spelade av Rheborg respektive Ulvesson vars förnamn liknar svampsorten utan Karl. Från år 2011 och speltid 2 timmar och 54 minuter. Bra att den var uppdelad annars hade det blivit bra drygt att se den. Nej, nu måste man vila armen som molar och värker nästan kroniskt och gör att man tappar nattsömn när man vaknar och det värker rent absurt. Inga bilder ännu  (om än någon) i denna postning.

tisdag 25 oktober 2016

Soptippen Avfall AB!

Det är tragiskt att arbeta när en arbetsplats utvecklats till ett fängelse. Interner på fängelse är mer fri än en som ska jobba på avfall AB! Total orättvisa i alla de former. Problembarn från  (tragiskt) födsel försöker smutskasta, kränka och dumförklara medarbetare som fullföljer uppgifter korrekt. Man var, är och förblir ett hot mot dessa oplacerbara imbecilla för det är tyvärr den definitiva diagnos och tillika definition av dessa fem. Sex blir det med den flyende fega strutsen som rövslickarna kallar "chef" vilket man varken gjort, gör eller någonsin kommer att göra! Denne har gått ynkryggarna de imbecilla och sämsta i allts ärende och tillsatt en komplett betonghjärna i sin egen bubbla till en ledar position. Arbetssituationen är nog tuff sedan tror betonghjärnan på dåraktigheter och sämre än sämst idéer. Tyvärr tvingades man sjukskriva sig för att komma loss från dårars paradis, Pajas AB tillika Avfall AB som mest liknar ett fängelse med isolering så att man blir låst till idiotiska tider och tvingas frekvent vägleda vakuum skalle som begriper nära på noll! De tjugo år man varit anställd har sista ett och ett halvt varit miltals under avgrunden och till dess någon vettig omplacerar de oplacerbara och tillsätter fräscht tänkande människor förändras inget. Man skulle ha lämnat denna soptipp för tio år sedan men tyvärr av realistiska skäl tvingas man betala priset för att kunna överleva i en värld fylld av mothugg, kränkningar och avfall till information.

söndag 23 oktober 2016

Lördag och söndag

Då hade denna helg passerat snart. Blev ingen film sedd däremot laddat upp snuttar filmklipp på crazebook  (Facebook) respektive tuben. På tuben ett klipp som visar Iomega externa hårddisken som fungerar och neontetror i en kopp innan de fick komma till sina artfränder. Sedan är det mest som det är men aldrig som det ska. Får se ifall man tar ledigt något under november skulle vara skönt med någon vecka eller ett par dagar åtminstone.

söndag 16 oktober 2016

Skaplig och dryg

Då hade man sett DVD'n nedan och visst är Robert Gustafsson ännu bra. Trevligt samarbete med Björn med nästan samma efternamn och det mesta är okej bortsett från parlamentet som blir i drygaste laget helt enkelt för många av dessa och fokus på Robert. På tidigare produktioner har det varvats och varit en riktigt bra blandning medan här blev det för mycket parlamentet och Herman. Fanns bonus också men man kände att den ordinarie var i drygaste laget så man orkade se en av fem bonusar. En sju år gammal DVD men så gav man inte många slantar för den heller, under tjugan och det var väl rimligt. Ibland kan det ju vara schysst med rimliga prislappar än fullpris. Speciellt när man inte har någon egentlig lön utan slaversättning.

onsdag 12 oktober 2016

Positivt kontra negativt

Fick två positiva ämnen på kort tid. Intressant läsning tekniskt och kanske subtilt, intressant läsning i form av veckotidningen som gärna såg att man namngav en till tre personer för vidare spridning av det fria ordet. Tyvärr finns alltför många snyltare som ser att tidningen betalas av någon annan men själva ska de sno tidningen så att en minoritet istället för majoritet får ta del av dess innehåll. Med denna kännedom blir det inget av. Även om det hade varit trevligt med ett reflex av det mer ovanliga slaget. Nej, tvingas man betala själv får även andra pynta för sina prenumerationer! Så enkelt är det.

måndag 10 oktober 2016

Av fem är tre kvar!

Allt blir sämre. Såg igår Stig-Helmer men var tvungen att kasta filmen. Anledning? UTROTA ISLAM!!! För livet på jorden. Man skall ALDRIG ha med något som är förknippat med pedofil ideologi! Tyvärr var det två äckliga parasiter med som kunde ha uteslutits helt men när de felaktigt väljer att ha med avfall så måste man göra så. Alla människor med hjärna är motståndare mot en slakt och pedofil ideologi och det är islam!

Ask och bakvänd sticker kan användas till någon lämplig DVD-R skiva. De kunde skicka ABB och all annan ohyra till Syrien så vi blev av med snyltarna på samhällskroppen Dvs de våldsamma och tillika mordiska som upptar plats på rättspsyk och i fängelseceller. De kunde funka utmärkt som utrotare av IS och samtliga grenar av sjukdomen islam. Bästa lösningen.

söndag 9 oktober 2016

Ren idioti! och annat

Hur kan man vara så idiot att ens försöka säga "ladda inte mobilen på natten låt den vila" och så vidare. Man ska ALLTID kunna ladda mobilen utan minsta risk för något alls!!! Själv har man alltid laddat dagtid, natt kväll eller morgon - utan problem!

Ett mobil batteri är avsett att vara laddat det är för satan tillverkat för att kunna laddas!!! Så "det är bättre att hålla sin glappa trut och låta folk tro att man är en idiot än låta den glappa och bevisa det".

Iphone  (idiotfån) är tillverkad att säljas och sedan brinna eller explodera! Allt som exploderar och/eller börjar brinna är tillverkade att göra så! Allt för profit och massförsäljning! Så är det.

torsdag 6 oktober 2016

Otroligt lugnt...

Veckan är inte riktigt över än och arbetshelg väntar. Det har blivit mycket handlande vilket är mer än nödvändigt kan man tycka men ingalunda! Även om man har en del har man funnit vad som saknas. Kunde inte motstå fem DVD för nittionio kronor så man fann dessbättre fem som knappast behöver vara urusel. En av dem "The Blues Brothers" en trevlig klassiker. Ja, flera är klassiker. Sedan blev det vad man från början var ute efter. Morgnarna har varit kyliga och då har ett par mjukisbyxor passat utmärkt. I morse var det extra vackert som  synes.

Uppdatering (lördag 18:49)

Hade tyvärr aldrig tid att göra några som helst inköp tidigare därav fick man "offra" en av filmerna Farbrorn då ett syskonbarn fyllde år så man inte kom tomhänt för det känns aldrig hederligt.

måndag 3 oktober 2016

Förr vid denna tidpunkt...

Var man på väg per buss till jobbet. 05:40 och det var inget vidare. Många förseningar pga olika orsaker mest att man försov sig. Med tiden förändrades bilden och sedermera ådrog man sig diabetes typ två och då är kroppen och dess organ inställda på upp tidigt på morgonen för vattenkastning. Helgerna likadant och man har vänt på det hela till att man utnyttjar hela dagen istället för att ligga och tryna fram till tio eller elva för då är dagen förstörd! Visst hade man kunnat börja jobbet klockan sju men då blir det för många timmar per månad och med helgjobb blir det för mycket. Nej, åtta till sjutton är lämpligt och sena ankomster beror likt tidigare på usla busstider! Det sämsta bolag som funnits är det som kör nu. Rasfärdiga bussar med alla möjliga problem och missljud men de ska tydligen bara "stampa på och rulla" så länge det finns diesel och spolarvätska och dörrar nätt och jämnt går upp och igen. Till vintern när det kan bli grader ner till minus 25 eller 30 fryser bussarna ihop och det är lika eller värre inne i bussarna!

Nåja, det får man se då. Ska bli intressant att se ifall bussen går förbi gamla hållplatsen en bit in i oktober eller om de - mindre bemedlade - fortsätter köra ut och in samma väg som nu. Antagligen det andra.

söndag 2 oktober 2016

Tilltalande gynnsamma intressanta

Man kunde kanske undra vad som menas med den rubriken? Jo, i början av 1980 talet upptäckte man en duo som präglat delar av livet. Man har aldrig förnekat att man gillat och gillar dem. Med special utgåva av första albumet där mycket annat ingår bl a duons andra album samt att man fann album nummer tre och fyra på nätet gör att intresset för duon hela tiden förblir varm och aldrig svalnar som med många andra. Naturligtvis talar man om duon Soft Cell och allt man kommit över av och med dem.

Det började nog 1980 när singeln "tainted love" kom. Hörde den först på TV när det visades ny, intressant och spännande musik videos minns dessvärre inte vad programmet hette eller om det ens var något program. Singeln köptes på en bok & pappershandel och spelades frekvent tillsammans med andra skivor. På tretton års dagen 1982 fick man albumet "non stop erotic Cabaret" vilken spelades frekvent även den. Det dröjde inte länge innan man fick tag på remix albumet "non-stop ecstatic dancing" och den var härligt bra! På den tiden fanns en hel del tidningar som musik magasin och ibland kunde man hitta någon artikel med duon och någon gång var det något med sångaren Marc Almond. Det var genom sånt man fick fram sånt som man letade efter.  Tyvärr hade man sällan eller mer sanningsenligt aldrig råd att köpa det man läste hade släppts.

Vet att det fanns en box med tolvtums singlar som man kom över genom byte med en bror, som man faktiskt fick första albumet av. Singlarna finns kvar liksom en folder men själva kartonglådan är bortkastad sedan 80 talet. Man kom även över "bedsit tapes" från 1978 och det i sig är ju ett intressant alster. Ja, via nätet förstås. DVD'n live in Italy var trevlig likaså CD'n "cruelty without beauty" är bra även om alla spår inte är de bästa. DVD'n "exotic video show" hade varit trevligt att se och naturligtvis äga. Man får se vad framtiden ger. På Wikipedia finns en hel del intressant att läsa om duon och gamla musik magasin kan ha mängder i bredder och längder ifall man letar och uppskattar letande.

lördag 1 oktober 2016

Preparerad för kommande vecka!

Så hade man intagit och preparerat kroppen för kommande vecka. Kände av att det stod allt annat än bra till i muskler och leder under gångna veckan och det är tecken på avsaknad av nödvändiga kroppsegna ämnen och sånt via livsmedel. Glukosamin och organiskt svavel hjälper mycket samt magnesium, D vitamin som tillför kroppen viktiga näringsämnen och stärker immunförsvaret. Dessutom tar man Liposinol och det påverkar naturligtvis kroppen och orken. Det blir en hel del men vill man ha närvaro och slippa sjukfrånvaro och dess katastrofala konsekvenser får man försöka göra det bästa möjliga. Lönen är inte skyhög så alla kronor är diamant värda!

Någon gigantisk konsument av preparat är man absolut inte. Tar och tillför vid behov, när kroppen talar om att det är nödvändigt. Har även gjort i ordning en kanna kolloidalt silver som komplement till det andra. Det känns i kropp och knopp när det är på topp! Ja, där fick man ju in ett fyndigt rim också.

Så tog man om det igen...

Vad? Nä inte vad ej heller lår eller annat. Det tio liters akvarium som man fick av broder i sen förödelsedags present. Där man tidigare satte ner Anentome Helena snigelätande sniglar och "matade" med Malaysiska sandsniglar från akvarium två som tyvärr förökade sig i hundratals och när de blivit för många har man avlägsnat en mängd och tillfört fjärde akvariet och på så sätt utfodrat de fyra. Tyvärr har tid inte funnits att underhålla fjärde så samtliga dog och då drog man ur doppvärmare och cirkulationspumpen samt släckte belysningen.

Förra lördagen åkte man till stan och handlade bl a tre växter för 99 kronor. Idag grävde man ur sanden ur fjärde akvariet och tillsatte tio liter vatten samt lämplig mängd Aquasafe, rengjorde doppvärmare och cirkulationspumpen och "satte igång" akvariet igen. Kanske nästa lördag sätts två ej använda växter ner och får aklimatiseras sedan får man se ifall man har detta akvarium som växtakvarium eller liknande helt utan fiskar och övrigt. I övrigt finns inga planer på några resor eller andra aktiviteter för denna helg.

Ingen bild? Nä allt behöver inte beskrivas med en eller flera bilder. Det går bra ändå men knappast för de som har svårt eller rent omöjligt att förstå.