måndag 3 oktober 2016

Förr vid denna tidpunkt...

Var man på väg per buss till jobbet. 05:40 och det var inget vidare. Många förseningar pga olika orsaker mest att man försov sig. Med tiden förändrades bilden och sedermera ådrog man sig diabetes typ två och då är kroppen och dess organ inställda på upp tidigt på morgonen för vattenkastning. Helgerna likadant och man har vänt på det hela till att man utnyttjar hela dagen istället för att ligga och tryna fram till tio eller elva för då är dagen förstörd! Visst hade man kunnat börja jobbet klockan sju men då blir det för många timmar per månad och med helgjobb blir det för mycket. Nej, åtta till sjutton är lämpligt och sena ankomster beror likt tidigare på usla busstider! Det sämsta bolag som funnits är det som kör nu. Rasfärdiga bussar med alla möjliga problem och missljud men de ska tydligen bara "stampa på och rulla" så länge det finns diesel och spolarvätska och dörrar nätt och jämnt går upp och igen. Till vintern när det kan bli grader ner till minus 25 eller 30 fryser bussarna ihop och det är lika eller värre inne i bussarna!

Nåja, det får man se då. Ska bli intressant att se ifall bussen går förbi gamla hållplatsen en bit in i oktober eller om de - mindre bemedlade - fortsätter köra ut och in samma väg som nu. Antagligen det andra.

2 kommentarer:

  1. Snurrig jävla dag med idioter som är uppenbart hjärnskadade men med visst antal år i vård av utvecklingsstörda vuxna blev man härdad. Nu skiter man i kaoset måndag och tisdag då är man ledig och kan koppla från avfall AB och allt därtill. Skiten får lämlarna lösa bäst de vill men inte kan! Tog bilen i morse då man insåg att busshelvete skulle innebära att man blev försenad. Skönt att kunna varva ner och ta det lugnt utan att tvingas vänta på busseländen.

    SvaraRadera
  2. Mycket är märkligt. Det skulle bli för lång kommentar att skriva ner ens en tiondel så man gör det inte. Förra lördagen tömde man tio liters och räkorna fick ta plugga där. Efter söndagens tömning av tjugo liters så spolade man rent det och tillsatte sanden igen som man spolade ur förra söndagen och rensade på så sätt bort snigelskal och andra sniglar så att det blev kvar ren, fin vit sand. Nu är det för närvarande sand och fem liter vatten som får stå sedan kanske det blir detta som kan komma att bli växtakvarium. Det vet man aldrig. Det lutar åt det hållet i alla fall. Där man fyller på med nya fräscha växter och de som stått ett tag får plats i respektive fisk akvarium och räkakvarium.

    SvaraRadera