söndag 2 oktober 2016

Tilltalande gynnsamma intressanta

Man kunde kanske undra vad som menas med den rubriken? Jo, i början av 1980 talet upptäckte man en duo som präglat delar av livet. Man har aldrig förnekat att man gillat och gillar dem. Med special utgåva av första albumet där mycket annat ingår bl a duons andra album samt att man fann album nummer tre och fyra på nätet gör att intresset för duon hela tiden förblir varm och aldrig svalnar som med många andra. Naturligtvis talar man om duon Soft Cell och allt man kommit över av och med dem.

Det började nog 1980 när singeln "tainted love" kom. Hörde den först på TV när det visades ny, intressant och spännande musik videos minns dessvärre inte vad programmet hette eller om det ens var något program. Singeln köptes på en bok & pappershandel och spelades frekvent tillsammans med andra skivor. På tretton års dagen 1982 fick man albumet "non stop erotic Cabaret" vilken spelades frekvent även den. Det dröjde inte länge innan man fick tag på remix albumet "non-stop ecstatic dancing" och den var härligt bra! På den tiden fanns en hel del tidningar som musik magasin och ibland kunde man hitta någon artikel med duon och någon gång var det något med sångaren Marc Almond. Det var genom sånt man fick fram sånt som man letade efter.  Tyvärr hade man sällan eller mer sanningsenligt aldrig råd att köpa det man läste hade släppts.

Vet att det fanns en box med tolvtums singlar som man kom över genom byte med en bror, som man faktiskt fick första albumet av. Singlarna finns kvar liksom en folder men själva kartonglådan är bortkastad sedan 80 talet. Man kom även över "bedsit tapes" från 1978 och det i sig är ju ett intressant alster. Ja, via nätet förstås. DVD'n live in Italy var trevlig likaså CD'n "cruelty without beauty" är bra även om alla spår inte är de bästa. DVD'n "exotic video show" hade varit trevligt att se och naturligtvis äga. Man får se vad framtiden ger. På Wikipedia finns en hel del intressant att läsa om duon och gamla musik magasin kan ha mängder i bredder och längder ifall man letar och uppskattar letande.

2 kommentarer:

  1. Den som söker finner ibland vad den letar ibland mer. Man är föga nöjd med arbetssituationen men man är mycket nöjd att ha växlat spår från dagisbarn i IQ befriat arbete till vuxen arbete där man befinner sig sedan drygt ett och ett halvt år. Man är den ende som lämnade de eviga dagisbarnen för att ge sig an obeprövat område. Idag klarar man uppgiften galant och känner viss mån uttråkad. Det går i perioder men det mest väsentliga är att slippa problem och dagisbarnen.

    SvaraRadera
  2. På 80 talet var det tabu för udda och avvikande människor. Homosexualitet var så illa att gillade man artister vars musik var allt och deras privatliv inte angick en alls kunde man stämplas som en som var homosexuell själv! Hade inte den blekaste att Marc var homosexuell. När man köpte a;GRUMH...'s LP no way out" visste man inget heller. Man gillade den aggressiva synthmusiken likväl som med Nitzer Ebb, Front 242 mfl. Det var nog först när man läste vad någon medlem i a;GRUMH... skrev som man förstod att den eller de var homosexuella. Sedan kom stora band och artister som FGTH och Bronski Beat och andra hälften av 80 talet så var homosexualitet plötsligt accepterat. För att acceptera människor från andra länder behöver man inte släppa in dem i landet man kan och hjälper dem bättre i deras egna länder. Så all trams och floskler om nazism, rasism och övriga yttringar är politiska snedvridningar offentligt när allt handlar om kapitalets gunst och då får landets befolkning lida.

    SvaraRadera