lördag 1 oktober 2016

Så tog man om det igen...

Vad? Nä inte vad ej heller lår eller annat. Det tio liters akvarium som man fick av broder i sen förödelsedags present. Där man tidigare satte ner Anentome Helena snigelätande sniglar och "matade" med Malaysiska sandsniglar från akvarium två som tyvärr förökade sig i hundratals och när de blivit för många har man avlägsnat en mängd och tillfört fjärde akvariet och på så sätt utfodrat de fyra. Tyvärr har tid inte funnits att underhålla fjärde så samtliga dog och då drog man ur doppvärmare och cirkulationspumpen samt släckte belysningen.

Förra lördagen åkte man till stan och handlade bl a tre växter för 99 kronor. Idag grävde man ur sanden ur fjärde akvariet och tillsatte tio liter vatten samt lämplig mängd Aquasafe, rengjorde doppvärmare och cirkulationspumpen och "satte igång" akvariet igen. Kanske nästa lördag sätts två ej använda växter ner och får aklimatiseras sedan får man se ifall man har detta akvarium som växtakvarium eller liknande helt utan fiskar och övrigt. I övrigt finns inga planer på några resor eller andra aktiviteter för denna helg.

Ingen bild? Nä allt behöver inte beskrivas med en eller flera bilder. Det går bra ändå men knappast för de som har svårt eller rent omöjligt att förstå.

1 kommentar:

  1. Förändring: tillsatte sanden därefter växterna och slutligen Rocky Mountain räkorna och hoppas de överlever. För dyrbart, 278 kronor, att ha dem kvar i tjugo liters akvariet. Näpp, radikalt och abstrakt men nu får det vara nog med förändringar på ett par veckor. Varken vattenorganismer eller Fiskar, sniglar, räkor eller andra arter klarar miljö och mängder förändringar. Med tidigare erfarenhet får det vara nog. Det sämsta är att det blåser som satan ute även om solen lyser gör det ingen skillnad. Kan man vistas inne gör man hellre det än går ut, för nästa lördag och söndag tvingas man då det är dags för helgjobb igen. Finns stål kvar kan man kanske handla lite lingondricka och Klockargårdens tvålar. Den som lever får se.

    SvaraRadera