söndag 11 februari 2024

Sömndag 11 Februari Svinkyla igen!

Så hade man söndag 11 februari och rejäl svinkyla visserligen inte -30°C men alltför iskallt för att ens sticka snoken utanför entredörren till fastigheten man bor i.
I köket visar standard termometern -23.1°C utomhus. 2 hungriga kajor väsnades för någon timme sedan. Enda tecknet på liv. Skönt att inte ha satt ut något åt dem. Har förutom talgbollar i fjädrar en fröblandning men den har tagit slut i skålen.
Tur man har 2 inne/ute termometrar för vardagsrummet dels den digitala vars klocka går efter golvdraget men visar ändå något. Sedan finns den gamla tråd termometern som kan vara mer pålitlig -23.2°C vid foto ögonblicket.
Skiljer sig inte många centimeter mellan dem ändå skiljer det sig i grader -24.1°C
Så slutligen sovrummet och dess grader ute respektive innetemperaturen. Såna dagar när det är kallare än -15°C beger man sig aldrig ut likt man gjorde som barn men då hade man aldrig drabbats av de diagnoser man har idag. Varav diabetes typ 2 har funnits med i livet sedan 5 eller 6 års ålder när man haft problem med främst socker som omvandlats till slem likaså feta såser som en del maträtter den officiella tidpunkten när man fick diagnosen var år 2011 men godkändes först år 2012.

September 2020 hamnade man i ekonomiskt chocktillstånd när man insåg att ersättningen inte skulle räcka till räkningarna och man blev förtvivlad och rädd när man tyvärr betalade för 2 par svindyra glasögon 👓 det var en kombination med den absurda stress som idiot chaufförer på helvetes bolaget TransDev utgjorde genom sölande körning så att man blev sen till jobbet!!!😡 Alltsammans resulterade i enorma mängder vätska som samlades i kroppen och benen som fötterna svällde, stora ansamlingar vätska i kroppen och antagligen i lungorna vilket resulterade i att det blev tungt att försöka sova på nätterna varvid man tvingades sjukskriva sig. För att säkerställa att man inte drabbats av covid tog man sig till hälsocentralen där även EKG gjordes och då fick man veta att man drabbats av förmaksflimmer med svår hjärtsvikt. Can a biz tro.

5 dygn på kardiolog avdelningen med intensiva behandlingar, el konvertering, kontroller och medicinering åkte man hem. Diabetes medicin byttes mot 5 olika mediciner för hjärtat varav 1 av dem är en kombination av diabetes medicin och hjärtstärkare. Strax över 3 år har gått sedan dess och DET har gjort att man förändrat kosten och levnadsvanor med avsikt att förhoppningsvis få leva några år till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar