torsdag 15 augusti 2024

Film Britt-Marie Var Här

En dramafilm från 2019 efter en bok av Fredrik Backman. Handlar om Britt-Marie 63 år som efter att ha upptäckt att hennes man varit otrogen så lämnar hon honom för att efter 40 år som hemmafru söka jobb som fritidsledare och fotbollstränare flyttar till Borg en liten håla på landsbygden. Hon vet absolut ingenting om fotboll, upprepande tänker hon för sig själv "en dag i taget Britt-Marie en dag i taget".
Även om denna film är långt ifrån den populära filmen "En Man Som Heter Ove" är den ändå väl värd att ses, ifall man gillade just den filmen. Personligen kändes denna film något seg och till intetsägande till en början men man gav den ändå en chans och det visade sig vara värt det! Britt-Marie spelas av Pernilla August och hennes man Kent spelas av Peter Haber, arbetsförmedlare spelas av Vera Vitali. Att manus är skrivet av bl a Tuva Novotny var något man inte hade förväntat sig. Can a biz tro.

Stort plus är att filmen är textad vilket man kan välja ifall man hör dåligt eller annan orsak.

2 kommentarer:

  1. Man håller på att beta av ibland de filmer som man beställde både i Juni som Juli, att "Ärliga Blå Ögon" är dubbel disc eller 2-Disc upptäckte man när man öppnade fodralet. Såg första avsnittet cirka 1 timme igårkväll så det kan hända att man ser övriga avsnitt ikväll. Den serien måste ha varit populär när den sändes första gången 1977, man såg den aldrig då ej heller 1990 när den tydligen sändes! Däremot 48 år EFTER produktioner ser man den. Hellre sent än aldrig som det kan heta.

    SvaraRadera