söndag 11 augusti 2024

Kablar På En Söndag 11 Augusti

Efter att ha haft åtskilliga modeller av laddare till olika mobiltelefoner där USB -B varit tidigare ledande till de flesta 2G som 3G mobiltelefoner har USB-C blivit 4G och vidare en standard för såväl överföring av data som laddning av batteriet. Därmed har USB-B nästan försvunnit åtminstone från försäljning.
Första överföringskabel man köpte var och är den ovan, fungerar utmärkt att använda mellan S59:an och datorn för överföring till/från Android/dator.
Den senaste laddningskabeln är försedd med USB-C i vardera änden av kabeln. Den var billigare än överföringskabeln (längst upp) och köptes främst för att vara komplement till ordinarie laddnings och överföringskabel som medföljde surfplattan R10.
Överföringskabel USB-A till USB-C kan sannolikt användas till laddning likväl som till överföring. Däremot upptäckte man att en enkel laddningskabel (Moto G31) inte kunde användas till överföring av data! Can a biz tro.

Man har i nuläget inte mindre än 5 kablar med Universal sticket USB-C! Tre av dessa hör till Android enheter, 1 fristående kabel USB-C till USB-C och en fristående överföringskabel USB-A till USB-C. Ser inga nackdelar med 5 kablar så länge man kan hålla isär vilken till vad. 

Alla korta USB-A till USB-B kablar känns överflödiga när det blir att lägga föremål man laddar på golvet pga att kabeln oftast är för kort! Några antal powerbank har man inte mer än 2 stycken varav 1 fungerar som laddare av batteriet i bubbelpumpen till akvarium 4. 20000 mAh powerbank fungerar främst som laddare till S59:an och Moto G31 och surfplattan R10 när det är onödigt att enbart använda elnätet för strömförsörjning till de 4 Android enheter man har.

1 kommentar:

  1. De flesta generellt skulle ställa frågan "varför så många kablar när man endast kan använda en åt gången?" Finns orsak klar som bergsvatten händer något med någon eller några kablar finns alltid någon i reserv och man slipper stå (eller sitta) nödställd utan möjlighet att ladda enheter utan ström i batteriet!

    Nackdelen är ifall det skulle visa sig att någon kabel skulle vara trasig eller defekt när man väl behöver den. Något man får prova långt innan man tar den i bruk.

    SvaraRadera