lördag 3 augusti 2024

Strapats Schtan 3 Augusti

Pga kvalitetsbrist blev man tvungen att åka in till schtan och skaffa ny syresten till batteridrivna bubbelpumpen. Åkte först och tankade bilen lämplig kvantitet.
Sedan blev det en åktur till Zoopunktse där man fann vad man sökte efter lite letande beslöt dessutom att köpa 5 kopparbarb och 5 guldbarb till när de befintliga lyser med sin frånvaro bortsett från 1 som flöt på ytan tillsammans med 1 kardinal/neon tetra.
2 av 3 nya syrestenar och dessa var de dyrare när det bara fanns 1 kvar av den billigare vilken blev monterad och sitter i slangens ände.
Bild: Doogee R10 
Surfplattan har fantastisk kamera!
Som synes. Köpte även en Mangrove rot med avsikt att tillföra 105 liters men när man kom hem upptäckte man att Banjo malarna man trodde hade kommit med inte fanns i påsen! Nåja, det var länge sedan man köpte några rötter alls så det var ju inte helt bortkastat trots allt.
Roten ligger på ett A4 ark på bilden så den är ganska lång men den verkar passa akvariets dimension och det är det elementära för närvarande.Förändringars tidevarv gäller tydligen alla möjliga verksamheter, antingen läggs butiken ner, rea för att få bort gammalt och få plats med nytt? Vilket som för MM blir aldrig Dollarstore!
Därefter blev det Dollarstore och köpa munskölj, 1 extra USB C-C kabel och en karta märkpennor. Mer behöver man inte.
Laddnings kanske överföringskabel antagligen det förstnämnda så kan man använda surfplattans kabel till överföring från S59:an vid behov eller tycke.
Märkpennor kan komma att behövas för olika ändamål, pennor fungerar, tar slut, upphör att fungera. Lämpligt pris.
Sedan bar det iväg till livsmedelsbutiken på Klockarbäcken och handla lite lunch till kommande vecka. Därefter bar det iväg hemåt och det var regntunga skyar 
Som tidigare nämnts regntunga skyar bitvis men det känns skönt när man har bil och kan färdas till och från dit man avser att åka utan större ansträngning 
På ditvägen kom störtskurar där man blev tvungen att köra tvåans hastighet på torkarbladen vilket fungerade hyggligt.
Skönt att sitta i en torr och bekväm bil istället för att tvingas stå och vänta på bussen såna gånger. Det var när man
kom hem man upptäckte att det var fiskarna på bilden utan Banjo malarna! Så satans typiskt! Bättre lycka nästa gång med någon bemedlad personal!
Nåja, 14 fiskar blev ganska bra ändå inräknat de 4 från förra lördagen. Kanske den mindre bemedlade personalen skulle ha Banjo malarna själv?
Kvittot redigerat för att vara som det ska vara korrekt! Inflationen pågår ännu och akvarister får betala dyrt för att pälsdjurs ägare ska få gratis allt möjligt!
Bästa handlingen på länge! Man fick 2 gratis varor 😁 och man vet varför då sparade man nästan 100 kronor! Så det var klart värt resan även om drivmedel kostar. Can a biz tro.

Handlade med kortet som inte är anslutet till kontot så slipper man få något registrerat tillika är man inte "låst" och flexibilitet är bra för den personliga integriteten.

1 kommentar: