söndag 11 augusti 2024

Om Ett Hjärta dramaserie/Om Inte

Då hade man sett "Om Ett Hjärta" en verklighetsbaserad dramaserie i tre 1 timmes avsnitt. Den är verkligen värd att ses oavsett man gillar drama eller svenska serier. Solveig Ternström spelar läkaren Marianne som jobbar på en hjärtklinik. Där får de in patienter som antingen drabbats av hjärtstillestånd eller andra tillstånd som utgår ifrån hjärtat.
I varje avsnitt handlar det om att Marianne uppmanas att återuppta sin forskning och hon lyckas få fram mängder av fakta som beskriver att kvinnor är överrepresenterade hjärtsjuka än män ändå behandlas män fortare och med bättre behandling än kvinnor. Det är en mycket professionell serie man sällan ser numera! Den rekommenderas till alla som vill se annat än utländska sjukhus serier. Can a biz tro.

Även om serien visades på SvT för 16 år sedan är det något undertecknad helt gått miste om, fram till nu. När man själv drabbats av DCM känns det extra bra att ha sett denna 3 timmar långa serie.
___________________________________
Om Inte 

Kvällens andra film blev "Om Inte" med Frida Hallgren, Johan Svangren, Olle Sarri samt Jonas Karlsson. Handlar om kompisarna Brian och Jesper som tillsammans med flickvänner Hannah och Karola åker till någon musikfestival. Filmen är från 2001 och är en lite knepig dramakomedi om unga par och otrohet.
Knepig titel och man förstår ganska snart vem som begår misstaget. När alkohol förstärker känslor vilket den definitivt gör men likt mångas liv den tar och mycket den förstör. Man känner igen de fyra omnämnda skådespelarna men handlingen är allt annat än klassisk. Can a biz tro.

1 kommentar:

  1. Om ett hjärta är från 2008 och så otroligt bra och extremt välproducerad vilket man märker på flera olika sätt, personligen betyder det mycket att ha sett den när man drabbats av DCM eller på svenska Dilaterad Kardiomyopati. Borde ha setts av de flesta kvinnor med tanke på att det är det den främst handlar om.
    Om Inte är från 2001 och handlingen är definitivt "nytänkande" och inte vad man förväntar sig. Man kanske är knäpp som finner humor och det roliga i den men underhållande är att underskatta filmen. När många nätbutiker man brukade beställa ifrån antingen håller fullpris för filmerna eller har upphört alternativt gått i konkurs eller vad som nu hänt dessa fann man lyckligtvis en som etablerade år 2000 och håller bra prisklasser på de flesta intressanta DVD filmer.

    SvaraRadera