torsdag 31 december 2015

Bra går före avfall!

God afton!

Skönt med ledighet på en torsdag men man saknade kaffekapslar till Tassimo bryggaren så det blev en resa till Media Markt och väl där blev det två Carte Noire  café long aromatique, två Carte Noire Petit-dejauner classic och en carte Noire café long intensivo samt ett flash drive 8Gb och när man ändå var på umedalen åkte man bort till kvantum och handlade fil, mjölk och lite till.

Synd på ortsbutiken som är imbecill nog att inte begripa att man inte handlar där när de utgör sig till sämre än avfall! Butiker s k a l l ta hem de varor kunden kräver men med sin dumma handling vill de inget annat än att man bojkottar butiken!!!.

Vill man ha det så är det bara att säga till så bojkottar man butiken. Det är gjort med den andra för 5-6 år sedan.

Akvarium tre och övrigt

God morgon!

Nyårsafton och som vanligt vaknade man för tre timmar sedan. Har man diabetes så kräver kroppen sitt. Sedan kan man alltid sova några timmar senare idag men nyårsklockan slopar man av logiska skäl. Fira? Nej, det var länge sedan man slutade med det. Åtminstone som man gjorde förr, med öl, sprit och en fylla och baksmälla på nyårsdagen. Nu blir det lugnare och kanske någon öl för sedan diabetes inträdde funkar det inte med stor alkoholkonsumtion. Dessutom har det bara blivit tråkigare.

Nåja, det nya akvariet, det tredje, har ställts på plats och fyllts med den sand man köpte samt fem liter vatten som en begynnelse. Som tidigare nämnts gäller det att hålla i kapitalet och då är det bra att börja mjukt och försiktigt vilket man gjort. Kunde inte låta bli att fota av det hela. Ja, det kan nog bli någon lämplig sten och lite annat som lämpar sig till de kommande krabborna. Sedan får man se ifall det blir några växter eller om det blir dekorationer som land delar kanske både och. Det blir att fylla på med vatten allt eftersom och byta så att det blir levnads dugligt. Bilderna visar hur det såg ut när man fick hem det och hur det ser ut för närvarande. De andra bilderna är akvarium ett där kopparbarb fiskarna fick sitt nya hem.

Väl mött! I undervattensvärlden.

Uppdatering

Mysigt akvarium med belysning. En burk med Malaysiska sandsniglar en annan med Anentome Helena snigelätande sniglar och Malaysiska sandsniglar. När de Malaysiska förökar sig så explosionsartat är det på sin plats att ta in motstånd och det i form av fina Anentome Helena sniglar. Zebra, red Onion och military helmet är i grodakvariet tillsammans med mängder Malaysiska sandsniglar de finns dessutom i akvarium ett så det råder ingen brist på dem!.

onsdag 30 december 2015

Nytt Akvarium nytt projekt...

God morgon!

Igår fick man ett litet akvarium på cirka 20 liter. Fyllde det med en mindre mängd vatten i badkaret främst för att se ifall det är tätt. Åkte förbi djuraffären och köpte en säck fin sand så att man får lämplig botten för eventuella arter eller om det blir växter. I nuläget är inget klart. Det blir antagligen som med akvarium 1, ett projekt på sikt. Har funderingar på krabbor men växter låter lockande att prova. 

Ska bli intressant att se ikväll ifall det håller tätt. Annars kan det gå att användas torrt som terrarium, vilket känns minst önskvärt. Som sagt det återstår att se...
 

måndag 28 december 2015

Svalare tider väntar aldrig fel!

God morgon!

Idag var det svalt allmänt -9 men i verkligheten -12.8 grader nu 05:32. Det är känt, samhället, för att vara ett "kallhål" och det sedan urminnes tider. Man får väl se när och o m bussen kommer idag. I annat fall blir det senare ankomst. Även om man har bil så är den för närvarande utlånad och även om den inte varit det hade man aldrig tvingat igång den och blåst in i dåraktig desperation för att sedan tvingas lämna på en öde parkering utan motorvärmare!

söndag 27 december 2015

Härlig musik är balsam för själen!

Jo så är det. Lyssnar för närvarande på en av många e g n a samlingar man framställt. Inte mindre än 140 låtar fördelade på 7 CD skivor och det rör sig om musik från 1975-1989, ja 70 tals låtarna är endast två sedan är det resten som pendlar mellan 1980-1989 och det är ändå en ringa del av allt man har i musik från 80 talet! På dator har man över 1000 låtar med artister och band som man upptäckte där och då men även senare då åtskilligt har "dykt" upp på internet. Lyckades fånga en del på nätet och kunde på så sätt "byta ut" de knastriga vinyl versionerna men ibland gick man bet och fick behålla vinyl versionerna.

Nåja, som tur är är man ju ensam om det man gör. Att man däremot kommit över mängder av annat från samma tidsperiod  har ersatt besvikelser med oerhörd glädje och den egna dator samlingen heter som bekant "Pastell Kuben" medan skivorna har olika titlar. Hela alltet började med en samlings CD man köpte någon gång på 80 eller 90 talet, därefter har man samlat när möjlighet har funnits.

Torsten hällde brännvin i ett glas åt...JA!

God morgon!

De flesta läste nog att Karin Söder avlidit. Någon som avled för över 13 år sedan skrev och framförde vad man idag ser som härliga klassiker. En av de var "Torsten hällde brännvin i ett glas åt Karin Söder" en annan hade versen "reta Karin Söder så hon ramlar ihop och dör". Ja melodierna han skrev var många och åtskilliga hade temat brännvin, öl, wisky och vem var då denna fantastiska artist och tillika mångkunniga på de flesta instrument om inte den av somliga älskade och av dårar och myndigheter som imbecilla avskyvärda Errol Norstedt mer eller mest känd för sitt artistnamn Eddie Meduza.

Vilka mängder av hits han skulle ha skrivit ifall han hade levt idag. Om historiens mest katastrofala regering och föregående!

Nej, några videos från Youtube visas inte här. Det får man själv leta fram. Det blir mest rättvist så. Däremot får ni ett tygmärke som får symbolisera hyllning och uppskattning av en fantastisk artist.

Ja, även lite andra märken och historiska riktmärken från en svunnen tid då klimatet kanske var bättre? Så var det.

lördag 26 december 2015

Värmeljus dess olika former och år...

God dag!

Värmeljus är...ja mer än bara värmeljus! Någon gång i mitten av 1990 talet köpte man de första som skulle komma att bli ej tända och nerbrunna. De finns inte med på bild här men existerar i bokhyllan. Liksom en del annat. Man har köpt dessa av någon anledning, det som gör att man sparar dem och inte bränner ner dem är ju dels att då blir det ju bara tomma former kvar och vilken glädje fyller då det? Dels har det utvecklats så otroligt många former på dem, det finns mängder av värmeljus med doft som sprider välbehag bara genom att vara, utan att behöva brinna.

Det börjar med de utan doft men med former man sällan skådat för att gå över till både värmeljus och blockljus med dofter så goda som något. Bilderna talar sitt tydliga språk och snart har man väl byrån full av ljusformationer med eller utan doft. De "vanliga" värmeljusen låter man tändas medan de i lådorna får vara dekorationer vid olika tillfällen. Somliga kan tycka vad de vill. Avund är det enda man kan konstatera.

Uppdatering

Kompletterar med bilder på handmålade värmeljus antagligen 1996, värmeljus med silveryta antagligen 1997, genomblåa värmeljus och slutligen Halloween stavljus köpta på Lava år 1998 eller lite senare. Det vore ett under ifall någon alls besökte bloggen av någon märklig anledning.

fredag 25 december 2015

Ishalka i mellandagsreornas värld...

God dag!

En fråga man kunde ställt sig men gör inte är; får alla pengar i julklapp numera? För vilka riskerar annars fordon och liv för att trängas med andra för att handla massor av egentligen onödiga föremål som sedan om något eller några år skänks bort i någon dåraktig "välgörenhet "?

Själv skänker man inte ens tanken åt att kana bort till bilen och åka ett par mil för att handla något alls, när den minimala lönen ska räcka december ut och även januari månad! Kanar man sedan av vägen kan det bära av åt dödsriket. Med andra ord är det helt bortkastat och man kanske inte ens kommer fram eller hamnar på sjukhuset i veckor eller längre.

Nej, det man har klarar man sig med och köpte  (investerade) under långt bättre förhållanden klimat och ekonomiskt än vad som råder idag. Medmänniskor(?) verkar sätta sina egna och andras liv på spel med att sätta sig i bil och brumma iväg vare sig nykter eller drogpåverkade och oftast slutar det inte som de tänkt sig, om de ens tänkte alls. Även helt nyktra och drogfria hamnar ofta i trafikolycka och i många fall är det de själva som direkt eller indirekt är vållande till dem. När man själv är ute på vägarna är man uppmärksam,  medveten och klar att bedöma hur läget är, kan "läsa" av trafiken och många gånger ser man dessa som lever i sin egen lilla bubbla och har n o l l koll på omvärlden!!!

Nog om detta, de flesta är inte ens fem etta. CD spelare, DVD är bedövande medel som i de flesta fordon borde tas bort så folk i allmänhet körde och gjorde rätt!

Klassisk urna och doftblock

God dag!

En liten presentation av investeringar i onsdags. En klassisk urna (eller vad de nu heter?) och fyra doft smältblock. Spiced pear, bayberry, sunflower och honey&spice.

Provar för närvarande sunflower men någon direkt doft tycks inte spridas.  På etiketter står det 1999 och är de så gamla är det inte att undra på ifall det bara smälter! Nåja, det spelar inte så stor roll. Urnan är fin och kan säkert komma till någon användning bortsett från att vara vacker.

Köpte några kommande presenter och även en kylskåpsmagnet utan magnet vilken man fick för halva priset. Själva magneten hade man så den var bara att limma fast med loctite och den passar så bra på kylskåpsdörren. Ja, visst kan man verka tokig men i dessa tider finns det betydligt tokigare och de är populära ibland nyfikna dårar som saknar eget liv!

Så slutligen kostnader för alltsammans vars idé man fick från någon dåre i södra Sverige.

Tjolahopp tjolahej! Aldrig Huawei.

torsdag 24 december 2015

God Jul alla trevliga

God morgon!

Tidigare fick akvarium ett Tubifex och standardfoder samt algtabletter. Akvarium två fick Artemia och standardfoder för idag är det julafton och då får även fiskar, räkor, sniglar, grodorna och musslan lite extra gott.

onsdag 23 december 2015

Juletider och man hoppas på fridens tid

God dag!

Ja så har man varit ute och handlat en aning. Som den man alltid varit räds man inte några som helst butiker eller affärer. Först blev det Poppins därefter blev det Ica och efter det Mixat och efter det blev det Marias nagelvård. Köpte lite av varje i vardera butik då lilla lönen ska räcka fram till slutet av januari och det rör sig i alla fall om 34 dagar och när lönen inte var hel utan man hade fyra sjukdagar i november så får man hålla hårt i slantarna! Bistra tider för många så nöjen och annat är uteslutet.

Men man gråter knappast då man nyss slagit in paket och har några kvar. Vilken tur att man köpt dem tidigare så att man slipper den utgiften nu, och rent praktiskt hade det varit en omöjlighet att få tag på en del prylar nu. Några nyårsfyrverkerier blir det som bekant i n t e när man dels vet att så många andra skjuter iväg mängder av raketer, tårtor, krevader och allt vad det nu heter för hundratals ja kanske tusentals kronor. Dels är kostnad för det stor, sedan varför fira in ett kommande år av extra utgifter och allt som nuvarande katastrof regering, den sämsta i Sveriges historia, ställer till med!

Ikväll är det "uppesittarkväll" och visst kan det hända att man är uppe lite längre  än om man hade jobbat idag däremot har man  varken köpt någon bingolott eller unnat sig något annat liknande. Nöjet finner man i delar av allt man handlat och så har det alltid varit. Tidigare år har det varit sämre på julpaket fronten och förra julen blev det några nöd paket då ekonomi inte tillät annat pga att man var sjukskriven från slutet av november till mitten av januari. I år blir det ändring på det.

tisdag 22 december 2015

Jaa vad säger man?

God afton!

Efter jobbet ikväll åkte man till en butik man egentligen inte skulle åka till men främst för att få tag på kaffe man tidigare  köpt där. Ack vad man bedrog sig, inte hade de petit-dejauner och intensivo och aromatique i hyllorna nu. Då fick det bli original mellanrost och Milea sedan får man se ifall ortsbutiken tar hem eller så blir man utan dem när de tar slut här hemma. Ja, enormt stor butik men inte mer utbud för det. Tråkigt men så kan det bli......ibland.

Tobak fick man däremot tag i och någon eventuell julklapp till någon. Får se ifall man ger bort jultomten för bil eller om man behåller den. Det vet man aldrig.

Fick tag på Bollnäs fil vanilj förpackning med skruvkork, det älskade filet och fick för mig att prova ett öl med lustig etikett och den var rätt chysst bortsett från att den var på tok för mycket kolsyrad!

Röret med Baileys krämpraliner behåller man själv då den inte riktigt passar att skänka bort till någon. Snål? Knappast, sparsam däremot och det är ett måste så att man slipper vara i den annars så givna och elaka spiralen "låna" för att få månader att gå ihop. God jul och gott nytt år!

På kärt återseende i nästa post.

söndag 20 december 2015

Uppe före tuppen!

God morgon!

Söndag och man tar det lugnt. Blev en lite annorlunda "frukost" men naturligtvis traditionellt kaffe. Kollade till fiskarna i akvarium ett och de fick mat spanade sedan in grodorna och neon kardinal tetrorna och de lever och frodas. Sist man var till djuraffären köpte man något det var många år sedan man köpte - Carbo. Jo, det gynnar växterna som har blivit några stycken per akvarium.

Väl mött! Så länge så gott.

Uppdatering

Har provat "microfiber svamp" som man beställde tidigare och visst den funkar bra ä v e n inomhus men granskar man förpackningen så står det "car care" alltså b i l v å r d! Såvitt man vet framgick det aldrig av katalogen. Den ena sidan är lurvig medan motsvarande är utan det plyschiga. Man får prova sig fram till lämpligaste resultatet. Kan bli intressant att prova på bilen och dess lackerade ytor!

Missnöjd blir man sällan av produkter från den postorder firman, det gäller att komma på hur man använder produkterna.  Är man sedan missnöjd med produkten kan man satsa på dyrare kopior och hoppas att det är bättre.

lördag 19 december 2015

Började segt sprang sedan iväg

God morgon!

Så var det helg igen. Lördag härlig dag trots plusgrader och blötsnö, tack och lov! slipper man vara ute och kämpa på med helvetet numera då man inte jobbar inom "fastighet" längre. Idag ska det bli intressant att se ifall bilen startar då man inte haft i motorvärmaren och normalt ska det inte vara nödvändigt. För övrigt helgen innan de sista två dagarna med några dagars ledighet sedan är det väl tre dagar veckan därpå därefter nyårsafton.
Väl mött! I än så länge vita vinterns land.

Uppdatering

Bilen startade efter någon timme då man torkat stor del av elektriska detaljer i motorrummet och fyllt på olja. Ja, dessa primitiva kadaver har man ingen som helst förståelse för att de ska trilskas! Antar att man tvingas byta bränslefilter och även se över ett och annat men främst hade man velat ställa in den i varmt och torrt garage så att hela bilen fick torka upp.

Fick något fint av modern. En bok från 1949, att ta väl hand om och bevara.