söndag 27 december 2015

Härlig musik är balsam för själen!

Jo så är det. Lyssnar för närvarande på en av många e g n a samlingar man framställt. Inte mindre än 140 låtar fördelade på 7 CD skivor och det rör sig om musik från 1975-1989, ja 70 tals låtarna är endast två sedan är det resten som pendlar mellan 1980-1989 och det är ändå en ringa del av allt man har i musik från 80 talet! På dator har man över 1000 låtar med artister och band som man upptäckte där och då men även senare då åtskilligt har "dykt" upp på internet. Lyckades fånga en del på nätet och kunde på så sätt "byta ut" de knastriga vinyl versionerna men ibland gick man bet och fick behålla vinyl versionerna.

Nåja, som tur är är man ju ensam om det man gör. Att man däremot kommit över mängder av annat från samma tidsperiod  har ersatt besvikelser med oerhörd glädje och den egna dator samlingen heter som bekant "Pastell Kuben" medan skivorna har olika titlar. Hela alltet började med en samlings CD man köpte någon gång på 80 eller 90 talet, därefter har man samlat när möjlighet har funnits.

1 kommentar:

  1. Ja den som funderar kan alltid kolla tidigare inlägg där kan finnas allra första CD'n. För övrigt har man köpt nåt 20 eller 30 tal samlings CD, kopierat nästan lika många och laddat ner åtskilliga hela album för 6 år sedan från alla möjliga bloggar och på så sätt har man funnit som återfunnit mängder av tidigare "förlorade" juveler (se band och artister). Som nästan allätare av alla genrer är det mastodonta volymer det rör sig om och somliga tvingas man acceptera att de kommer man aldrig få tag på!

    SvaraRadera