torsdag 31 december 2015

Akvarium tre och övrigt

God morgon!

Nyårsafton och som vanligt vaknade man för tre timmar sedan. Har man diabetes så kräver kroppen sitt. Sedan kan man alltid sova några timmar senare idag men nyårsklockan slopar man av logiska skäl. Fira? Nej, det var länge sedan man slutade med det. Åtminstone som man gjorde förr, med öl, sprit och en fylla och baksmälla på nyårsdagen. Nu blir det lugnare och kanske någon öl för sedan diabetes inträdde funkar det inte med stor alkoholkonsumtion. Dessutom har det bara blivit tråkigare.

Nåja, det nya akvariet, det tredje, har ställts på plats och fyllts med den sand man köpte samt fem liter vatten som en begynnelse. Som tidigare nämnts gäller det att hålla i kapitalet och då är det bra att börja mjukt och försiktigt vilket man gjort. Kunde inte låta bli att fota av det hela. Ja, det kan nog bli någon lämplig sten och lite annat som lämpar sig till de kommande krabborna. Sedan får man se ifall det blir några växter eller om det blir dekorationer som land delar kanske både och. Det blir att fylla på med vatten allt eftersom och byta så att det blir levnads dugligt. Bilderna visar hur det såg ut när man fick hem det och hur det ser ut för närvarande. De andra bilderna är akvarium ett där kopparbarb fiskarna fick sitt nya hem.

Väl mött! I undervattensvärlden.

Uppdatering

Mysigt akvarium med belysning. En burk med Malaysiska sandsniglar en annan med Anentome Helena snigelätande sniglar och Malaysiska sandsniglar. När de Malaysiska förökar sig så explosionsartat är det på sin plats att ta in motstånd och det i form av fina Anentome Helena sniglar. Zebra, red Onion och military helmet är i grodakvariet tillsammans med mängder Malaysiska sandsniglar de finns dessutom i akvarium ett så det råder ingen brist på dem!.

2 kommentarer:

  1. Det blir att skölja sanden noggrant som är i nya akvariet, man får se hur mycket man orkar men det ska bli gjort innan några som helst djur eller växter får sina hem där. Kanske suger upp alltsammans i hävert då den är fantastiskt bra sug i. Som vanligt får man ta reda på vad de äter och så vidare. Precis som med fiskar, räkor, sniglar och klogrodor. Man har haft en del olika sorters fiskar, räkor och sniglar sedan begynnelsen augusti 2009; grön räka, röda platy, guppy, black molly, amano räka, dvärg kulfisk, humla fisk, ancistrus mal, pleco pitbull mal, grenmal, körsbär räka, crystal red räka,Blackberry räka, blå ampullaria snigel, äppel snigel, algätare sten, dalmatiner molly, neontetra, Kardinaltetra, svart neontetra, red Onion snigel. Många har dött, antagligen gamla och kanske bärande på sjukdom. Dock inte alla. Sedan man fick bra klimat i akvarierna två är det sällsynt att finna några döda fiskar, sniglar eller grodor.

    SvaraRadera
  2. Det har tillkommit ett och annat till tredje karet såsom en bubbelpump,en till lampa i belysningen, två dekorationer och de fyra Anentome Helena sniglarna. Till belysningen fann man en timer för annars blir det omöjligt att ha belysning så som det är avsett. Det har man till de andra två och det funkar utmärkt. Antar att man inte bör tricksa med tiden för belysning till akvarium som släckt på dagen och tänt på kvällen, det blir fel tidsrytm och rutin för fiskar, sniglar och övriga djur och kortar eller rent tar livet av dem vilket är meningslöst. Fiskarna är inte blinda utan ser även bortom akvariets glas och är det solljus som tränger in genom glaset blir de sjuka och förvirrade och dör. Har man däremot akvariet placerat bortom allt ljus och det enda ljus det får blir belysningen kan det funka.

    SvaraRadera