lördag 12 december 2015

Kassettband fin gammal levande njutning!

God morgon!

Härliga lördag och man vaknar tidigt för att få ut maximalt av helgen. När allt är som det blivit och utvecklingen rusat för långt, ibland till praktisk nytta, oftast till fördel för monetär profit så är det skönt att kunna blicka i backspegeln och avnjuta ett hederligt gammalt och väl beprövat medium, kassettband. Det faller sig naturligt att nämna att det i största synnerhet gäller egna, heminspelade för de så kallade "köpbanden" var förvisso oftast bra inspelade med professionellt ljud och vackra men ack så tråkiga pappersfodral. Dessa var dessutom långt dyrare än oinspelade band. Det föll sig naturligt att kopiera från vinyl skivor till kassettband då man med rätt anläggning kunde få fram mycket bättre musik och ljud kvalitet!

 Som den ensamma individ man föddes till började man tillverka egna kassetter och därtill pappersfodral. Det har man till denna dag haft nytta av för det finns sådana mängder som man aldrig orkat eller orkar göra om till CD eller mp3 och då är det skönt att kunna ha tillgång till både stereoanläggning och kassett.

Väl mött! I vinylskivor och kassettbands underbara värld.

1 kommentar:

  1. I gårkväll satte man i mv i bilen och lät den vara i till i morse cirka 15 timmar. Kom till garaget och den startade utan choke och var varm och go, det var -6 grader och då behövs värmen. Varmkörde den för vad man skulle använda den till senare och den spann så fint så man kände sig riktigt nöjd. När man sedan skulle ställa tillbaka bilen i garaget slocknade glödtrådsvakt. Det är som om den lampan har eget liv. Hoppas den funkar lika bra nästa gång man ska ha den.

    SvaraRadera