onsdag 23 december 2015

Juletider och man hoppas på fridens tid

God dag!

Ja så har man varit ute och handlat en aning. Som den man alltid varit räds man inte några som helst butiker eller affärer. Först blev det Poppins därefter blev det Ica och efter det Mixat och efter det blev det Marias nagelvård. Köpte lite av varje i vardera butik då lilla lönen ska räcka fram till slutet av januari och det rör sig i alla fall om 34 dagar och när lönen inte var hel utan man hade fyra sjukdagar i november så får man hålla hårt i slantarna! Bistra tider för många så nöjen och annat är uteslutet.

Men man gråter knappast då man nyss slagit in paket och har några kvar. Vilken tur att man köpt dem tidigare så att man slipper den utgiften nu, och rent praktiskt hade det varit en omöjlighet att få tag på en del prylar nu. Några nyårsfyrverkerier blir det som bekant i n t e när man dels vet att så många andra skjuter iväg mängder av raketer, tårtor, krevader och allt vad det nu heter för hundratals ja kanske tusentals kronor. Dels är kostnad för det stor, sedan varför fira in ett kommande år av extra utgifter och allt som nuvarande katastrof regering, den sämsta i Sveriges historia, ställer till med!

Ikväll är det "uppesittarkväll" och visst kan det hända att man är uppe lite längre  än om man hade jobbat idag däremot har man  varken köpt någon bingolott eller unnat sig något annat liknande. Nöjet finner man i delar av allt man handlat och så har det alltid varit. Tidigare år har det varit sämre på julpaket fronten och förra julen blev det några nöd paket då ekonomi inte tillät annat pga att man var sjukskriven från slutet av november till mitten av januari. I år blir det ändring på det.

1 kommentar:

  1. Ja delar av det man köpte idag blir lämpliga födelsedagspresenter. Kolabönoe och Nickel är gammaldags godis från förr och smakar ganska exakt som de gjorde när det begav sig. Skillnaden mellan poppins och Mixat är att den andra verkligen har bra priser medan den första oftast är fantasipriser på det man är ute efter. I övrigt har det varit en chysst dag och allt är i sin ordning.

    SvaraRadera