lördag 26 december 2015

Värmeljus dess olika former och år...

God dag!

Värmeljus är...ja mer än bara värmeljus! Någon gång i mitten av 1990 talet köpte man de första som skulle komma att bli ej tända och nerbrunna. De finns inte med på bild här men existerar i bokhyllan. Liksom en del annat. Man har köpt dessa av någon anledning, det som gör att man sparar dem och inte bränner ner dem är ju dels att då blir det ju bara tomma former kvar och vilken glädje fyller då det? Dels har det utvecklats så otroligt många former på dem, det finns mängder av värmeljus med doft som sprider välbehag bara genom att vara, utan att behöva brinna.

Det börjar med de utan doft men med former man sällan skådat för att gå över till både värmeljus och blockljus med dofter så goda som något. Bilderna talar sitt tydliga språk och snart har man väl byrån full av ljusformationer med eller utan doft. De "vanliga" värmeljusen låter man tändas medan de i lådorna får vara dekorationer vid olika tillfällen. Somliga kan tycka vad de vill. Avund är det enda man kan konstatera.

Uppdatering

Kompletterar med bilder på handmålade värmeljus antagligen 1996, värmeljus med silveryta antagligen 1997, genomblåa värmeljus och slutligen Halloween stavljus köpta på Lava år 1998 eller lite senare. Det vore ett under ifall någon alls besökte bloggen av någon märklig anledning.

2 kommentarer:

  1. På översta bilden överst till vänster är det i n t e värmeljus utan konfektyr i glas. Det blåser kraftigt idag. Var ute för någon timme sedan och det var isande vindar och man promenerade till affärer och inhandlade ett par nya halkskydd när det andra paret töjts ut av arbetskängorna samt ett två-pack flash LED reflex band. Sedan blev det livsmedel och därefter hemgång. Det var bra grusat! Så man slapp halka. Snipp snapp knut så tog kommentaren slut.
    P.S: Visste ni att maträtten heter Pylsa och inte pölsa! Jodå, det framgår av boken "lilla köksan" som man fick av mamma. Hon nämnde det på julafton.

    SvaraRadera
  2. Kom på att man skänkt bort ett och annat blockljus bl a ett med spindel ovanpå. Sedan är det säkert något eller några man glömt som man skänkt bort som födelsedagspresent eller nåt.

    SvaraRadera