fredag 25 december 2015

Klassisk urna och doftblock

God dag!

En liten presentation av investeringar i onsdags. En klassisk urna (eller vad de nu heter?) och fyra doft smältblock. Spiced pear, bayberry, sunflower och honey&spice.

Provar för närvarande sunflower men någon direkt doft tycks inte spridas.  På etiketter står det 1999 och är de så gamla är det inte att undra på ifall det bara smälter! Nåja, det spelar inte så stor roll. Urnan är fin och kan säkert komma till någon användning bortsett från att vara vacker.

Köpte några kommande presenter och även en kylskåpsmagnet utan magnet vilken man fick för halva priset. Själva magneten hade man så den var bara att limma fast med loctite och den passar så bra på kylskåpsdörren. Ja, visst kan man verka tokig men i dessa tider finns det betydligt tokigare och de är populära ibland nyfikna dårar som saknar eget liv!

Så slutligen kostnader för alltsammans vars idé man fick från någon dåre i södra Sverige.

Tjolahopp tjolahej! Aldrig Huawei.

2 kommentarer:

  1. Vilken tur vi hade att väder omslaget blev igår kväll och inatt. Idag är det blankis och regn. Ja tomte figuren var den man köpte och den passar ju bra ihop med de andra figurerna. Det får bli slutet på julen.

    SvaraRadera
  2. Ja doftblocken doftar inte som eteriska oljor och det kanske inte är avsikten heller. Misstänker att de är för gamla och dofterna gått ut i plasten de var förpackade i. Solblomma blev nersmält igår och smälte ner bitar av kakan i två aluminiumformar för värmeljus. Det blir nog att göra likadant med kryddat päron, ö bär och honung & krydda som de heter på svenska. De kanske är avsedda att användas fler än en gång? Om så är fallet är det ju fantastiskt! Det funkar bra att smälta ner blocken i eteriska oljelampan och sedan ta ur för att bryta bitar och smälta ner i aluminiumformar för värmeljus, de släpper ofta från själva ljuset och när man låtit ett brinna ut är det endast vekeshållaren och ibland veken kvar och då kan man avlägsna dessa ur formen och sätta ner ett värmeljus utan form. På så sätt sparar man formar till kommande användning. Själv har man en del formar till elektriska värmeljus och det blir dekorativt!

    Medan andra har sina egenskaper och byter gardiner för olika högtider har man själv fått mani på värmeljus i alla former och utseenden. Kan hända att man fotar av samlingen och postar i något inlägg framöver. Det vet man aldrig. Bom sicka bom uti mässingen å far å ryk å ränn...JA!

    SvaraRadera