fredag 25 december 2015

Ishalka i mellandagsreornas värld...

God dag!

En fråga man kunde ställt sig men gör inte är; får alla pengar i julklapp numera? För vilka riskerar annars fordon och liv för att trängas med andra för att handla massor av egentligen onödiga föremål som sedan om något eller några år skänks bort i någon dåraktig "välgörenhet "?

Själv skänker man inte ens tanken åt att kana bort till bilen och åka ett par mil för att handla något alls, när den minimala lönen ska räcka december ut och även januari månad! Kanar man sedan av vägen kan det bära av åt dödsriket. Med andra ord är det helt bortkastat och man kanske inte ens kommer fram eller hamnar på sjukhuset i veckor eller längre.

Nej, det man har klarar man sig med och köpte  (investerade) under långt bättre förhållanden klimat och ekonomiskt än vad som råder idag. Medmänniskor(?) verkar sätta sina egna och andras liv på spel med att sätta sig i bil och brumma iväg vare sig nykter eller drogpåverkade och oftast slutar det inte som de tänkt sig, om de ens tänkte alls. Även helt nyktra och drogfria hamnar ofta i trafikolycka och i många fall är det de själva som direkt eller indirekt är vållande till dem. När man själv är ute på vägarna är man uppmärksam,  medveten och klar att bedöma hur läget är, kan "läsa" av trafiken och många gånger ser man dessa som lever i sin egen lilla bubbla och har n o l l koll på omvärlden!!!

Nog om detta, de flesta är inte ens fem etta. CD spelare, DVD är bedövande medel som i de flesta fordon borde tas bort så folk i allmänhet körde och gjorde rätt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar