söndag 27 december 2015

Torsten hällde brännvin i ett glas åt...JA!

God morgon!

De flesta läste nog att Karin Söder avlidit. Någon som avled för över 13 år sedan skrev och framförde vad man idag ser som härliga klassiker. En av de var "Torsten hällde brännvin i ett glas åt Karin Söder" en annan hade versen "reta Karin Söder så hon ramlar ihop och dör". Ja melodierna han skrev var många och åtskilliga hade temat brännvin, öl, wisky och vem var då denna fantastiska artist och tillika mångkunniga på de flesta instrument om inte den av somliga älskade och av dårar och myndigheter som imbecilla avskyvärda Errol Norstedt mer eller mest känd för sitt artistnamn Eddie Meduza.

Vilka mängder av hits han skulle ha skrivit ifall han hade levt idag. Om historiens mest katastrofala regering och föregående!

Nej, några videos från Youtube visas inte här. Det får man själv leta fram. Det blir mest rättvist så. Däremot får ni ett tygmärke som får symbolisera hyllning och uppskattning av en fantastisk artist.

Ja, även lite andra märken och historiska riktmärken från en svunnen tid då klimatet kanske var bättre? Så var det.

1 kommentar:

  1. Låten där versen finns med heter nog "de e gött å supa, pöjka" och fortsätter "såsom alkisarna gör". När det begav sig på 80 talet var han omåttligt populär och även de som ogillat honom eller hans låtar fann dock en del som de trots allt kom att gilla. Eleganten från vidderna är en dubbel DVD video som är riktigt bra, sedan fanns ju även CD skivan "live(s)" där en bonus DVD video följde med live på Gröna Lund 1993. Helt chysst. För några år sedan kom man över videos och lite senare samtliga album och låtar han, Eddie Meduza, spelade in. Kvalitet är inte alltid på topp varken gällande videos eller kassett låtarna men många har man sedan tidigare själv på kassett som man kopierade till CD så man lider ingen som helst nöd på usel kvalitet av somliga låtar.

    SvaraRadera