lördag 1 januari 2022

De Allra Första

Värmeljusen man köpte själv har funnits i ens ägo sedan början av 2000 talet. Minns inte exakt årtal men minns att de var handmålade och kan ha varit i förpackning men är sedan dess lösa och pryder prydnadsmöbeln i vardagsrummet.
Det var med dessa det hela började, det som senare skulle komma att bli ett omedvetet samlande på just dessa ljus och åtskilliga förpackningar har det blivit med åren. Enskilda förpackningar med doftljus och olika former som bilder nedan visar. Ser absolut inget som helst fel med samlandet. Något man alltid haft råd med när de inte kostat särskilt mycket.
Bilden är från år 2013, delar av samlingen
Här är det doftljus och speciella ljus.

De fyller sin funktion för det mesta när man får god tid att ta fram och ställa ut dem i bostaden. Har sedan dess hunnit köpa åtskilliga förpackningar värmeljus som doftljus. De eldas ytterst sällan för det är något av det mest imbecilla man kan göra! När de brunnit ner är det hållaren eller koppen kvar, Vilken glädje ger det när man sedan upptäcker att de inte finns att köpa någonstans alls i handeln? De som eldas är vanliga massproducerade ljus och de vars förpackningar har blivit flertalet och finns att köpa lite varstans. Cannabis.

1 kommentar:

  1. Säkert 20-22 års omedvetet samlande har gjort att man har vad man har i dagsläget. Bakelser, tårtor ja allt som tidigare år sett frestande ut har man köpt. De fyller sin funktion att skapa trivsel i bostaden men även tillvaron! Har på senare år av naturliga skäl glömt byta men när man som enda åskådare är spelar det noll roll - det skiftas när det byts och bevaras till tider när man tröttnat på de befintliga.

    SvaraRadera