torsdag 6 januari 2022

Handla Livsmedel

Trettondedag jul 6 januari och hade lite tankar som blev handling. Hade funderingar kring stekolja till matlagning och beslöt handla i butik man normalt inte handlat hos på några år. Fann Avokadoolja som inte finns där man traditionellt handlar, dyrt för så lite så blev det istället 1 flaska jordnötsolja som var cirka hälften så dyr! Även om avokadoljan funkar till matlagning är det också för hälsan man handlar och då gäller att välja mest lämpligt alternativ. Så då blev det
och utifrån allt kan det vara nyttigare att alternera när linfröolja redan finns.
Beslöt även att köpa nytt kaffe och fann denna förpackning lite trist att de inte hade en annan intressant av samma producent då hade man valt den istället
kanske den är begränsad upplaga eller endast går att beställas ifrån Starbucks? Hade i alla fall förefallit intressant.
Bryggde i en Moka bryggare som första försök, istället för toner toffee fick kaffet smaken av bränt kaffe! Får väl experimentera så kanske man närmar sig lösningen vid tillfälle. När kaffet är slut.
De flaskorna har man tömt åtskilliga av och säkert betalt överpris för. I butiken fann man dem till lämpligare styckpris så att man kanske kan ta med till jobbet. Dessa smakar bra bortsett från att de är söta, det är helt onödigt men säkert något företaget fått till framgångsrikt. Duger utmärkt att dricka avkyld har aldrig provat att värma innehållet, kanske skulle göra sämre ifrån sig?
Något man mycket sällan handlar även om de är supergoda är dessa. Upptäckte dem för åtskilliga år sedan när alkohol haltiga drycker blivit passé av naturliga skäl. Har man diabetes typ 2 vill man inte utsätta sig för risker!

Sedan man drabbades av det man har nu och permanent livet ut finns ingen som helst plats eller utrymme för alkohol när det dessutom är 1 gift som inte betyder det minsta för en. Nej nyttiga livsmedel och drycker gäller tills vidare. Cannabis.

1 kommentar:

  1. Stekolja finns nog uppsjö av, gäller väl att finna sorter som är bäst lämpade för ändamålen och för den befintliga hälsans skull. Kaffe och espresso är kanske ingen höjdare för den personliga hälsan men tar man dryckerna med måtta kan de funka positivt och främja hälsan istället för vad mycket annat gör. Huruvida man får fortsätta leva eller ej hänger på de inre organen och deras optimala funktioner. Antar att man trots allt inte utsätter livet för större fara än man tidigare år gjorde med skräpmat, alkoholhaltiga drycker och kolsyrade drycker med överkonsumtion av socker. Köttprodukter förtärs som mellanting och eventuellt komplement annars gäller växtbaserade livsmedel och grönsaker liksom nyttigare drycker och naturligtvis när väder och klimat tillåter motion.

    SvaraRadera