lördag 20 december 2014

Ljuvlig Harmonisk är den Stundande tid av positivt ljus!

God morgon!

En lördag som denna har man inte upplevt på skapligt länge. När allt mer eller mindre, oftast det andra nämnda, varit positivt och väderleken varit som en medspelare i det hela har tillvaron oavsett om man jobbar eller som en annan är sjukskriven varit mindre angenäm ibland smått uppgiven. Allt regn, grått och fuktigt i dagsljus som blivit kolsvart mörker alldeles för tidigt så känns inte alltid humöret att vara på topp.

 
Det vita guldet, som snöröjare och plogbilar, väghyvlar och andra pratar om har till större del lyst med sin frånvaro med undantag av lite snöande nu, lite mer snöande då och när det kommit en mängd så slår vädret om och regn gör snön till slask, sedan blir slasket till is och blixthalka. Den typen av vinter är man mer än trött på, såsom förra vintern dä regnet strilade både jul som nyårsafton! Det känns för uruselt i hela kroppen och själen.

NU däremot har vi fått en fin mängd snö och det håller i sig förhoppningsvis bortom nyår så att man kommer in i de traditionella "gängorna" och att knäet blir åtminstone skapligt bra, tillräckligt för att man kan börja jobba igen. När det blir mycket åt ett håll är det oftast för att det är för lite närvarande. Det har man varit med om och upplevt tidigare. Oavsett gruvar man sig aldrig för att återvända till jobbet.

 
Det ser härligt ut med den vita snön på bilder som dessa, och klimater ser skönt ut. Lagom är -5 - -10 grader så håller sig det hela i shack. Sedan får man se hur det blir med det mesta framöver, det blir en jul och nyår liknande år 2010, då man tråkigt och oturligt nog fick en s.k. "Sedlighetsbot" då reglerna var annorlunda än idag och det året var relativt turbulent med förändringar motgångar, motgångar och ännu mer motgångar å arbetets vägnar. Tack och Lov! fanns både fritid och helger så att man orkade med och återladdade batterierna. Bittert var det dock.
 
Talgoxar, Blåmesar, Pilfinkar och en del sidensvansar söker mat och visst är man djurvän och värnar om dem, så man har satt ut på balkongen olika talgbollshängare med talgbollar och ställt ut ett fat med fröblandning så att de får det de ska ha i sina små kroppar. Det är njutfullt att se dessa småfåglar. Dessutom brukar man ibland höra hackspetten och en del andra fåglar när man beger sig ut på promenader längs älvsspåret. Bilen får stå i garaget till måndag då det blir att frakta bort gamla tjock-tv:n till återvinningen och andra göromål.

Väl Mött! Lördag 20 december 2014. Alla helgavnjutare och andra harmoniska människor med skarpsinnet i behåll.


PS: Somliga bilder är lånade då man inte erhöll alla bilder egna. Adresser kommer man inte ihåg av naturliga skäl. När man är ensam om att skriva på, läsa och besöka denna blogg så spelar det mindre roll. Och man hoppas inte alltför många "halkar" in på den i onödan!.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar