lördag 6 december 2014

Nära och sköna DVD filmer!

Sitter för närvarande och tittar på kortfilmer från Västerbotten. Man beställde dem för ca.4-5år sedan. Det är skönt att kunna se och man får lite dokumentärkänsla över somliga filmer, andra är korta berättelser, några rent drama i aktion och några som små noveller och mikro romaner.
Det är underhållande, kvalitet på bild och ljud är på högsta nivå. Man upptäcker närliggande stad som den såg ut för 12-13år sedan. Så mycket som förändrats, inte för att man var mycket dit då, men man var dit tillräckligt för att hålla sig uppdaterad. Dessa filmsamlingar rekommenderas, ifall de finns kvar att beställa.
Minus 30 och 5 andra kortfilmer från FILM i Västerbotten och Monday och 6 andra filmer från Västerbotten.
Ytterligare en film man rekommenderar är "Om Natten" för den eller de som är flexibla och öppna för alternativa regionala, lokala eller bara Svenska filmer. "Ett Hederligt Arbete" är en film vars handling berör arbetsuppgifter som fanns men tagits bort då det ansågs att det dels inte fanns ekonomi för dem samt ett delvis svalnande intresse marknadsmässigt.
Typiskt Blogger. En bildfil fick man ladda om. Inget märkligt, finns alltid värre incidenter som inträffar. Lyckligtvis är det ingen "het" välbesökt inneblogg där allt måste funka perfekt.

Alla filmer orkar man inte ladda upp bild på, definitivt inte de man letar efter. Tråkigt ifall de skulle ta slut där man tänkt beställa ifrån. På nätet har de rykande åtgång på allt möjligt. De man har kan ju komma i något inlägg långt framöver. Just nu måste man dock se över att allt funkar för närvarande.

1 kommentar:

  1. Det rör sig ju naturligtvis om att man återser filmer. Självfallet har man sett dessa filmer otalet gånger tidigare, dock upptäcker man sånt man inte sett vid tidigare gånger man sett dem.

    Man tar för givet att alla förstår men tyvärr är så mer sällan fallet! Visst har man fler intressanta dokumentärer och drama, komedi, aktion och allsköns tidsbegränsade filmer men man lyfter gärna fram filmer som dessa samt arbetarfilmer som gruvboxen som handlar om gruvarbetarna som strejkade i Norrbotten i början av 1970 talet. Dokumentär som Lasermannen och hans uppväxt, liv och levnadsöde framtill han blev just lasermannen. Ådalen 31 som är en spelfilm baserad på vad som hände Marmaarbetarna när de gick ut i strejk mot arbetsförhållanden och löner som stred mot mänsklighet. Återblickfilm i tider som flytt såsom 70 talets Firman, Lyckliga Skitar, Modstrilogin, Huset Silvfercronas Gåta mfl mfl.

    Ändå har man inte fått tag på ens hälften av vad man avser, men det får komma på sikt då ekonomin är det som begränsar beställningar och köp.

    SvaraRadera