onsdag 10 december 2014

Oväder med ishalka inte bra!

10 December 2014
Sådan tur man har att man slipper ut i det oväder som drar genom länet för närvarande. Självklart har man genomlidit liknande och många gånger mångfalt värre väder än nuvarande.

Regn, storm och kyla är mindre lyckad kombination vid enklare utomhus vistelse. En katastrofal blandning vid färd med buss, lastbil, bil, cykel och liknande!.

Tyvärr åligger det samhällets ansvar att vägar små som stora starkt trafikerade eller ensliga småvägar blir preparerade så att god och säker framkomlighet kan uppnås!. Detta kan aldrig uppnås och görs ej heller p.g.a. rådande ekonomiska underskott de flesta kommuner tycks vilja lögnaktigt förmedla som orsak!

Därmed får människor sätta andras liv som sina egna liv på spel! När halkbekämpning likt på 70 och 80 talen kunde utföras med goda marginaler och utmärkta resultat!
Allt för att egoistiska, självcentrerade politiker, byråkrater och myndigheter ALLTID sätter sina incitament i främsta led och medborgares liv värderas likt aska och avfall!.

1 kommentar:

  1. Idag är det 26år sedan man tog körkortet, 10 December. Det Känns märkligt och samtidigt skrämmande hur blixtsnabbt tiden sprungit eller runnit iväg. Alla dessa år. Och inte mer än små blessyrer via mindre incidenter men inget där körkortet suttit löst. Och bilar har varit några 3,5 varav halvan var en bitter tid. Nåja det är historia även om det lyft ens ögon för ärlighet kontra girighet!

    Körkortet har varit och är av främsta nytta och nödvändighet!

    Tidigare inlägg har beskrivit bilarna. Utgifterna har varierat, den bil man äger fn är den som varit och är billigaste i reparationer och drift, dock dyrast i inköp.

    SvaraRadera