fredag 19 december 2014

Två utmärkta julklappar - innan jul!

God förmiddag! Fredag 19 december 2014

Igår kväll kom man över en positiv "julklapp" till en själv. En platt-TV som de kallar det. Inte för att man tittar nämnvärt på TV, trots att man betalar radiotjänst för det! Men vad det rör sig om per definition är enkelt uttryckt - en uppdatering i utvecklingens spår!

När den äldsta tjock-tv'n på 33" tum kvadratformat man köpte 1996  lade av ungefär 2009, genom att bildröret gav upp, gjorde man sig kvitt den. Återvinningen fick ta hand om den. Sedan lånade man en 25" tums TV något år men kände att man ville ha en egen! Retur Centrum hade en lämplig 28" tums äldre modell. Den har fått duga framtill nu då bilden rullar när man slår på DVD recordern samt instabilitet när man inte har DVD recordern på. Det var dags för något annat.

Sagt och gjort fick man hem den "nya" igår kväll och imorse gjorde man slag i saken och kopplade ur som lyfte bort 28" tummaren, dammsög och gjorde ren TV racketet och placerade samt kopplade in den "nya" enheten (TV). Så blev det, sedan får man justera kanaler så att de hamnar rätt, men det blir en senare uppgift.

Väl mött! I den digitala drummel världen av tekniknördar och enstöringar, gott folk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar